חדשות וכתבות

לילךLilach

New member
האם הטלויזיה מעודדת פגיעה בחתולים?

ההודעה שלהלן פורסמה היום בפורום חתולים בנענע ואני מעתיקה אותה מילה במילה: מצ"ב הודעה שקיבלתי הבוקר במייל. הטקסט נכתב אתמול. בעוד מתנדבי לב לחי עוברים בין מדורות ל"ג בעומר כדי לנסות ולמנוע התעללות מחרידה בחתולים בל"ג בעומר - השלכת חתולים לאש המדורות, הציתה תוכניתו של אמנון לוי אש חדשה המאיימת לפגוע בחתולים. הנושא בפתיחת התוכנית היה לכאורה נושא צרכני חשוב: חשיפה במצלמה נסתרת שסוחרים בשוק הכרמל משאירים בשר עוף מחוץ לקירור זמן רב, לעיתים אפילו 7 שעות. הכתב, מחופש בסרבל וכובע דייגים, עבר וצילם את הבשר שהיה מונח בחוץ. בשר שמונח כל כך הרבה זמן בלא קירור הופך למעשה לבשר נבלה. כמויות החיידקים עולות לסיפים מסכני חיים. חבל שאמנון לוי והכתב לא העלו על דעתם לקחת דגימה מן הבשר ולבדוק אותה בדיקה בקטריולוגית בדיקה כזו הייתה מעלה שעצם נוכחות הבשר בלא קירור, בלא קשר לחתולים באזור, היא ההופכת בשר זה לסכנה לבריאות האדם. אמנון לוי או הכתב גם לא בדקו מה קורה לבשר המונח זמן רב כל כך בלא קירור מבחינת משיכת זבובים וחרקים אחרים, הטיילים על הבשר בגפיים שטיילו קודם על צואה, או המטילים ביצים בתוך הבשר. במקום להתמקד בדברים אלה שהם המקור לסכנת לבריאות הציבור נסבה המסר נגד החתולים המורעבים בשוק הכרמל שניגשו גם לבשר הזה, שהיה מונח בחוץ, ונגסו בו. הכתב בחר במילים: "מכת חתולים" המעביר מייד הקשר של מגיפה. אמנון לוי והכתב התמקדו בחתולים כאוייביו העיקריים של בריאות הציבור וגם רופא שהביאו למקום, ד"ר ג`קי סרוב אמר שחתולים מעבירים מחלות ואז הרחיב על מחלת הסלמונלה – שחתולים אינם מעבירים אותה! מן הראוי היה שהיה מגיע מומחה שהתמחותו היא שמירה על איכות מזון ומחלות ספציפיות הנגרמות ממזון שנחשף לתנאים אלה. בורות המעורבת בתיעוב עמוק נגד חתולים הביאה למסר מעוות וחולני המצדיק פגיעה בחתולים. למעשה התוכנית התמקדה בכך שנוכחות החתולים על יד הבשר היא היא הבעיה ונעשתה השוואה מתמדת הן מילולית והן חזותית באמצעות צילומים חוזרים ונישנים שנעו בין החתולים לבין עכברוש או שניים שנצפו במקום. המסר שהועבר היה נורא ומפחיד – ולא נתפלא אם סוחרי שוק הכרמל יפתחו את יום המחר עם פגיעה בחתולי המקום - שכן הדגש העיקרי היה שהחתולים הם הבעיה הבריאותית ולא עצם השארת בשר העוף ללא קירור. העכברושים אמנם מעבירים מחלות קשות לבני אדם, העכברושים אמנם חיים בתעלות ביוב כסביבה הטבעית להם. חתול הבית המצוי – לא ולא! חתול הבית המצוי בויית על ידי האדם. מקום משכנו הטבעי אינו תעלות ביוב, הוא אינו מעביר מחלות קשות לבני אדם והוא נמצא ברחוב לא מתוך בחירה אלא מתוך כך שבישראל קיים נוהג נפסד, לזרוק חתולים לרחוב. רבים מנוטשים סידרתיים אלה חושבים שמצפונם נקי אם הביאו את החתול "ליד מקום שיש אוכל". שווקים, מסעדות בתי מלון הם מקומות מועדים לשפלי אדם אלה לנטוש את החתול שלהם. ברור שלולא החתולים בשוק הכרמל היה השוק מוצף באלפי עכברושים שהיו מהווים סכנה בריאותית ממשית לתושבי הסביבה ולצרכנים הקונים בשוק, ולא רק בשר. עמותת לב לחי תפנה בכתב לד"ר סרוב בבקשה להסביר את כיצד הוא מחבר חתולים לסלמונלה. אנו פונים אל כל מי שמוטרד מכך ששונאי חתולים הפכו תוכנית זו לבמה להסתה לפגיעה החתולים – לפנות לטלמסר התוכנית: 067-222777 ולמחות הדברים במקרה מתנדבת של עמותת לב לחי הייתה היום אחר הצהריים באזור שוק הכרמל לנסות לאתר חתול בית שננטש שם אתמול והסתובב בין רגלי האנשים מחפש את בעליו. לעמותת לב לחי הגיע דיווח שמישהו בעט בחתול זה ופצע אותו. כך הגיעו ומגיעים מדי יום חתולים חדשים לשוק – ננטשים בידי בעליהם. אנו מבקשים לברר האם היה עד ראיה לבעיטה בחתול בשוק הכרמל לפני יומיים. אנחנו משערים שמחר יהיו הרבה יותר אנשים שיבעטו בחתולים בשוק הכרמל ובכל מקום אחר. תודות לנאורות של תוכניתו של אמנון לוי. אנא העבירו מסר זה הלאה לכל מכריכם. עמותת לב לחי מוקד 03-6439010 כתובת אי מייל: [email protected]

