ייעוץ

benyami

New member
../images/Emo26.gifייעוץ

היי לכולן. לצערי עבר זמן רב מהכניסה האחרונה שלי אפילו לי לא זכור מתי הייתי כאן באתר בכל אופן להזכירכן : אני אמא של ראם ורוי תאומים בניי שנה ושמונה חודשים. לאחר טיפול IVF ראשון שעבר בהצלחה. (אצלי בעיית חצוצרה סתומה צד שמאל ובעלי אם ספירת זרע נמוכה) היום לאחר שהילדים גדלו והשנה הם בגן ואני קצת מריחה את החופש אני מעוניינת לבצע טיפול נוסף של עוברים מוקפאים. (אני מעוניינת להחזיר עובר אחד) השאלות שלי הן - - האם יש הבדל בין עוברים טריים לבין עוברים מוקפאים? - מה אחוזי ההצלחה של הישרדות עובר קפוא? - עד כמה שנים ניתן להקפיא עוברים מוקפאים? - ומה העלות של עוברים מוקפאים ליתר דיוק טיפול שלישי ? (קופ'ח כללית) בעצם טיפול שני ילד שלישי לא? אשמח לקבל מכן תשובות ובכלל אני שמחה שוב להיות כאן ואני מקווה שאני בפורום הנכון בקשר לשאלותיי . להתראות

קצת תשובות

1. בעקרון לעוברים מוקפאים יש אחוזי הצלחה נמוכים יותר (20%) לעומת טריים (25%), אבל ברגע שהושג הריון ונולד ילד- לא ידוע לי על הבדל. הפורום הזה מלא "ארטיקים" חמודים. 2.כמה זמן אפשר להקפיא- עקרונית לנצח, אבל בזמנו אמרו לי בעין כרם (שם טופלתי) שהם נוהגים להקפיא ל5 שנים ואח"כ ליצור קשר עם ההורים ולקבל הנחיות נוספות. לא יודעת מה המדיניות של בתי"ח נוספים. 3. לא יודעת לגבי עלויות, זה משתנה מקופה לקופה, אבל את נופלת בקטגוריה של "טיפולים לילד שלישי" (למרות שזה "הריון שני"), כלומר משהו שהמדינה לא משתתפת בו. אאל"ט, מכבי היא הקופה שנותנת דיל הטוב ביותר לגבי טיפולים לילד שלישי. עוד פרטים תוכלי למצוא בפורום "הורים בטיפולי פוריות" כאן בתפוז. בהצלחה.

למעלה