השמירות בקניונים......

../images/Emo26.gifהשמירות בקניונים......

זה הנושא שעולה במוחי היום....... היום הלכתי להסתובב בקניון חיפה,הייתי עם ילקוט עלי,בכניסה הראשונה שנכנסתי השומר בדק את התיק וכל מה שהיה בפנים....ממש עשה חקירה... לעומת זאת בקומה השלישית עמד שומר שיכור שממש עשה טובה שהוא בודק את האנשים שעוברים,במצב שהוא היה,לא נראה לי ערני במיוחד..... הוא התחיל להסתובב סביב עצמו נראה חצי מת....וזה מפחיד שאיזה מחבל יכול לעבור בקלות תחתיו. ברב המקומות "השומרים" "מבצעים את עבודתם" העיקר לקבל את המשכורת שלהם וללכת הביתה....בלי לדאוג לעיקר פה. גם לפי התגובות של האנשים,אנשים ממהרים להכנס לקניון ולא מחכים שהשומר יבצע את עבודתו ביסודיות ואחרי זה עוד מתלוננים. אבל אני חייבת לציין שמשטרת חיפה מבצעת עבודה טובה בשטח. למרות שאנחנו לא שומעים על כל פעולותיה של המשטרה ועל "תפיסה בזמן" של נסיונות פיגועים זה קורה והמשטרה מבצעת את תפקידה כראוי. מה אתם חושבים על זה????? LOVE ענת.

תשמעי ממני................

היי עוד חודש אני הולך לקורס קצינים . אני שוטר בחיפה השמירה בקניונים: כמעט לכל שומר יש אדם , שהוא נראה אדם רגיל ומתנהג כמוהו. אדם זה - בעצם שוטר - צופה בשומר במשך שעתיים - ארבע שעות . הוא מדווח עליו בתום סיום הצפייה אם נראה לו קצת לא בסדר - לא עושה עבודה נאמנה ישר מדווח עליו ויום אחרי זה עובד שם שומר אחר . תחשבי על זה. בקניון חיפה יש 20 שוטרים במדים ו 40 שוטרים במדים אזרחיים מקווה שעזרתי שוטר

peter_pan

New member
בולשיט

אני מכיר טוב טוב את משטרת חיפה מעבודה משותפת והמספרים שאתה מדווח עליהם הם המצאה שלך!!! יש מכסימום 2-3 שוטרים (מדים/אזרחי) שמסתובבים בכל קניון.

לא יכולה לשמוע אבל יכולה לקרוא....

ואני עכשיו ממש מרגישה בטוחה.......
מה אני אגיד לך,זה אפילו נושא כואב ולא מצחיק בכלל... עם כל מה שציינת איך תסביר את זה ששוטר בבגדי אזרח נכנס לגראנד קניון בזמן שהוא נשא עימו נשק,השומר שבדק אותו עם מגלה המתכות צפצף כמובן אך הוא הוציא את מפתחות האוטו ונתן לו להכנס ללא בדיקה נוספת. כמובן שלאחר מכן הוא הראה לשומר את הנשק כדי להראות לו את מצב הבדיקה שלו וללמד אותו לקח קטן להמשך..... באותה קלות שהשוטר בבגדי האזרח נכנס עם נשק לקניון ככה יכול גם מחבל להכנס. אז כל המספרים שנתת לי באופן תיאורטי בלבד,לא ממש עוזרים ולא ממש מעשיים בשטח. אז תחסוך את זה לעצמך. LOVE ענת.

תשובות

אולי קצת הגזמתי והמספרים לא ממש מדוייקים . יש כניסות לגרנד קניון שהן ללא שומרים ונכנסים אליהן ע"י קוד שמקישים דבר שני יושבת מישהי ששואלת מי זה לאחר הקשת הקוד . ( הכניסה היא מהחניון בקומה מינוס 1 - הכניסה המשותפת לרדיו חיפה ולגרנד קומה 1 תאמינו לי אני שוטר עוד חודש קורס קצינים בשפרעם. תאחלו לי בהצלחה כל הקניונים מאובטחים . נקודה .

