נושא לדיון : ה

• פותח הנושא aiziq
  • פורסם בתאריך

aiziq

New member
../images/Emo26.gif נושא לדיון : ה../images/Emo91.gif../images/Emo36.gif

לאחרונה אני שם לב לכך שיש המגיבים ב
ובאמרי שבח ליצירות, לפעמים גם אם השיר אינו מובן דיו לכותב התגובה. אני תוהה- האם לא צריך שתהיה הבנה שלמה של השיר על מנת שתבוא בעקבות הקריאה ההמלצה?- האם אין זו "זילות" ההמלצה? כשאני אך הגעתי לפורום עבדתי קשה מאד כדי לזכות ב
- אך מצד שני כשקיבלתי אחת כזו ידעתי כי אני ראוי לה או יותר נכון, שירי ראוי לה ואילו כיום רבים הממליצים זה על שירו של זה ולעיתים קרובות גם לא מפרשים על שום מה ההמלצה ניתנת, אין שום מימד של ניתוח בתגובה אלא רק הרעפת מחמאות . הייתי רוצה שנתייחס רגע לשאלה: האם
יש לה ערך כל שהוא בפורום? האם היא עדין מסמלת משהו? או אולי היא עוד אייקון חביב שאפשר אם רוצים לקשט בו את תגובתנו לשיר (?). תודה על השתתפותכם
איציק.

קסנדרה*

New member
איציק, חשבתי קצת והנה....

אתייחס לנושא בזהירות כי זה נושא קצת מורכב. מצד אחד, אתה, אני ועוד קוראים יכולים לחשוב על יצירה מסוימת שהיא מצוינת ולהוסיף המלצה, ואילו אחרים לא מצאו בה את היופי והמצויינות שאנחנו מצאנו. ומצד שני יש גם את הציפייה מיצירה, כלומר; מה אתה, אני ועוד אחרים מצפים מיצירה, עד שזו תיחשב לפי דעתנו טובה. עפ"י אלו כללים אנו "בוחנים" את היצירה ומוסיפים/לא מוסיפים את ההמלצה. ודבר מה נוסף; מהי המלצה ? (אני יכולה להביע כאן רק את דעתי האישית) המלצה היא אייקון שאני מוסיפה כשאני חושבת שכדאי לחברי הפורום לקרוא את השיר ובמקרים נוספים גם את שרשור התגובות הנלווה לשיר, כי בד"כ יש ניתוח מעניין והע/ארות שכדאי לקרוא אותן. ההמלצה מבחינתי היא לא מעידה בהכרח על שיר מוגמר, בהרבה מקרים תמצא שהוספתי את אייקון ההמלצה ועדיין היו לא מעט הע/ארות, אבל היות והשיר כיחידה שלמה טוב וגם אם חסר לו עיבוד, אין זה מוריד מאיכותו. ומהו שיר שאני אמליץ לקרוא ? שיר שיש בו עניין לקורא, הרעיון בו ברור, הכתיבה קוהרנטית, ומכיל אמצעים אמנותיים והשימוש בהם נכון, כגון: מטאפורה מובנת, דימוי נכון, עימוד נכון, גילשה/פסיחה שמשרתת את הטקסט וכדומה. הרעיון לא בהכרח צריך לעניין אותי כקוראת, אם כן זה נעים לי, אבל אני יודעת להעריך יצירה טובה/שיר טוב גם כשהרעיון "רחוק" ממני, איני מתייחסת לאהבה שלי לצבע הקיים, אלא רק האם הוא מתאים ליצירה ומשרת אותה נכונה. ולסיכום: איני חושבת שיש למי מאיתנו את הזכות להנחות את מי מהקוראים/מגיבים מתי ולאיזו יצירה מגיע להוסיף המלצה. לדעתי יש לתת לקוראים לשפוט בעצמם. אני באופן אישי מתייחסת לאייקון הזה בזהירות רבה, משתמשת בו רק במקרים בהם אני בטוחה שהיצירה עונה על מירב הקריטריונים של כתיבה נכונה, אבל בזכות חופש הביטוי, לכל אחד ניתן להוסיף את האייקון לכל יצירה. תודה שהעלית את הנושא איציק
קסנדרה

קסנדרה*

New member
וחלק נוסף לתגובה

בקשר להרעפת המחמאות ללא קשר לאיכות היצירה. כן, אני מסכימה איתך שיש לעתים ונכנסים כדי להרעיף מחמאות ללא קשר ישיר להבנת הרעיון, או לאיכות היצירה. ושוב אני מזכירה, אנחנו בפורום ציבורי, פורום פתוח, אין לנו את היכולת להסביר ולהדריך את כל הגולשים. מי שסיים את הסדנא ואולי גם למד בסדנאות נוספות, כבר למד ויודע שירה מהי, אבל שוב אני מזכירה אין לנו את הזכות/היכולת לבקש מכולם להתאים את תגובותיהם לצביון הפורום - נסיתי - לא כ"כ הולך. אז איציק כמו שהסברתי פעם,אני חוזרת ומסבירה שוב: לקרוא הכל ולקבל רק מה שחשוב ונכון בעיניך. קסנדרה

aiziq

New member
קסנדרה,

תודה על ההיענות לדיון. אני מסכים עם דברייך ולכן הדיון ביננו יהיה מאד משעמם
אני מקווה שעוד עיניים שזפו את תגובתך ואולי משהו מהקו המנחה יועבר הלאה. וכתמיד, הרי את יודעת, "יש לנו פורום נהדר!!!" איציק.

צדקתם. (ממש דיון מרתק אה?)

זו נקודה בעיתית. אבל, עשה כפי שאתה מרגיש לנכון. זה מה שאני משתדל לעשות. אני מקווה שהוא לא יהפוך לעוד אייקון חביב. אריה.

לא מהאו"ם, אבל...../images/Emo9.gif

גם לי נראה שזה לא הולך להיות דיון מרתק, פשוט משום שאני מסכימה גם כן: שלא כדאי שתהיה זילות ההמלצה וזילות התגובה וכולי וכולי אבל כל אחד כפי יכולתו (יגיב) וכפי צרכיו (יקבל או ידחה) וגם - בסך הכל - אנחנו בני אדם שונים זה מזה - וזה טוב ומבורך. (ולא - אני לא מהאו"ם).

קסנדרה*

New member
פרח ואני אפילו לא מאונר"א ../images/Emo13.gif

אבל יפה שלפחות כמה מחברי הפורום מסכימים עם העקרון. שבוע טוב קסנדרה

למעלה