לוח הודעות

Flames

New member
למסירה גור גודן רטריבר ../images/Emo41.gif

למסירה גור גולדן רטריבר מעורב, יפהפה, חמוד וידודותי מאוד. בעל פרווה שא אפשר להפסיק ללטף. יימסר לבית חם ואוהב בלבד. קרן 053-583374

Flames

New member
דחוף! מי גר ליד בי"ח בילינסון? ../images/Emo26.gif

אתמול (יום ראשון 14/4) ראיתי חתלתולה קטנטונת בחניון של בי"ח בילינסון (חניון בתשלום שנמצא מול השער הראשי, ליד המסעדות, החנין שקרוב יותר לגשר, לא הצדדי). אפשר לקרב אותה על ידי אוכל מתאים (נקניקיות/טונה). היא נבהלה אחרי שנסיוני ללכוד אותה לא עלה יפה, והיא לא מסכימה להתקרב אלי. אם מישהו יכול לראות מה שלומה, לשים לה אוכל ומיים זה יהיה נהדר. מאחר והיא לא יכולה לדאוג לעצמה אני מאוד מבקשת שמישהו ינסה לתפוס אותה ואני אקח אותה ממנו. אלי, כאמור, היא לא רוצה להתקרב. אנא עשו את המאמץ, היא ממש קטנטונת. אם אינכם מצליחים לתפוס אותה, אבל ראיתם אותה, אודה לכם אם תתקשרו אלי, כדי שאדע שהיא בסדר. אפשר להתקשר אלי בכל שעה: קרן 053-583374

sidny presckot

New member
דחוף!

מצאתי שלושה גורי חתולים ברחוב. הם כבר פתחו את העיניים אך עדיין לא יכולים לאכול לבד או לאכול מזון מוצק. היות ואני לא יכולה לקחת אותם הביתה(לא מרשים לי) ואני לא יודעת למי\לאן להביא אותם, הגורים עדיין ברחוב. אם מישהו מעוניין בהם או יש לו רעיון לאן אני יכולה להביא אותם שישאיר לי כאן הודעה או שישלח לי לאי מייל: [email protected]

אדווה ג

New member
אם לא תמצאי מאמצים-

נסי למצוא להם אמא מאמצת. בינתיים נסי לטפל בהם למטה- מנסיון אישי- זה לא בלתי אפשרי. צרי קשר עם אס.או.אס או עמותה אחרת, נסי למצוא מאמצים כמה שיותר מהר.

Flames

New member
התקשרי אלי מיידית ואומר ../images/Emo26.gif

לך מה כדאי לעשות. קרן 053-583374 אפשר להתקשר בכל שעה.

Flames

New member
לא התכוונתי שזה ישמע כמו פקודה.../images/Emo79.gif

רציתי להדגיש שאפשר להתקשר אלי תמיד, לא משנה מתי.

shanty.G

New member
עשה לי את היום - דליק ווליניץ../images/Emo45.gif

את יום אתמול למעשה, אך עדיין גורם לי לחייך
אתמול שודרה תוכניתו בגל"צ בין שלוש לארבע. לתכנית התקשרה תזונאית שרצתה להמליץ לטובת כל הממנגלים בחג איך ומה לאכול עם הבשר. דליק: רגע אחד, אני מבקש שלפני שאתם מניחים את הסטייק על המנגל, לדמיין את אותו עגל חמוד... תזונאית: אבל אני לא אמרתי... דליק: אבל אני פה, ואני אמרתי ...
תזונאית ממשיכה במשנתה ומופסקת שוב- דליק: תחשבו על כל אותם עדרים שיישחטו לרגל יום העצמאות. התזונאית המשיכה לה, והשיחה הסתיימה. כעבור שיחה נוספת עמדה התכנית להסתיים ואז פנה דליק למאזינים (הנוסח, פחות או יותר כפי שהצלחתי לזכור): אנו אמנם ניצבים בשיאם של ימים קשים, ואנו נמצאים דקות לפני הסבת השידורים ליום הזכרון, אך יש דבר אחד....הגן הזואולוגי בת"א עומד להיסגר. בעיני זה פשוט נורא. זהו ביה"ח וגן החיות היחיד בישראל לחיות בר, והוא עומד בפני סגירה מחוסר תקציב.... גנדי אמר פעם: "אומה נבחנת ביחסה לבעלי החיים" אני פונה למי שאפשר לפנות כדי להציל את הגן מכליה, כי הוא עומד להיסגר. איש גדול, דליק.

