../images/Emo26.gif למה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif
שמתם לב שמי שמחפש לקנות מצלמה דיגיטלית תמיד מחפש מצלמה עם רזולוציה גבוהה? גם רוב היצרנים שמייצרים מצלמות דיגיטליות מפתיעים אותי, הרי מי שרוצה להחליף את מצלמת הפוקט+זום שלו במצלמה דיגיטלית מחפש מצלמה לצילומים ביתיים ופשוטים , אז הוא לא מחפש מצלמה עם זום גדול וגם לא עם רזולוציה גדולה (הרי בשביל לפתח תמונות בגודל 10*15 לא צריך יותר מ-2.1 מגה פיקסל). ומי שמחפש מצלמה עם רזולוציה גבוהה יותר מחפש גם עוד כמה דברים במצלמה. אני לא פוסל את המצלמות עם הרזולוציה הגבוהה (חס וחלילה
) , אבל אני שואל את היצרנים: אם אתם כבר משקיעים כל כך בשיפור המצלמות למה לא לשפר גם את העדשה?. קחו לדוגמה את המצלמה החדשה של ניקון ה- CoolPix 5000 , מצלמה מעולה בעלת רזולוציה של 5 מגהפיקסל עם מסך LCD על ציר (מעולה לצילומים בתנאים קשים) אבל העדשה עדיין בעלת זום של 3X. אין הרבה מצלמות בעלות זום גדול. נראה שיצרנים מעדיפים להשקיע ברזולוציה במקום בזום (אולי כדי שיוכלו למכור אחר כך מתאמים לעדשות?). אבל ישנם יוצאים מהכלל: קחו לדוגמה את המצלמה של אולימפוס ה-UZ2100C , נכון שיש לה רזולוציה של 2.1 מגהפיקסל (וזה לא גבוהה) אבל יש לה זום של 10X עם מייצב תמונה. אותו דבר הדגם UZ700C של אולימפוס , מצלמה בגודל קטן (כמו ה-2020) אבל עם זום של 10X. אם תשאלו אותי מה הייתי לוקח: את הניקון CoolPix5000 או האולימפוס C2100UZ , הייתי הולך על האולימפוס. ותחשבו על זה. אמיר.
שמתם לב שמי שמחפש לקנות מצלמה דיגיטלית תמיד מחפש מצלמה עם רזולוציה גבוהה? גם רוב היצרנים שמייצרים מצלמות דיגיטליות מפתיעים אותי, הרי מי שרוצה להחליף את מצלמת הפוקט+זום שלו במצלמה דיגיטלית מחפש מצלמה לצילומים ביתיים ופשוטים , אז הוא לא מחפש מצלמה עם זום גדול וגם לא עם רזולוציה גדולה (הרי בשביל לפתח תמונות בגודל 10*15 לא צריך יותר מ-2.1 מגה פיקסל). ומי שמחפש מצלמה עם רזולוציה גבוהה יותר מחפש גם עוד כמה דברים במצלמה. אני לא פוסל את המצלמות עם הרזולוציה הגבוהה (חס וחלילה