סקר חדש לפורום

שלום30

New member
../images/Emo26.gif סקר חדש לפורום ../images/Emo36.gif

אם היה מתאפשר שאף אחד בעולם לא ידע מכך שנתתם או שקיבלתם תרומה - אבל ממש אף אחד לא ידע, האם הייתם מעדיפים להיות מהנותנים או מהמקבלים ? כולכם מוזמנים להשתתף בסקר ולהצביע
הסקר הינו באנונימיות מוחלטת ואין אפשרות לאף אחד לדעת את התשובה בה בחרתם להצביע.

רותה לי

New member
שלום לך. מאד מעניין הרעיון שלך...אבל...

ראשית, אני חושבת, שאם הסקר הוא רעיון שלך - אז כל הכבוד. יודע למה אני אומרת כל הכבוד? כי הנה כאן קרה, שאיזה שרשור קטן וחשוב בעניין הנתינה והתחושות סביבה, הובילו אותך לעשות משהו שהוא מעבר לחפצים שנמסרים מכאן לשם. ואני חושבת בהחלט שזהו אחד התפקידים של מנהל פורום. מדי פעם להפנות לאיזה מאמר או מחקר פסיכולוגי בתחום או פעם לאיזו הלכה חדשה או ישנה איזה פלפול מהגמרא על נושא החסד ועוד ועוד.... אז זה מאוד מבורך. ולגבי הסקר הספציפי יש לי הסתייגות לגבי התוכן. תשמע, בכל סקר, מאוד חשובה השאלה ששואלים ובעיקר - איך שואלים. השאלה שאתה שואל בסקר יש בה איזה חוסר הגיון מסויים. אני מבינה מה כוונתך אבל בוא תחשוב לרגע: הרי אף אחד, אף אחד בעולם לא מוכן מלכתחילה להיות בצד של המקבל. מי רוצה להיות נזקק? מי רוצה להיות במצב כלכלי קשה? מי רוצה שהמקרר שלו יהיה ריק? ולכן - עצם הצגת הדברים אחד מול השני, כלומר העמדת "נותן" מול "מקבל" היא חסרת טעם כי התשובה ברורה מאליה.. זה מסוג השאלות שאין טעם לעשות עליהן סקר. זה כמו לשאול מישהו: מה היית מעדיף, להרוויח 2000 ש"ח בחודש או 7000 ש"ח בחודש. עכשיו, בנוסף לכך שזו שאלה שהתשובה עליה ידועה מראש, נוסף כאן האלמנט של הידיעה. אז אם תשאל כל אחד, הוא ינבא את התוצאות בקלות: כולם יעדיפו להיות בין הנותנים. אבל אתה צריך לשאול את עצמך - לאן התוצאות של הסקר יובילו. הרי אין טעם לעשות סקר, אם לתוצאות שלו לא יהיה איזה ערך מסוג כלשהו והן תשארנה איזה נתון תלוי באוויר. ונגיד שתקבל תוצאה כזו: 10% מעדיפים להיות מקבלים ו 90% נותנים. אז מה? לאן זה יקח אותך? איך זה ישפר את מצבם הכלכלי של האנשים פה? איך זה יעזור לנו לדעת להיות נותנים יותר בסתר? ואני מוכנה לחתום על זה שהתוצאה תהיה 100% נותנים. מה ששווה שרשור רציני לדעתי, אפרופו נתינה בסתר ואיך אנו יכולים לתת מבלי שהמקבל ירגיש חוסר נוחות או בושה - זה לשמוע רעיונות והצעות ודרכים מהגולשים - איך אפשר לעשות זאת. שכל אחד מחברי הפורום יעלה הודעה ובה "טיפים לנתינה / טיפים לקבלה - מבלי להרגיש רע" אפשר אולי לנסות לאתר איזה רב או מומחה בתחום מההיבט הפסיכולוגי, שיוכל להיות בפורום במועד מסויים ולענות לשאלות ולתת עצות. בקיצור, לא יודעת מה קרה לי בזמן האחרון, יש לי כנראה מצבור מילים.....מצטערת על האורך. יום נפלא

tamidb

New member
רותה לי מצטרפת לדעתך

גם אני חושבת שסקרים זה נחמד ומלמד אבל ממש לא הבנתי את שאלת הסקר הזו ומה היא באה לבחון ללמד וכו. בלי קשר ואולי דוקא יש קשר מנסיוני דוקא קשר עם המשפחה המקבלת לפעמים יכול לעזור בהרבה יותר מאשר קבלה אנונימית של הדברים. בקשר שנוצר לעיתים יש שיחות תמיכה, עצות ליווי וכו שעוזרות מאד וחבל לותר עליהן. כמובן שיש לעשות הכל ברגישות ובכבוד .

טליW

New member
לפעמים סקר זה רק בשביל לספק סקרנות

לא לכל דבר צריכה להיות תכלית ברומו של עולם.