Flames

New member
גן חיות זה לא דבר חיובי! לעומת ../images/Emo36.gif

זאת, סגירת ביה"ח שנמצא במתחם הוא אסון.

Flames

New member
האם הגן ../images/Emo26.gif

מיועד רק לחיות שלא ניתן לשקמם ולהחזיר לטבע? ואם כן, לא עדיף למסור אותן למרכזים בחו"ל שם הן יוכלו לחיות במרחבים נורמליים ולא בצפיפות? שלא לדבר על פינת הליטופים, שם הארנבונים והשפנים נמצאים בכלובים קטנים ובאים אנשים, כולל ילדים (לא תמיד עם השגחה) ומשחקים איתם כאילו הם צעצוע.

shanty.G

New member
כמה מילים על ביה"ח באבו כביר../images/Emo119.gif

לפני כמה חודשים שלדגית גמדית יפהפיה החליטה להיכנס בחלון בבניין שלנו (או אולי בחלון מכונית חונה), נחה על רצפת החניה בחוסר אונים, ולא היתה מסוגלת לעוף. מכיוון שהשעה היתה שעת ערב מאוחרת, לא היה שומקום הגיוני לקחת אותה אליו לשיקום. אחרי שאלות- תשובות מבוהלות לחלוטין עם אינספור אנשים וכמה וטרינרים, שיכנתי אותה למשך הלילה בכלוב הנשיאה של שנטי (האורגינלית
) עם שמיכה ובבידוד מוחלט ממי שהחשיבה אותה לארוחת ערב פוטנציאלית. בבוקר ישר נסעתי איתה ע"פ ההמלצה הנבחרת לביה"ח הזואולוגי באבו כביר בת"א. המטפלת האחראית השיבה לשאלתי כי השלדגית תשוחרר באזור הגן הבוטני הנמצא בסביבה. התפניתי לבקר בגן עצמו- שהוא גם אתר למבקרים וגם מעין חוות שיקום לחיות בר. לטובת העניין גייסתי בחור חמוד שעובד במקום שהסכים לעשות לי סיור מודרך. רובן ככולן של החיות (...הממ, עד כמה שסנילית קשישה יכולה לזכור) הן חיות שנפגעו בצורה כזו או אחרת- בעיקר אם לא רק מבני אדם, שהגיעו אליהם לטיפול ולא ניתןהיה להשיבן לסביבתן הטבעית. חלק קטן מהן נולד בשבי בתוך הגן עצמו. היה שם חתול בר שמישהו החליט לאמץ ובאופן פתאומי לגמרי גילה שהוא לא ממש איזמרלדה
מהצריף של תמרי (מישהו זוכר?
); בעלי חיים דרוסים ונכים; היו שם ענפות ועופות דורסים שבורי כנפיים, רגליים ופגיעות אחרות; והיו צבי מים - מהחמודים האלו שקונים בחנויות, אלו שנרכשים כשהם בגודל של שני מטבעות בקושי- הם גדלים לגודל עצום שלא ניתן להחזיק באקווריום ביתי (אלו ברי המזל שזכו בכלל להגיע לגילאים מופלגים של כמה שנים). העובד סיפר לי שיש אנשים שמחליטים לשחרר צבים כאלו בנחלים שונים בארץ, כמו נחל אלכסנדר, שם הם משבשים לחלוטין את שרשרת המזון (כידוע- יש שם צבי מים מזן אחר). ********** עצוב לראות את כל אותם בעלי חיים מסתובבים בתוך הכלובים, לפעמים בטירוף אמיתי (כמו הזאבים למשל). אבל אלו בע"ח שכפי שאמרתי- רובם ככולם הם ניצולים של פגיעות שונות ומשונות, ונשארים בחסות הגן מחוסר ברירה. בעלי חיים שניתן לשחרר חזרה לטבע- משחררים לסביבתם הטבעית בתום החלמתם. כל האחרים "לטבע נולדו" אמנם (איפה תנובה והסלוגנים שלה עכשיו?...) אבל לא יוכלו לשוב אליו לעולם.

