סליחות

rolan

New member
../images/Emo26.gif סליחות ../images/Emo36.gif

כל יום, הוא יום לחשבון נפש, אך יום כפור הוא היום בו מקובל לעשותו. כל יום אני בוחנת את מעשיי, שואלת את עצמי אם יש מקום לשיפור, אם יש מקום לעשייה נוספת למען המשפחה הפרטית שלי, לאנשים סביבי ולחברה בכלל. לא בכל אני יכולה לומר שאני תורמת במלוא מובן המילה, לא תמיד יכולה או מסוגלת לתרום, אך עצם המחשבה היא המשחררת אותי מהרגשות של טעויות או חוסר עשייה. בכל יום ובכל זמן כשאני יודעת שעשיתי מעשה שיש בו פגיעה במישהו אחר, אני מבקשת סליחה, לוקחת אחריות, יש כאלה שמתפספסים לי... כאן ועכשיו אני רוצה לבקשה סליחה, לנסות לכפר על מעשים שעשיתי בשוגג ולא מתוך כוונת זדון. אני יודעת שלא כולם מגיעים לכאן לקרוא, אני יודעת שייתכן ויהיו כאלו שסליחתי לא תגיע אליהם, אך בכל זאת משחררת אותה ברחבי הרשת... ס ל י ח ה, אם פגעתי, אמרתי, עשיתי, פעלתי, לקחתי, שללתי והעלבתי מישהו, מתישהו ובכלל. לסיום, אני רוצה להביא משהו יפה, שאני שומרת אצלי לעתות שכאלה... ל כ ת ו ב ב ח ו ל - היה היו שני חברים שחצו את המדבר. בנקודה מסוימת לאורך המסלול היה להם ויכוח לאיזה כיוון לפנות ואחד סטר לשני על פניו. פניו של האדם שנסטר היו אדומות, הוא נפגע מאוד ובלי לומר דבר כתב על החול – "היום חבר שלי סטר לי על פני". הם המשיכו ללכת והגיעו לנווה מדבר. היה חם והם החליטו לרחוץ במים. המים בנוה המדבר היו קרירים ונעימים וגם מתעתעים, זה שנסטר על פניו החל לטבוע. חברו שחה אליו ומשה אותו מהמים. אחרי שנרגע מהזעזוע ישב וחקק באבן – "היום חבר שלי הציל את חיי". התיישב לידו חברו ושאל – "למה אחרי שסטרתי לך על הפנים כתבת בחול ולמה עכשיו את כותב באבן?". חברו חייך אליו ואמר: "כשאנחנו נפגעים מחבר עלינו לכתוב זאת בחול כדי שרוחות הסליחה ימחקו את הכאב מלבנו. כאשר משהו נפלא ונהדר קורה בחיינו עלינו לחקוק זאת באבן ולזכור זאת תמיד בלבנו... במקום בו הרוח לא יוכל למחוק את הזיכרון. למדו גם אתם, לכתוב על החול ולחקוק באבן.

*יערית

New member
בוקר שאחרי..../images/Emo16.gif

צום קל למי שצם,גמר חתימה טובה לכולם, עצוב לי היום

בוקר טוב - ערב יום הכיפורים../images/Emo63.gif

"באת אלי את עיני לפקוח וגופך לי מבט וחלון וראי באת כלילה הבא אל האוח להראות לו בחושך את כל הדברים. ולמדתי שם לכל ריס וציפורן ולכל שערה בבשר החשוף וריח ילדות ריח דבק ואורן הוא ניחוח לילו של הגוף. אם היו עינוים הם הפליגו אלייך מפרשי הלבן אל האופל שלך תנני ללכת תנני ללכת לכרוע על חוף הסליחה. ולמדתי שם לכל ריס וציפורן ...... " מילים : לאה גולדברג צום קל וגמר חתימה טובה לכולם. שתהייה לנו שנה נטולת פיגועים. שתהייה לנו שנה ללא מחלות ועם בריאות טובה. שתהייה לנו שנה עם "לשעברים" ו"לשעבריות" קלים יותר, מבינים יותר, שונאים פחות ומאוחדים יותר למען בריאות נפשם של ילדינו. שנגדל ונצמח ונפרח לאנשים טובים יותר לנו, לבני משפחותינו ולחברינו. אמן. ממני, יעל