יובל2

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם טלי

ובאופן אישי אוהבת סקרים ככה סתם בשביל לדעת ולא תמיד בשביל לנתח. קבל חח

ella59

New member
../images/Emo45.gif גם אני מצטרפת לבנות..../images/Emo24.gif

וחוץ מזה.. בסקר נשאל מי מהנותן ומי מהמקבל או מי לא מגלה . אז מה קורה לאנשים שגם נותנים וגם מקבלים..לזה אין שאלה? בנוסף לכך הפורום הזה היה מיועד לתת ולמסור דברים מכל הלב.. כשמו הוא נתינה מהלב.. ולא מבינה למה התעוררה השיחה הזאת בכלל... גם מי שנזקק מותר למסור דברים מיותרים במקום לזרוק או בגדים קטנים שנשארו מהילדים בידיעה שהם עוזרים לאחרים שלהם אין.. זאת נתינה מהלב אז מה לא ימסור כי הוא בקטגוריה של המקבלים.. תחשבו על זה.. הלקיחה היא למי שכרגע מצבו לא הכי טוב כלכלית או שהם זקוקים למשהו שלא יוכלו לקנות בגלל המצב בבית. לעזור לאנשים שקשה להם בבית וזה לא משנה אם זה בדרך כלל או שאולי כרגע כי מצבם קצת קשה בתקופה האחרונה. אז בלי ברירה הם מקבל דברים שאחרים מוסרים בטוב לב למי שזקוק ובמיוחד כשיש משהו שאתה בעצמך לא יכול לקנות..בגלל המצב הכלכלי בבית. מאפשר לך לפעמים לשפר את ההרגשה ולקבל משהו שחלמת לקבל ולא יכולה להשיג. כל עוד שני הצדדים מאושרים אם בלתת או בלקבל...לא הבנתי מה הבעיה בפורום לאחרונה. אז מה השאלה כאן.?. מי מהמקבלים ומי מהנותנים או לא רוצה לגלות....לא הבנתי... לא אתבייש לציין שאני שייכת גם מהנותנים וגם לפעמים מהמקבלים מה שיש כמובן מוסרת וגם מקבלת משכנים למסירה ולפעמים אני גם מהמקבלים..כי מצבי הכלכלי לא מאפשר לי לקנות .דברים שמוסרים כאן... אז לאן לשייך את עצמי..לנותנים או למקבלים.. הינה חשפתי את עצמי בפני כולם אבל לדעתי הסקר הוא ממש לא במקום ולא מתאים לפורום הניקרא..נתינה מהלב.. אתם רק מרחיקים את האנשים הטובים שהיו וישנם עדיין בפורום בשאלות שלכם... זה נורא מרתיע להכנס לפורום ולראות את כל השרשורים האלו עד שאנשים קיבלו את האומץ להשתתף בפורום כזה מקסים ואוהב ולבקש תמיכה או עזרה וזה לא מחייב בדברים זה יכול להיות אפילו עזרה נפשית בשיחות או רוגע.. כפי שנעשה כבר בפורום. אתם רק מבריחים אותם מכאן כי כפי שכבר נאמר לא כל אחד רוצה שידעו שהם מהנזקקים.. זאת חולשה רצינית לאדם..מי רוצה להיות נזקק..מי?..אף אחד.. מקווה שהסברתי את עצמי.. והמשך יום מקסים לכולם

רותה לי

New member
לספק סקרנות אתן אומרות????

מוזר. מעולם לא שמעתי על עריכת סקר רק בכדי לספק סקרנות של מישהו. ולדעתי, כן לכל דבר צריכה להיות תכלית, לא חובה "ברומו של עולם", אבל תכלית כלשהי, אפילו פיצפונת...משהו... סתם כך לדרוש מאנשים שיצביעו לסקר כדי לספק סקרנות של מנהל פורום????? לא מאמינה שזו הכוונה מאחורי הסקר הזה ואם זה אכן כך, זה מאוד עצוב ולא מכובד אבל אם בא לכן לספק יצרים כאלו ואחרים של מישהו - תפדלו!! (כותבת "לכן" וכוונתי למי שאוחז בדעה כי זה בסדר גמור לערוך סקר בלי תכלית..) אותי דווקא מעניין לשמוע מה חושב מנהל הפורום ומה מטרת הסקר. אגב, אם מחר ידפקו לכן בדלת 2 בחורים צעירים ויאמרו לכן: "שלום, באנו לעשות סקר קטן. מעניין אותנו לדעת אם אתם אוהבים יותר תותים, מנגו או אפרסקים. לא, לא, אף אחד לא שלח אותנו אבל סתם משעמם לנו וזה מה זה מסקרן אותנו לדעת מה אתם מעדיפים לאכול. אפשר בבקשה לגזול חצי שעה מזמנכם לצורך הסקר?" תשתתפו בסקר????

רותה-לי , את לא חייבת לענות לסקר

אם הסקר לא היה מעניין לא היו משיבים ובהחלט יש כמות יפה של גולשים שהסקר מצא חן בעיניהם. בואו ניתן צ'אנס למנהלים שבהחלט מנוסים בניהול פורומים ומגיע להם כל הקרדיט.