Flames

New member
שוב, ../images/Emo26.gif

אני מברכת על קיומו של ביה"ח שבמתחם. לגבי בעלי החיים שנמצאים שם- אם באמת לא ניתן לשקם אותם ולהחזירם לטבע, אולי היה מוטב להעבירם למקומות בחו"ל בהם מטפלים בחיות כאלו, מפני שיש מקומות בהם יש מרחבים גם לחיות שזקוקות להגנה. בודאי ראית את המקום המצומצם ששמור לחיות בנות המזל, ואת הכלובים הקטנים ששמורים לחיות פחות בנות המזל. ושוב אני חוזרת ומדגישה את הסלידה מהרעיון של פינת הליטוף: שמים ארנבונים ושפנים בכלובים, וכל מיש רוצה יכול ליטול אותם, לשחק בהם כאילו היו צעצוע ולהחזיר אותם לכלוב (ולא מדובר, למיטב זכרוני, בחיות פצועות, או משהו בסגנון). אם הרעיון שעומד מאחורי הגן הזה הוא כולו הומינטרי, למה יש שם את הפינה הזאת? למה אף אחד לא טרח, למשל, לסגור את שטח פינת הליטוף ולתת להם להיות חפשיים ולא בכלובים צרים? חשוב לציין שזה היה יכול להיות מצב עדיף, אם כי, עדיין, הרע במיעוטו- עדיים המקום שהיה מוקצה להם היה קטן מידי. בכל מקרה, היה עדיף להעביר חיות שהבריאו מהפגיעה הראשונית למקומות מקבילים בחו"ל שיוכלו להחזיק אותם במקומות מוגנים ובעלי מרחב מספק (לא חסר כאלו בארה"ב ובאפריקה). זה ממש מזעזע אותי לראות את החיות מוחזקות בתנאים כאלו.

shanty.G

New member
אנשים,להתניע!!../images/Emo73.gifעצומה יצאה לדרך

עצומה למען הגן הזואולוגי יצאה לדרך, ככה, בשקט בשקט בלי להודיע לאנשים חשובים ויקרים כמותכם, נאספו כבר כ 4,000 חתימות! מתוך כתבה בוואלה : אלפי תומכים בעצומה למען הגן הזואולוגי בתל אביב "4,000 חתימות נאספו למען הצלת גני החברה להגנת הטבע, בדרום העיר; בין האמנים שחתמו: קרן מור, אורנה בנאי ואלון אבוטבול; הגנים צפויים להיסגר בחודש מאי בכלל גירעון תקציבי" ******** אז הדפיסו והפיצו את העצומה למכריכם, ואולי מישהו יתעורר ויחליט בסופו של דבר להמשיך את הפרוייקט
ולגבי דברייך, Flames: כפי שתוכלי לראות בכתבה, בעה"ח יועברו למקומות אחרים, מן הסתם בארץ. בשל מצבו הכספי של הגן, אני מסופקת אם טיולים לאפריקה או לארה"ב הם מה שתוכנן לבעה"ח השוכנים שם... לגבי פינות הליטוף- אכן לא הזכרתי אותן בהודעתי הקודמת, מכיוון שלא ממש ראיתי אותן, היו כמה קבוצות ילדים בגן בזמן הביקור שלי, ולא ממש התערבבתי איתם: יכול להיות שהם התלבשו על החלק הזה באותו זמן
אני בהחלט מסכימה איתך שפינות ליטוף- ולא רק שם הן בעייתיות. זהו אחד הנושאים שעלו בכנס "חיות וחברה", ותנאי צפיפות הם חלק רציני מהעניין. נכון הוא גם שהכלובים בהם מוחזקות החיות הם לא הילטונים ואני מסכימה בכל פה שעדיף אלף מונים שדה פתוח או מכלאות רחבות ידיים כמו בחו"ל. על זה כבר נאמר- עוד ארוכה הדרך... תקציב עבור תנאי רווחה לבע"ח הוא לפעמים בגדר פנטזיה בארץ (שלא לדבר על שטח פנוי. אבל בואי נלך לאט, וננסה לחשוב על הגן עומד בכלל על הרגליים?

