למה

../images/Emo26.gif למה ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

שמתם לב שמי שמחפש לקנות מצלמה דיגיטלית תמיד מחפש מצלמה עם רזולוציה גבוהה? גם רוב היצרנים שמייצרים מצלמות דיגיטליות מפתיעים אותי, הרי מי שרוצה להחליף את מצלמת הפוקט+זום שלו במצלמה דיגיטלית מחפש מצלמה לצילומים ביתיים ופשוטים , אז הוא לא מחפש מצלמה עם זום גדול וגם לא עם רזולוציה גדולה (הרי בשביל לפתח תמונות בגודל 10*15 לא צריך יותר מ-2.1 מגה פיקסל). ומי שמחפש מצלמה עם רזולוציה גבוהה יותר מחפש גם עוד כמה דברים במצלמה. אני לא פוסל את המצלמות עם הרזולוציה הגבוהה (חס וחלילה
) , אבל אני שואל את היצרנים: אם אתם כבר משקיעים כל כך בשיפור המצלמות למה לא לשפר גם את העדשה?. קחו לדוגמה את המצלמה החדשה של ניקון ה- CoolPix 5000 , מצלמה מעולה בעלת רזולוציה של 5 מגהפיקסל עם מסך LCD על ציר (מעולה לצילומים בתנאים קשים) אבל העדשה עדיין בעלת זום של 3X. אין הרבה מצלמות בעלות זום גדול. נראה שיצרנים מעדיפים להשקיע ברזולוציה במקום בזום (אולי כדי שיוכלו למכור אחר כך מתאמים לעדשות?). אבל ישנם יוצאים מהכלל: קחו לדוגמה את המצלמה של אולימפוס ה-UZ2100C , נכון שיש לה רזולוציה של 2.1 מגהפיקסל (וזה לא גבוהה) אבל יש לה זום של 10X עם מייצב תמונה. אותו דבר הדגם UZ700C של אולימפוס , מצלמה בגודל קטן (כמו ה-2020) אבל עם זום של 10X. אם תשאלו אותי מה הייתי לוקח: את הניקון CoolPix5000 או האולימפוס C2100UZ , הייתי הולך על האולימפוס. ותחשבו על זה. אמיר.

noa_f

New member
יותר קל להוסיף רזולוציה

עדשות זה טכנולוגיה מסובכת מדוייקת ויקרה, וכנראה, נראית פחות טוב על הנייר כשזה אמור במשקיעים ובצרכנים, שרובם לא מבינים כלום בצילום. להזכיר נשכחות, פרוייקט הטלסקופ "האבל" כמעט ירד לטמיון בגלל בעיית עדשות...

פרויקט ה"האבל" כמעט ירד

לטמיון בגלל שהמהנדסים לא בדקו טוב את כיול העדשות. ועכשיו לגבי המצלמות: מי אמר שתמיד צריך לעשות את מה שקל? אמיר.

noa_f

New member
עוד משהו על רזולוציות

רואים בעיה דומה גם בסורקים ובמסכים. רוב האנשים קונים דברים עפ"י הנתונים ש"על הנייר". לעומת זאת, אם בודקים סקירות מקצועיות של מוצרים, מגלים שאנשי המקצוע לא תמיד יתנו למוצר בעל הנתונים הגבוהים ביותר את הציון הגבוה ביותר (בזמנו ראיתי את זה לגבי סורק של אפסון) יש עוד שיקול של רוב האנשים בקניה וזה העניין של "הכי נמכר" - למשל סורקי UMAX ומדפסות HP היו בזמנו הכי נמכרים בארץ, ואנשים הניחו באופן אוטומטי שזה אומר שהמוצר הוא גם "הכי טוב", ולא כך היה. בנוסף, רוב האנשים יעשו את השיקול הכלכלי לפני שיקול התועלת - שימו לב כמה מעט משתמשי ADSL יש בארץ, בעיקר בגלל שיקול כספי. בקיצור, כנראה בגלל זה משקיעים בכמות (רזולוציה) על פני איכות (עדשות)

דוגמא טובה אפשר לראות

באחד הדגמים החדשים של fuji , אני חושב שזה FujiFilm FinePix 6800Z ששם למעשה הרזולוציה האמיתית היא 3.34 בעוד שמוזכר שמקסימום רזולוציה הוא כמעט 6 מגה פיקסל שזה למעשה רק שכלול מתמטי. מאוד מטעה למי שלא מתמצא. גיל.

גרמי

New member
לא בדיוק שכלול מתמטי....

אלא אינטרפולציה. בין כל 2 פיקסלים, המחשב יוצר פיקסל שלישי, והצבע שלו הוא באמצע בין 2 הפיקסלים האחרים, וכך מפרסמים מצלמות עם 6.9 מגהפיקסל. הפרסום המטעה הזה הוא מספיק סיבה מבחינתי לא לרכוש מצלמה של פוג´י.

למעלה