כתבות חדשות

AGQWE

New member
כתבה במקומון של "הארץ" באיזור חיפה

ישנה כתבה נרחבת במקומון של "הארץ" באיזור חיפה בנושא ניסויים בבע"ח. האם למישהו קישור או סריקה?

lior05

New member
כתבה

היום, יום שישי פורסם ב"על השרון" כתבה על ניסויים בבעליי חיים באונברסיטאות. כתבה נחמדה, אני אשתדל להעלות את הקישור בקרוב.

לילךLilach

New member
../images/Emo41.gifשופט הורה לעריית ת"א לסלק חתולי

היום בעיתון תל אביב הופיעה כתבה בה דרש השופט דן מור מעיריית תל אביב להתחיל בסילוק חתולי הרחוב ממרכז העיר וסביבותיו. הדרישה הייתה במסגרת תביעה של דיירים בבניין ברחוב גולדברג (מאחרי הסנדביץ´ בר ביהודה הלוי) נגד דיירת המאכילה חתולי רחוב בטענה כי הדבר מטריד עד כדי איום בעזיבה. הוטרינר העירוני ד"ר צבי גלין דווקא מסרב בתוקף למלא אחר ההחלטה ואומר כי ההוראה מנוגדת לכל הוראה אחרת בדבר המתת חתולים. הוא מוסיף כי "חתולים אינם ערימה של זבל שאפשר לפנות". עמותות "תנו לחיות לחיות" והעמותה למען החתול פנו בבקשה להצטרף כנתבעות אל הדיירת. אני לא יודע אם אי פעם היו טענות נגד ד"ר גלין אבל מהכתבה עולה כי האיש ראוי לתפקידו. ___________________________________________ חבל לי מאד שאין לי את העיתון והכתבה: אם למישהו יש והוא יכול לסרוק את הכתבה ,להעלות לאינטרנט ולשים פה קישור ,יהיה מצויין.

shanty.G

New member
ד"ר גלין- יקיר חתולי תל אביב ../images/Emo140.gif

כל הכבוד לו על העמידה האיתנה אל מול מערכת המשפט וקביעתו השרירותית והתמוהה של השופט מור. חתול אינו ערימה של זבל שאפשר לפנות (ד"ר גלין) הנה ציטוט מדבריה של ריבי מאיר, מנהלת העמותה למען החתול בישראל, בנוגע לעניין: "כל אנחנו פועלים - אין מה לדאוג - אנחנו עובדים במרץ רב לשנות את החלטת השופט הלא-חוקית בעליל. ואם יהיה צורך נגיע לבג"צ". (להודעה המלאה). קביעות מוזרות דוגמת זו האחרונה של השופט מור מחזירות את מדינת ישראל כמה עשרות שנים לאחור. נסיעה ברוורס אל העולם הנאור..... אני בטוחה שההחלטה תתהפך. פשוט לא הגיוני הפיכת ההלכה למעשה במקרה זה.

לילךLilach

New member
יש לנו מה ללמוד מהאיטלקים ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|!

כדאי שהשופט דן מור ילמד משהו על פסיקה מהאיטלקים :החוק האיטלקי מספר 182 משנת 1991 בונבונייטה שמה קישור לסקירה מצוייינת על החתולים החופשים בישראל (שם יותר יפה ונאות לחתולי הרחוב). אחרי קריאת הכתבה בשלמותה גיליתי שם פיסקה על החוק האיטלקי בנושא חתולים,לקרוא ולמות מקינאה: ___________________________________________________________________ o האם ישנה ארץ בה לא הורגים חתולים? כן, לפחות אחת. החוק האיטלקי מס. 182, שנחקק בשנת 1991, מסדיר את הקשר בין חיות מחמד לבין האדם, ומנסה לצמצם את תופעת הנטישה של חיות אלו. חוק נאור זה קובע בחלק השני שלו: 7. אסור לפגוע לרעה בחתולים חופשיים. 8. חתולים חופשיים יעוקרו ע"י שירותי בריאות הציבור האחראים לטריטוריה של החתולים, ולאחר מכן יוחזרו לטריטוריה זו. 9. אסור להמית חתולים חופשיים, אלא אם כן הם חולים במחלה אנושה, או חשוכת מרפא. 10. הארגונים למען בעלי חיים, בשיתוף עם שירותי בריאות הציבור, יוכלו לקבל את האחריות למושבותיהם של החתולים החופשיים, כדי להבטיח את בריאותם ורווחתם. ___________________________________________________________________ ומוגלי הוסיפה עוד מידע: החוק האיטלקי גם מחייב וטרינרים לעקר מספר חתולי חצרות בשנה חינם ___________________________________________________________________ אתם חושבים שמצב כזה יתכן גם אצלנו??? זה נאה לי הזוי לחשוב שנגיע למצב כזה נאור ,אבל מה אני אגיד ,לו יהי לו יהי ,אולי אם נמשיך להאבק זה יעזור ויביא אותנו למצב של מדינה נאורה.