Flames

New member
המממ.. ../images/Emo18.gif

במקום לחשוב על המשך פעילות הגן, צריך לחשוב על העברת החיות לארגוני חיות בחו"ל שיהיו מוכנים לקלוט אותן למקומות נורמליים. לא חייבים לקלוט אותם דווקא בארץ. נכון, שטח פנוי הוא בגדר פנטזיה בארץ, שלא לדבר על תקציבים, אבל אנחנו לא חייבים ללכת עם הראש בקיר ולהתעקש שהם יהיו דווקא בארץ הקודש, לא? את הכסף שרוצים לגייס למעו הגן, צריך להפנות לקיומו של בית החולים בלבד והעברת החיות שלא מסוגלות לחזור לטבע, למרכזים בארה"ב ובאפריקה. זה ממש לא לטובתן להיות כלואות בגן. ובהתחשב בפינת הליטוף שבה החיות, כאמור, כלואות בכלובים צרים, אני בספק לגבי נאמירה שהחיות כלואות שם רק לטובתן.

tipid

New member
יום העצמאות, יומ הולדת למדינה שקט ו

אאחל לכולנו ולמדינתנו הרבה אחווה שלווה והרבה שנים ארוכות וניחוח. תמר

the answer

New member
אבד לנו כלבנו האהוב../images/Emo53.gif

עזרא, כלבנו האהוב - לבן, מעורב, רזה, שיער קצר, גודל בינוני, קולר חום - נבהל מהזיקוקים בשעה שטיילנו איתו בשדרות חן בת"א (שם אנחנו גרים) ורץ באמוק לכיוון "הבימה". כל הלילה וכל הבוקר חיפשנו אותו ולא מצאנו. אנא עיזרו לנו למצוא אותו. פרס כספי למוצא. 054-246676 תודה רבה לכולכם.

Flames

New member
עצות ../images/Emo26.gif

קישור להודעה עם מידע יעיל: לגבי צביקה תמוז, שמעתי עליו דיעות סותרות. שלשים לב לתיקיית הפייבוריט המצורפת. באתר של אס או אס חיות יש, בנוסף לדף לאיתור אבידות, דף עם עצות וטלפונים של מכלאות. http://community.iol.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6580681 דף על אבידות ניתן למצוא ב: www.hashavataveda.co.i l דף עצות מצויין ניתן למצוא ב: http://www.mypet.co.il/mypet/lost_pet/index.asp בהצלחה

../images/Emo117.gif *חשוב* כלב למסירה *חשוב* ../images/Emo117.gif

חברי פורום זכויות בעלי חיים - שלום, בתור פעיל למען זכויות בע"ח אני מעריך מאוד את המצפון והערכים של שאר הפעילים והמתעניינים בנושא ולכן פניתי אליכם - כלב למסירה, כלב חמוד וחביב בן 2 וקצת, נקי מקצריות, מחוסן ובריא - חשוב מאוד שימצא לו בית בהקדם האפשרי, או שהוא ימסר למקלט שם עושים דברים לא נחמדים כשנגמר המקום. מצורפות תמונות למטה של הכלב, שמו אומלט :) אפשר לקבל עוד פרטים או דרך אי-מייל או ב05837487 אם אתם מכירים מישהו שיכול לאמץ אותו, או דרך כלשהי לעזור - אנא צרו קשר גם כן. בתודה מראש, נמרוד

למעלה