לרוזה ולכולם

רותי ב.

New member
../images/Emo26.gif לרוזה ולכולם ../images/Emo141.gif

לגבי ההודעה שרשמת פה - את אומרת שלא תוכלי להגיע, "אלא אם יוחלט אחרת" - למה בדיוק הכוונה? רודי התנדב להראות לנו שכונות בירושלים, שהיו מלאות במסורת ספרד, באנשים שדוברים את הלאדינו, שחיים לאדינו, ומתפללים בלאדינו, בתי כנסת, חצרות, תרבות.... כל מה שזה אומר לכל כך הרבה מאיתנו, אז למה בדיוק הכוונה אלא אם יוחלט אחרת? המדובר ביום שמתחיל מהבוקר, בשעה 10:00, 10:30, הטיול בשכונות, אהל משה ואחרות, אחר כך מוזיאון יהדות איטליה ואחר כך מסעדת ברוד בשכ´ נחלת שבעה, שבה מאכלים אוטנטיים, שאנחנו מכירים, זוכרים טעמים, ריחות... וימין משה... הכוונה היתה להזמין מישהו שיספר לנו, במסעדה, מישהו שמכיר את השכונות מאז, או סיפורים מרתקים, או כל מה שקשור לתרבות הזו... רצינו להזמין את מתלידה, שהיא ספרנית בחסד עליון.... לא תפסתי אותה, אולי בחו"ל, לא יודעת, ורודי הזמין את עזרא יכין, בנאדם בן 90, שעוד זוכר, ועוד מסוגל להעביר לנו מעט ממה שהיה שם, מאיך שהיה שם... הרי אי אפשר להעביר טיול בירושלים, לאיזה קניון... לא? זה מוגדר טיול שכונות, ותרבות הלאדינו בירושלים, אז שוב, לא הבנתי את הכוונה במילים "אלא אם יוחלט אחרת"... ליום אחר אי אפשר, הכל מלא חגים ושבתות, שאז אולי המוזיאון הזה יהיה סגור, חול המועד סוכות, הכל פתוח, זו גם מצוות עליה לירושלים, זה גם מזג אויר נוח... מה רע? נורא אצטער אם בכל זאת לא תוכלי להגיע, ... לגבי מי שכן מגיע, בינתיים בערך 10-11 אנשים, ביניהם, מי שזוכר את יעקוביקו, שבעצמו גר בירושלים, ושהפסיק לכתוב פה מסיבות שונות, ועוד אנשים, חלק שאנחנו מכירים ומתגעגעים לראות כמה שיותר, וחלק חדשים, שנשמח לראות ולהכיר. מי שעדיין לא הגיב אם הוא מגיע או לא - מוזמן לשלוח אלי מסר. שוב הפרטים, יום ראשון, ה- 22/9 (חול המועד סוכות), שעה 10:00 בבוקר (התכנסות עד 10:30, בירושלים....

שבת שלום רותי...ולעיניין ירושלים...

באמת לא התכוונתי להעביר את ירושלים לאיזה קניון פורסדקה
פשוט אין לי איך ואם מי להגיע לשם, תמיד צריכה להסתמך על טרמפים ולא נעים לי כבר לבקש, לכן כתבתי מה שכתבתי אם יוחלט אחרת=שאם יהייה מפגש במקום קרוב במרכז זה יקל עלי... מאוד הייתי רוצה להיות אתכם ולראות את ירושלים זה החלום שלי רותי הורי ז"ל היו דרים בירושלים בתחילת דרכם בשכונת מוסררה..

רותי ב.

New member
רוזה,

אם יש לך רצון להגיע אז אולי אפשר שאלו שמתכוונים להגיע יכתבו מאיפה הם באים, וככה נסדר גם את עניין הטרמפ... זה לא במקום מפגש פורום... זה עוד אחד בתוספת למפגשים האחרים, שיהיו... כמו שסיכמנו, הבא קרוב אליך...

may55

New member
רוזלין אני גרה בחולון

נכון לרגע זה אני מתכוונת להגיע באוטובוס היוצא קרוב לביתי קרית בן-גוריון בחולון ואת יכולה להגיע אלי וניסע יחד . נסעתי באוטובוס הזה לירושלים וזה מאוד נוח. אם בעלי יהייה בחופשה ניסע במכונית ואז אוכל לקחת אותך אפילו מהבית. תהייה לי תשובה על כך כבר מחר.

RORGAD

New member
רוזלין יקירתי, אנו יכולות לנסוע

ברכבת לירושלים, הרי הנסיעה לירושלים ברכבת היא מקסימה, את רואה כל הדרך נופים נהדרים, מה שאת צריכה לעשות זה לנסוע באוטובוס אחד לתחנת הרכבת ושם אפגוש אותך גם אני, מקסימום נוכל לנסוע עם המכונית שלי, אבל זו אפשרות שנייה, כי המכונית שלי לא במצב אי אי אי. ועוד דבר אפשר לקחת מיניבוס, לכולם שיקח אותנו מתחנת הרכבת, (שזה יהיה מקום המפגש) לירושלים, ושם הוא ישהה אתנו כל היום, יעלה לכל אחד מקסימום מאה שקל, לא נראה לך?

רותי ב.

New member
נו אי מאס טרנו פין ירושלים....

לו סירארון, די אל ספנטו קי לוס אראבוס פואדין אזר אלגונה קוזה ... אין אל קאמינו די אסטי טרנו. בכולופן, אין רכבת לירושלים, עד להודעה חדשה.

RORGAD

New member
חברים חברות, עודכנתי שאין יותר רכבת

לירושלים, אז מה דעתכם שניקח מיניבוס כל אלה שגרים במרכז, אברר מחר כמה זה יעלה, לפי מה שהבנתי מרותי נהיה בין תשעה לעשרה איש, וזה בדיוק מיניבוס, הוא גם יכול לטייל אתנו כל היום, כך שבאמת זה יכול להיות רעיון טוב. תגיבו ואז אבדוק מחר.

רותי ב.

New member
אמממ, לא, נכון

לעכשיו נהיה בין 12 ל- 13 איש. אולי אפילו יותר. בואנה סימנה א טודוס.

כדורית

New member
(רודי מקורלי) רכבת?

אמנם הקו בהליכי שיפוץ, אך אין רכבת הנוסעת לירושלים

למעלה