תגובות

אומנם כל הקניונים מאובטחים זה נכון אין ספק...... אבל רוב המאבטחים משמים כקישוט לקניון. אני מביאה לך דוגמאות ריאליות מהמצב שקיים... שומר שיכור, שומר ש"מעלים עין" מנשק ועוד כמה שמחפפים על הבדיקה... ככה אתה מרגיש בטוח???? LOVE ענת.

oshy5

New member
שחר יקירי

צר לי לאכזב אותך אבל בתור עובדת בגרנד קניון יש כל כך הרבה כניסות שאף אחד לא בודק אותך ואתה יכול להיכנס דרכם אתה נכנס עם האוטו כשיש עליך חגורת נפץ מתחת לחולצה או למעיל או בנעל יש לך אקדח ובקלות אבל ממש בקלות אתה יכול להיכנס לשם ולחדור בלי בעיות יש כל כך הרבה פרצות והלוואי שזה לא היה אולי הייתי הולכת לעבודה עם הרגשה יותר טובה נכון שהמחבל שפוצץ את מצה (ורצח חברה מאוד טובה שלי) לא נכנס לקניון כי הוא הגיע מהכניסה הראשית אבל מי שבא עם אוטו יכול בקלות לחדור לכל פינה ולהיכנס לקניון בלי בדיקה חבל שזה ככה אנחנו כבר לא בטוחים בשום מקום

אני חושב ש..

השמירה בקניונים לא רעה אבל אתמול הייתי בקניון והשומר במקום לבדוק אותי התחיל לדבר אתי ולזיין לי את השכל איך הוא בגילי היה דופק את כל השכנות בשכונה שלו. אבל בד"כ השמירה טובה. חוץ מזה מאד מאד קל יחסית להבריח משו במיוחד אם זה חומר נפץ . הבדיקה של הרכבים לדעתי היא עניין פסיכולוגי בלבד שמטרתו להלחיץ את המחבל אם יבוא. אבל אם השמירה בקניון קצת מרושלת אז השמירה במקומות אחרים הרבה יותר גרועה ! השומרים הם אנשים שמתוך חובה לפרנס את משפחתם הולכים לעבוד בתור מאבטחים. הם עוברים קורס לא יודע של כמה זמן אבל לדעתי זה לא מספיק. רובם מתבטלים . כמו שהיה הפיגוע במסעדה ההיא שהשומר עמד ליד הבאר. הגמד

ב-ו-ל-ש-י-ט

שימו לב למה שאני אומר!!! בכל הקניונים בחיפה, בתחנת מרכזית המפרץ, במוסדות מסעדות ובמועדונים מצאתי שיטה להכנס בלי שום בדיקה, מי ישמע מה יש לי להעביר... כל שומר אני מציג לו תעודת חוגר מילואים... מה אני אומר? התעודה נמצאת בתוך הארנק המאוד-בלוי שלי, אך השומרים כנראה רואים את צבעה החום של התעודה ולא שואלים שום שאלות. כל עניין המאבטחים והשומרים נעשה מסחרה אחת גדולה... חבל.

dailesit

New member
בגראנד קניון לדוגמא..

כשנכנסים לחניון, כמובן , יש את הבדיקה של האוטו והכל ... ואז אמא שלי יורדת לחניון -3 כדי ללכת להולמס פלייס, ומשם אני לוקחת מעלית לקומה השלישית ואז לרדיו. פעם בשבוע. כבר כמה חודשים. לא משנה מה המצב הביטחוני, א-ף פ-ע-ם לא היה שומר בכניסה למעליות בחניון -3. אז מה הקטע? למה, למחבלים קשה להכנס דרך חניון -3? הם לא יודעים על קיומו? אז מה זה משנה שיש שומרים בשתי הקומות העליונות של החניון?? זה רק מוכיח כמה זה מיותר, וכמה הם לא מועילים בגרוש והם רק עומדים שם כדי שהאנשים לא יתלוננו שאין אבטחה.וחבל שזה ככה.

