../images/Emo26.gif טוב אז בזכות גילי ראיתי את Travelers !
(גילי, נראה לי שחלמתי עליך הלילה בגלל זה!
)
איזה פרק מצוין! פרק מיוחד שמתעסק בעבר בלבד, עבר קרוב יותר (1990) ועבר רחוק יותר (1952) אז מן הסתם סקאלי לא מופיעה. רק מאלדר. הוא ענק בפרק הזה, בעיקר בהתחלה, רואים את הכישרון הקומי.
לשאלה שבעטיה הגענו עד הלום: תיקים לא-מפוענחים תויקו בהתחלה תחת U ולא תחת X (תיקים Unsolved). כאשר נגמר המקום במגירה של U, היתה זו החלטה של הבחורה שמתייקת להמשיך לתייק אותם באיקס, בגלל המקום הפנוי. מאז הם נהיו תיקי איקס. איזה יופי שהחלטות כביכול לא משמעותיות כאלה של הרגע משפיעות כ"כ הרבה בסופו של דבר
אני אוהבת את זה. אז כן, נכון שזה קרה במקרה, אבל כנראה שזה לא רק "מקרה" שדווקא האות המסתורית X נדבקה לתיקים האלה...
אנחנו לומדים בפרק הזה הרבה על אבא של מאלדר (בצעירותו).
אז למעשה החל מהפרק הזה ואילך מאלדר התחיל לחקור את תיקי איקס? שימו לב שבמהלך הפרק הסוכן לשעבר דיילס, מייעץ למאלדר מנסיונו, שחקירת תיקי איקס תוביל רק לדבר אחד וזה להריסתו העצמית. מסתבר שמאלדר לא לקח את העצה. אולי עקב הניסיון הלא-מוצלח עם הסוכן ארתור דיילס, התקבלה ההחלטה לא לנסות לחסל את מאלדר (חשש לא להצליח, חשש שתהיינה לכך השלכות לא רצויות, חוקרים אחרים שיגיעו בעקבותיו וכו') אלא להצמיד לו "זנב" על מנת לשלוט בו ולפקח עליו. וכך הגיעה סקאלי... ודובר כאן רבות על כמה שהם (מבחינתם) טעו
אחריו ראיתי פרק מצוין נוסף, The Pine Bluff Variant. דווקא הוא פרק ענק של סקאלי, אחד הטובים. אחריו עוד אחד מצוין, Folie a Deux, אבל ראיתי אותו המון פעמים ואני מעדיפה לראות אחד שראיתי פחות
(גילי, נראה לי שחלמתי עליך הלילה בגלל זה!