שתיים שתייה
New member
../images/Emo26.gif העברת פוליסה ../images/Emo35.gif ../images/Emo36.gif
שוחחתי עם יועץ בתחום, יצאתי עוד יותר מבולבל
אשמח מאוד אם תוכלו לענות לפחות על חלק מהשאלות, יעזור לי מאוד, תודה ! (שאלות ארוכות, אבל תשובות קצרות
) עבדתי במקום עבודה כלשהו, היה לי ביטוח מנהלים שכלל :
הפרשה לגיל פרישה (5% עובד + 5% מעביד)
הפרשה לביטוח אובדן כושר עבודה (עד 2.5%) - ע"פ תפקיד אחרון
ביטוח חיים (ריסק), כאשר הכסף לריסק הופרש מהסכום שהופרש גיל פרישה 0. האם ההפרשה לפיצויים (8.33%) נחשבת חלק מביטוח המנהלים ? 1. האם יש נושאים נוספים הכלולים בד"כ בביטוח המנהלים ששכחתי להזכיר ? 2. היה לי גם קרן השתלמות (2.5% עובד + 7.5% מעביד), האם זה חלק מביטוח המנהלים, או נחשב הטבה נפרדת ?
כעת החלפתי מקום עבודה :
3. הבנתי שברמת העקרון אני יכול להמשיך להפריש כספים לאותה פוליסה, או לפתוח פוליסה חדשה, האם נכון ? 4. אם אני פותח חדשה, מה קורה עם הכספים בפוליסה הקודמת ? הם עוברים לחדשה ? 5. איזה תנאים בכלל אני צריך לבדוק לפני שאני מחליט אם להשאר הקודמת, או לעבור לחדשה ? 6. אני יודע באיזה בנק ומה מספר החשבון מופקדים הכספים של קרן ההשתלמות (יש לי גם יוזר), אבל מה לגבי שאר הכספים של ביטוח המנהלים ? איפה הם מופקדים ? בחשבונות של חברת הביטוח ? (כלל) 7. האם אני יכול לקבל גישה לכספים הללו, כפי שיש לי כספים של קרן ההשתלמות ? (אם לא, מדוע ? אני יכול לבקש לפחות דו"ח שמראה את כל ההפקדות במשך הזמן ?) 8. בנוגע לקרן ההשתלמות, אמורה להפתח עוד 3 שנים, אם פותחים לי קרן חדשה, מבלי לבצע איחוד קרנות, האם עוד 3 שנים אוכל לפתוח את שניהם, או רק את הראשונה ?
שוחחתי עם יועץ בתחום, יצאתי עוד יותר מבולבל