BoR|S

New member
גרנד קניון... בעעע של אבטחה...

אוקיי נסקור כמה נקודות גישה:
הכניסה הראשית (קומה 3): 2-3 מאבטחים ומערך גדרות שחוסם את כל הכניסה כמעט חוץ ממעבר צר מצד ימין... (להזכירכם, פעם היה מאבטח אחד בדלת והרחבה לא הייתה חסומה) עכשיו, אני לא יודע למה שמו את כל זה כיוון שפעם (בערך לפני הפיגוע במצה) המאבטח היחיד היה בודק אותי באופן יסודי ועכשיו ה- 2-3 שיש שם יותר עסוקים בשיחה בטלה מאשר בלבדוק בצורה אפקטיבית...
הכניסה לחניון הצפוני (לבאים מכיוון טרומפלדור-חניתה): מאבטח אחד שלעיתים מבקש שנעצור (בדר"כ לא) ולפעמים לפעמים מבקש שנפתח את תא המטען (אנחנו כמה פעמים בשבוע שם וביקשו רק 3 פעמים בכלל)...
הכניסה לחניון הדרומי (לבאים מכיוון רוממה): מאבטח אחד למעלה ומאבטח אחד בקומה התחתונה, המאבטח למעלה בודק די יסודי (אלא אם כן יש לך כרטיס חוגר שמספיק שהוא יראה את הצבע שלו וזהו), המאבטח למטה רוב הזמן עסוק בלקרוא עיתון...
הכניסה מחניון דרומי (קומה 2): מאבטח 1 (ולפעמים, בעיקר בסופי שבוע יש שניים), בדיקה יסודית: תיקים, גלאי מתכות, לפעמים תעודת זהות (כשאני בא לא מגולח
)...
המאבטחים בחניות (ליד המדרגות הנעות, נראה לי קומה 1 אבל לא בטוח במאה אחוזים): לעיתים בכלל אין מאבטח (כנראה סומכים על המאבטחים בכניסות לחניות), מתי שיש בדיקה די רופפת כיוון שהוא בדר"כ עסוק בלקרוא עיתון.
הכניסה לחניון צפוני (לבאים מכיוון גאולה-הדר-ורדיה): שני מאבטחים, בדיקה די מקיפה (מתי שיש מצב רוח יבקשו לפתוח תא מטען, מתי שאין, לא יבקשו), רוב הזמן עסוקים בלדבר אחד עם השני (טוב נו, בקושי אנשים נכנסים דרך שם)... אם יש למישהו (או מישהי) הערות/תיקונים/עדכונים אז אנא שרשרו להודעה הזאת...

dailesit

New member
בגראנד קניון לדוגמא..

כשנכנסים לחניון, כמובן , יש את הבדיקה של האוטו והכל ... ואז אמא שלי יורדת לחניון -3 כדי ללכת להולמס פלייס, ומשם אני לוקחת מעלית לקומה השלישית ואז לרדיו. פעם בשבוע. כבר כמה חודשים. לא משנה מה המצב הביטחוני, א-ף פ-ע-ם לא היה שומר בכניסה למעליות בחניון -3. אז מה הקטע? למה, למחבלים קשה להכנס דרך חניון -3? הם לא יודעים על קיומו? אז מה זה משנה שיש שומרים בשתי הקומות העליונות של החניון?? זה רק מוכיח כמה זה מיותר, וכמה הם לא מועילים בגרוש והם רק עומדים שם כדי שהאנשים לא יתלוננו שאין אבטחה.וחבל שזה ככה.

IC4

New member
and whats the deal with לבדוק מאחור

בבגאז´ כאילו שאי אפשר להחביא AK47 מתחת לכיסא הנהג או במושב האחורי האבטחה היא אשליה שיכולה להתנפץ כל רגע לצערי.

ezamir

New member
על מה את מדברת?

כנראה שנפלת ביום טוב כי אני הגעתי ביום שבת אחד ואף אחד לא בדק אותי. חומר למחשבה לא???

למעלה