AGQWE

New member
סריקת הכתבה ניתן למצוא בקישור מצורף

תודה ל"בונבונייטה" מפורום זכויות בע"ח בוואלה. הכתבה בפורום מ"הד הקריות".

dylan

New member
כתבה מ"במקום"

כלבים משוטטים מטילים אימה על תושבי יציץ להקת כלבים משוטטים מטילה לאחרונה את אימתה על תושבי המושב. יותר מעשרה כלבים התנפלו על שלוש כבשים, אחת מהן על סף המלטה. הכלבים גררו את הכבשים בחצר ונשכו אותן עד שמתו. "הבעלים צריכים לנקוט בכל אמצעי הזהירות לשמור על הרכוש", טוען בתגובה דובר המועצה. עדי ראייה להתקפת הכלבים סיפרו השבוע: "מדובר בחבורת כלבי טרף, ולא בכלבי בית. כדי להשטלת על כבשה גדולה הם צריכים להיות גדולים מאוד. אנחנו פוחדים על הילדים, אי אפשר להסתובב במושב. כשיורד הערב האנשים מסתגרים בבתים. יש פה שכנים שמגדלים עופות, ובערב כשהם יורדים ללולים הם לוקחים איתם אלות". שכן המתגורר ליד המשק שהותקף: "מספר גדול של כלבים שאין להם מזון זמין נמצאים במשך שעות היום בבית הספר הנטוש ובפרדסים הנטושים שמסביב למושב. הם נכנסים לפנות בוקר למושב, הופכים פחים וטורפים לנו את הגדיים והכבשים. זה מזעזע." תושבים ביציץ טוענים שלאחרונה הם מבחינים בנטישה של כלבים רבים בתחומי המושב. הם טוענים שפנו לראש המועצה האיזורית גזר, פטר וייס, ועדכנו אותו בנעשה בלילות, אולם המצב לא השתנה. לפני כמה ימים נשלחה לבתי התושבים הודעה ובה דיווחה להם המועצה שלא הצליחה ללכוד את הכלבים המשוטטים, ושהיא מתכוונת לפזר רעל כדי להרוג אותם. "מנהל אגף התברואה היה אולי היחיד מהמועצה שענה להודעה שהשארנו, והוא טען שהוא לא יכול לעזור לנו ושנפנה לווטרינר" טוען בעל המשק שכבשיו הותקפו. "אני לא לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם במקום הכבשים היו ילדים. חייבים לעשות משהו בנידון לפני שיתרחש פה אסון". דובר ומזכיר המועצה האזורית גזר, שמעון בינון, מסר בתגובה כי, "לאחר שהווטרינר של המועצה הגיע למסקנה כי לא ניתן ללכוד את הכלבים באמצעים קונבנציוליים, הוא קיבל את האישורים להפעיל פתיונות והתחלנו בפעילות. המועצה עובדת באמצעות אנשי קשר. איש הקשר של יציץ הוא ראש הוועד". בינון הוסיף כי "תמיד יבואו לכאן כלבים משוטטים. הם מפתחים חושים כאלו שהם רק רואים את הלוכד, הם בורחים ממנו - יש להם יצר חייתי. הלוכד ביצא את העבודה כל הזמן, אבל נוצר מצב שלא ניתן ללכוד את הכלבים וצריך להרעיל אותם". הכתב - אסף בוזנק.

lilithmm

New member
תרגום שפת הכלבים ליפנית?

מעניין באיזה ניסויים אכזריים השתמש החוקר בשביל לפתח את המכשיר... ראו סעיפים 5,6.

למעלה