שוב, ../images/Emo26.gif
אני מברכת על קיומו של ביה"ח שבמתחם. לגבי בעלי החיים שנמצאים שם- אם באמת לא ניתן לשקם אותם ולהחזירם לטבע, אולי היה מוטב להעבירם למקומות בחו"ל בהם מטפלים בחיות כאלו, מפני שיש מקומות בהם יש מרחבים גם לחיות שזקוקות להגנה. בודאי ראית את המקום המצומצם ששמור לחיות בנות המזל, ואת הכלובים הקטנים ששמורים לחיות פחות בנות המזל. ושוב אני חוזרת ומדגישה את הסלידה מהרעיון של פינת הליטוף: שמים ארנבונים ושפנים בכלובים, וכל מיש רוצה יכול ליטול אותם, לשחק בהם כאילו היו צעצוע ולהחזיר אותם לכלוב (ולא מדובר, למיטב זכרוני, בחיות פצועות, או משהו בסגנון). אם הרעיון שעומד מאחורי הגן הזה הוא כולו הומינטרי, למה יש שם את הפינה הזאת? למה אף אחד לא טרח, למשל, לסגור את שטח פינת הליטוף ולתת להם להיות חפשיים ולא בכלובים צרים? חשוב לציין שזה היה יכול להיות מצב עדיף, אם כי, עדיין, הרע במיעוטו- עדיים המקום שהיה מוקצה להם היה קטן מידי. בכל מקרה, היה עדיף להעביר חיות שהבריאו מהפגיעה הראשונית למקומות מקבילים בחו"ל שיוכלו להחזיק אותם במקומות מוגנים ובעלי מרחב מספק (לא חסר כאלו בארה"ב ובאפריקה). זה ממש מזעזע אותי לראות את החיות מוחזקות בתנאים כאלו.