"אלפי דגים התייבשו באיילון" ../images/Emo19.gif

איך הם תמיד שמים לב לדברים האלה אחרי שזה כבר מאוחר מידי...
(אוף, הסמיילי הזה אפילו לא קרוב ללבטא את התחושה שלי בעניין)

goldy27

New member
../images/Emo36.gifחדשות וכתבות../images/Emo26.gif

שימו לב! זן חדש של רובוטים מצרף קישור לכתבה בהארץ

קטיפה

New member
יש אנשים רעים בעולם שמוכנים לפגוע ב

בבעלי החיים! בושה מצידם!

purejoy

New member
אלוהים לאן הגענו../images/Emo46.gif

זה כבר מוגזם לשלוט על הפעולות של החיה מזה??????? זה צעצוע מה קורה לעולם אני ממש לא מבינה את זה!

Gal-Mo0D

New member
אני ממש מזועזע...

איך הם יכולים לעשות דבר כזה ? ולמה ? בשביל שילדים קטנים יוכלו להינות ?!

Weird Eyal 21

New member
אני כבר רואה את העתיד....

פסח..... ליל סדר.... ילד בן 8 מצא את האפיקומן.... הילד:אבא אבא אני רוצה חולדה על שלט!!! אבא:אין בעיה בן...נקנה לך אחת כזאת הילד: אבא אני יוכל לבדוק מה קורה אם היא עפה מהחלון? אבא: בוודאי בן...המדענים פשוט יעשו לך ציפור על שלט לפסח הבא הילד:איזה כייף!!!! אני אבדוק אם זה עמיד באש!!!! סעמק המדע!!!! תעזבו את החיות המסכנות האלו בשקט!!!!!!!!

דווקא כאן צריך להיות מסויג יותר

ממה שהבנתי מהכתבה, המטרה היא לא למשחק, אלא למטרות שעשויות להציל חיים (כגון זיהוי מטענים), גם של בני אדם וגם של בעלי חיים. מכיוון שאי אפשר לדבר על חולדות כבעלי אישיות מפותחת, צריך לשקול אם לא עדיף "להקריב" מספר חולדות על מנת להציל מספר רב של בני אדם וחיות. הרי כל העיקרון הצבאי, של מספר אנשים שבתקופה מסוימת מסכנים את חייהם על מנת להציל חיים של רבים אחרים, פועל כך. זאת בהחלט שאלה למחשבה, ואסור לשלול ניסוי זה על הסף.

SilverHand

New member
אוף מתי די כבר? ../images/Emo57.gif

זהו. החלטנו שאנחנו אלוהים. מדענים שלטו בחולדות באמצעות אותות למוח. הארץ מעריב

מצעד האופל מתקדם ומאיים

מצ"ב קישור לכתבה במעריב. איך לקרוא לזה? פריצת דרך או פריצת גבולות? לא ירחק היום בו יגדלו עוברים מתרביות רקמות (לא משנה מאיזה מין וגזע) ויהפכול אותם לרובוטים ויזרקו אותם לפח כשיתקלקלו. העתיד שלנו בדרך לפח !

Necrophil

New member
שמענו על אמנון לוי!

