זכויות בעלי-חיים השבוע

../images/Emo26.gifזכויות בעלי-חיים השבוע../images/Emo36.gif

שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים עורך: אריאל צֹבל. מערכת: חגי כהן, נעמה הראל דואל לתגובות: [email protected] ת.ד. לתגובות: 6315 תל-אביב, מיקוד 61062 טלפון: 5226992 03 פקס: 5220699 03 מרכז אנונימוס: דיזנגוף 93, קומת מרתף, תל-אביב אתר אנונימוס באינטרנט: www.anonymous.org.il שלום, אנו שמחים להגיש לכם את גיליון מס´ 59. להרשמה עצמאית לשבועון, היכנסו לאתר שלנו. אם בכוונתך להחליף את כתובתך, אנא זכור/י לרשום את עצמך מחדש או להודיע לנו על שינוי הכתובת! אם אחד מן הגיליונות הקודמים לא הגיע אליך או הגיע באיחור (השבועון נשלח בקביעות ביום שישי), אנא הודע/י לנו. בגיליון זה: 1. חדשות ופעילויות 2. הובלת בעלי-חיים מאוסטרליה: הפסקה זמנית במשלוח לישראל 3. החיות שנעלמו מהמחשבה: על מושג "הרפרנט הנעדר" של קרול אדמס 4. פינת התזונה: סיפור החמצה קריאה מהנה, צוות אנונימוס
 
4. פינת התזונה: סיפור החמצה

אפשר להחמיץ (וליתר דיוק: להמליח, במקרה זה) ירקות רבים, כגון: כרוב, גזר וכרובית. אולם המלך הבלתי מעורער של החמוצים הוא המלפפון. המלפפונים הטובים לאכילה בעודם טריים אינם זהים למלפפונים הטובים ביותר להחמצה: לצורך החמצה, יש לבחור בקפידה את המלפפונים הקטנים והדקים יותר, ואפשר ורצוי לבחור מלפפונים זעירים ממש. מידת הדקיקות תקבע את הטעם ואת מידת הדחיסות המתאימה של המלפפון המוחמץ. החומרים: צנצנת גדולה מאוד מלפפונים ו/או ירקות אחרים חתוכים (אפשר לערבב) חבילת שמיר (שומר) ראש שום מפורק לשיניים קלופות, אפשר חתוכות פלפלים אדומים חריפים – כעשרה פלפל שחור בגרגרים שלמים – כמה עשרות עלי דפנה – כעשרים מלח – כפית אחת (שטוחה או גדושה – לפי הטעם) על כל כוס מים מים אופן ההכנה: · מכניסים לצנצנת את המלפפונים ואת שאר הירקות מסודרים היטב, ומניחים עליהם את הפלפלים, עלי הדפנה, השום והשמיר. לקבלת פיזור אחיד של הטעם, כדאי לפזר מרכיבים אלה בהדרגה על כל שכבה של ירקות שהונחו בצנצנת. · את רוב השמיר שומרים לסוף, וחותמים בעזרתו את החלק העליון של הצנצנת. · שופכים מים שיכסו את כל הירקות (חשוב לא להשאיר קצה ירק חופשי באוויר). אפשר להשתמש במים חמים ואפילו רותחים. אם אינך מכיר/ה עדיין את קיבולת הצנצנת שלך, כדאי לשפוך את המים בכוסות ולספור אותן, כדי להעריך את כמות המלח שתידרש. · מפזרים את המלח וסוגרים את הצנצנת. הסגירה אינה הרמטית. · מניחים על מדף החשוף לאור שמש ישיר ומחכים. כבר למחרת מתחילים המלפפונים לשנות את צבעם, אך יחלפו כמה ימים עד שיחדור הטעם לעומק הירק. מומלץ לבקר בפורום צמחונות וטבעונות
 
למעלה