צום קל לצמים,והשתתפות בצער לסול

רולן,כל כך מיוחד מה שכתבת,רק שנזכור ברגע האמת.... יעלי,החזרת אותי אחורה עם יהודית רביץ והשיר המקסים הזה....והכי חשוב שכיף לי לראותך ביננו שוב,אוהבת מאד
. מעוף,אני מקווה לבשורות טובות ,מה שלום אביך? סול היקר ,כשדאגת לי אמש התקשרת לשמוע קולי,ושיתפת אותי שאתמול איבדתם את גיסך אחרי מחלה קשה. בהזדמנות זו אני מבקשת להשתתף בצערכם הכבד,שלא תדעו צער
לעולם

rolan

New member
סול יקר

מי יתן ולא תדעו עוד צער
משתתפת בצערכם

rolan

New member
מעוף יקר

מצטרפת ליונה ואומרת גם אני... מחזיקים אצבעות לאביך, לבריאות שלמה וחזרה לשיגרת החיים
הרבה בריאות

עלמה 3

New member
סול, משתתפים בצערכם ../images/Emo16.gif

שלא תדע עוד צער עלמה ומרוכב

*יערית

New member
סול יקר...

משתתפים בצערך
ייבדל לחיים ארוכים אביו של מעוף שוחרר מבית החולים אבל יהייה זקוק לטיפולים מאסיבים לאחר יום הכיפורים.

עלמה 3

New member
יעלי, ריגשת אותי , אני כל כך אוהבת

את השיר הזה... שכל ברכותייך אלו... התגשמו ..לנו..ובכל בית ישראל.. אמן..אמן גמר חתימה וצום קל

למרות שאני חדשה ../images/Emo20.gif כאן..

בוחרת למחול למי שרק מבקש כי כך נהוג ורצוי ומבקשת גם
מכל אדם ..

מורכב

New member
עוד שעה וחצי, ואנחנו נכנסים ../images/Emo16.gif

ליום הכיפורים יום של סליחות יום של מחילות יום של חשבון נפש כבר בהזדמנות זאת אני מבקש סליחה מכל מי שנפגע או חושב שנפגע ממני מאחל צום קל ונעים לכל חברי הפורום משתתף בצער המשפחות שיקירהין נרצחו בטבח הנורא במסעדת מקסים ערב לפני כיפור אני מאחל רפואה שלמה והחלמה מהירה לכל הפצועים שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם

*יערית

New member
טוב שניגמר../images/Emo20.gif

הסחרחורת עוזבת אותי לאט לאט, אוכל מעט להכניס בהדרגה, בית הכנסת היה מרגש כמו בכל שנה..שומעים את הבדלי התפילות והפיוטים מבית כנסת אחד לשני, מרוקאים תמיד עשו לי את זה בשירה שלהם... ארון הקודש נפתח ..תפילה אישית ממני אליו... "אל נורא עלילה אמסילנו מחילה בשעת הנעילה" ברכת הכהנים...שופר צרוד...וזהו
זה נגמר.... כוס חלב עם עוגיות,תה עם נענע,סיגרייה ראשונה, מרק טוב אחרי שעה...ומנסים להכניס את הגוף שוב אל גלגלי השיגרה... חתימה טובה אנשים

רפסודה

New member
גם לי יש דברים שמבקשים...

להיכתב, ולהימחק. וסליחה להגיד. ותודה ענקית מעמוק-עמוק בלב.

rolan

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif יש כאן משהו שלדעתי התפספס

מומלץ לקרוא
"משהו" (רפסודה?
) מרתק, מהלב, עמוק עמוק בפנוכו....

*יערית

New member
וואו רפסודה....../images/Emo23.gif

הכתיבה שלך מ ד ה י מ ה... מודה שלא הייתי בשיא הריכוז ..אבל קראתי את כל המאמר שלך.... מה עובר עליך אחרי שכתבת והוצאת את מה שהוצאת? האם יש סיפוק?יש פורקן?האם הגעת דרך הכתיבה שלך לתשובות כי נדמה שלא חששת לשאול שאלות... לא חשוב אם תעני לי..מקווה שיש לך את התשובות לעצמך, אני מאוד אהבתי לקרוא אותך...חיים טובים שיהיו לך אישה

למעלה