יום אחד הוא מביא אייטם על "התופעה המזעזעת של קרבות כלבים", ויום אחרי כן את זה.... אין להאמין לאף יושב רייטינג "מכובד"! אולי טוב לנצל אותו כמדיום להגיע להמונים, אבל אליה וקוץ בה- עכשיו צריך לצאת נגדו בחוצות רבים, מפני שהפגין כזה זלזול וחוסר זהירות בהתייחסות לנושא כזה. אם היה אדם בעל ערכים ולא "חיית רייטינג" היה מציג משהו בסגנון: "השוק בישראל: ראו איזו טינופת, עכאשר כל אחד בא להציג את מרכולתו אך משאיר זוהמה בכל מקום בסופו של יום. ראו לדוגמא את הבשר הנרקב המושך אליו חתולים, בהיותו מקור מזון גלוי וזמין. מן הראוי שחתולים יקבלו מזון בתחנות האכלה מסודרות ולא באמצע השוק, דבר העלול לפגוע בציבור הקונים אך גם בחתולים...". זאת כמובן תוך כדי הדגשה שחתולים המסתובבים בין הרגליים מפריעים לזרימת הקונים, ומחלות מעבירים בעיקר בני אדם, לבני אדם.

ליאור1973

New member
אמנון לוי ממש טמבל!!

לא ייאמן...! בהתחלה ממש אהבתי את התוכנית. אהבתי איך הוא חשף את הנוכל עמנואל פלד, אתם זוכרים ("כל טוב לאדוני"...), ואח"כ חשף על קרבות כלבים, שמתנהל ממש כאן מתחת לאפינו. אבל זה? מה זה צריך להיות? החתולים זה לא הבעייה כאן בכלל!! זה הסוחרים המטומטמים, שבריאות הציבור לא מעניינת אותם כלל, אלא רק הרווח האישי. אני חייב לציין כי לא ראיתי את התוכנית הספטיפית הזו, אני גם לא יודע מתי היא היתה, אך אני מבין ממה שנאמר כאן שהיא נעשתה באופן חלמאי בהחלט, כי אם לא דאגו לעשות את הברור כשמש ולא לקחו דגימה של הבשר אז בהחלט יש כאן מחדל. מה הם חושבים, שאם חתולים נמצאים באיזור ויש בחוץ ערימות של עופות אז הם לא ייגשו לזה? אני הייתי מעוניין למחות על תוכנית זו ל"מערכת" של התוכנית ולאמר להם שאם הם באים לנסות לעזור לנו ולהזהיר אותנו מפני נוכלים, עבודה בעיניים וכו´... אז שלא יפילו בפח כלבים, חתולים או בע"ח אחרים כי הם מ מ ש לא קשורים לבעייה. אם מישהו יודע היכן ניתן להתלונן על כך אשמח לדעת.

לילךLilach

New member
הפכו חולדות לרובוטים

כניראה שאין גבול לשאיפה של המדענים לנצל את בעלי החיים כאילו הם ג´וקים (רכיבים אלקטרונים) ,כבלים וסתם רכיבים אלקטרונייים. מתעלמים לחלוטין מזה שלחיות שי נשמה וזכות לחיות בכבוד על כדור הארץ. תראו את הכתבה הבאה: ואלה: 2.5.02 פיתוח חדש: חולדות יסייעו בחילוץ נפגעי אסון חוקרים אמריקאים הצליחו להפוך חולדות למעין רובוטים ולשלוט מרחוק במוחן; היתרון: החולדות יגיעו לאזורים מסוכנים לבני אדם; החיסרון: הנפגעים ייבהלו, והחולדות יחשבו שהדם הוא מזון תראו משהו ,אני מודה ,חולדות די מצמררות אותי ,לא בא לי להתקל בהן בחדר המדרגות או בגינה ,אבל בחיי ,יש גבול למה שמדענים רשאיים לעשות ,זה מפחיד אותי לחשוב שהם שותלים אלקטרודות במוח של יצור חי (לפני כמה שנים היה ניסוי דומה בחתולים ,ששתלו להם אלקטרודות במוח כדי שיהפכו לרובוטי ריגול...ברר.....) סתם לשם מחקר מוזר ,בחיי ,אותי זה מזויע כל הניסויים האלה. אני מוכנה להתערב איתכם ,שלא יצא שום דבר חיובי מהניסוי הזה ,בטוח שחולדות לא ישמשו ככוח חילוץ באיזור אסון ,הכל ניסוי הוזה ממוחם הקודח של מדענים שקראו יותר מידי ספרים של אייזיק אסימוב. חוץ מזה אם הטכנולוגיה כל כך מתקדמת,למה לא לפתח רובוטים "רגילים" מרכיבים חשמליים ,הרי לא מזמן שמענו על רובוטים של כלב וחתול ,אז שיעבדו במרץ על פיתוח של רובוט שעשוי מרכיבים דוממים ,מה הקומבינציות המזעזעות האלה של יצור חי ואלקטרודות?????

למעלה