שלום30

New member
גם אני כמנהל לא יכול לדעת במה כל אחת הצביעה

ומה כל אחד ממכם בחר. אני כמוכם רואה רק את התוצאות. רותה לי היקרה, לגבי מה שכתבת בתגובתך הראשונה "כי הנה כאן קרה, שאיזה שרשור קטן וחשוב בעניין הנתינה והתחושות סביבה, הובילו אותך לעשות משהו שהוא מעבר לחפצים שנמסרים מכאן לשם" אין לי מושג למה את מביאה קרדיט לשרשור ולא לי
, אבל לא, שום שרשור לא הוביל אותי לעשות את הסקר הזה אלא הלב שלי וזה שאני מנהל פורום בנושא נתינה ומטבע הדברים בחרתי שהסקר יהיה בנושא זה. גם לגבי קביעתך שאף אחד בעולם לא רוצה להיות בצד של המקבל - יש לי מחלוקת בנושא גם מתוך נסיון החיים וגם כי אני רואה ש 4 גולשים הצביעו בסקר שהם כן היו מוכנים להיות בצד של המקבל ולא בצד של הנותן. ואף אחד לא התכוון כאן על להיות מקבל מתוך מצוקה או לא, אלא הכוונה היא לקבל מתוך רצון לקבל גם אם אינך במצוקה !!!. כמו שיש כאלה שאוהבים לתת תרומות כך יש כאלה שאוהבים יותר לקבל "ולהשיג בקלות" מאשר לקנות ולתת וגם אם יש להם 1000000 דולר בבנק. ככה זה ולכך התכוון הסוקר והסקר. למרות שהסקר הינו אנונימי ביותר ואי אפשר לדעת מה כל אחד הצביע מטרת הסקר היא שכל אחד יצביע לפי האמת הפנימית והאמיתית שבתוכו ולא יזייף את התוצאות למרות שאני מודע לכך שיש אפשרות שאחד שרוצה לקבל יכתוב שהוא רוצה לתת (הבושה והחשש) ובכל מקרה הוספתי את האפשרות "לא מגלה" למען אלו שלא ירצו לגלות במה הם בוחרים. הסקר אינו בה לספק את סקרנותי כמנהל אלא לתת לי לך ולשאר הגולשים מושג והיבט מהצד הנסתר על הרצון הפנימי והאמיתי של גולשי הפורום - גם אלה שכותבים בו וגם כאלה שרק קוראים בו. צר לי אם את ספציפית לא אהבת את הסקר אך את לא חייבת להשתתף בו, בפרט שהוא לא לוקח חצי שעה מזמנך אלא בקושי 20 שניות. יתכן והסקר בפעם הבאה יקלע יותר לטעמך ותיהי מרוצה. לא היתה שום כוונה זדונית א ונסתרת בהעלאת הסקר לפורום, כמו שאין לך כוונה נסתרת בזה שאת משלמת כסף במכולת כשאת קונה לחם. ואכן אני מקבל בברכה את שאר ההצעות שהעלת ובמידה ויתאפשר לקיימם הם יתקיימו. התגובה שכתבתי כאן היא לכל התוהים והשואלות על מטרת הסקר (גם למי ששאל בפורום וגם למי ששאלה בתיבת המסרים). ערב טוב לכולכם

מיכל 1976

New member
אלוהים מה נפלתם עליו?

תנו להם להכיר את העיניינים.... ואלה שיש להם ביקורות למה כשטלי ביקשה מישהו שיתנדב להחליף אותה..... לא ראיתי קפיצות! תניחו להם! כל הכבוד להם שהם התנדבו לנהל את הפורום הזה!!!!!! אחרת יכולנו להתפרק .....

מיכל 1976

New member
תראי אני לא הולכת להיגרר להחלפות מילים

אני אומר כמה מילים ויותר לא נוגעת בנושא! מהרגע שהם שהשם שלהם הופיע בפורום היו לכם טענות על כל מה שהם עשו או לא עשו תנו להם לחמם קצת את הכיסא.....

שלום30

New member
אורלי גם מי שמקבל נותן

ברור וידוע שרבים מאלה שמקבלים הם גם נותנים לאחרים ובגדול. אך אם שמת לב שבסקר כתובה המילה "מעדיפים" שפרושה הוא העדפה שהיא הרצון והזכות הקודמת לביצוע דבר כלשהו (במקרה שלנו) לדוגמא: ישנם הרבה אנשים שעובדים ומקבלים את שכרם אך היו מעדיפים לזכות בלוטו ולא ללצאת לעבוד, או ישנם הרבה מטיילים שהיו חפצים ביותר לטייל בהודו אך מכיוון שכרטיס הטיסה יקר להם הם נוסעים לטייל בטורקיה... או אותו פקיד בבנק שלא גונב כסף בגלל שהוא צדיק וישר אלא בגלל שהוא חושש מכך שיתפס ויענש. או כשהולכים לחתונה, ישנם כאלה שהיו מעדיפים בתוכם לא לתת את הצ'ק אך מפאת הבושה או לחץ האשה\החברה הם כן נותנים את הצ'ק. כלומר אע"פ שהבן אדם עובד בפועל, אבל באיזה מקום עמוק בלב הוא היה מעדיף לזכות בלוטו בהרבה כסף ולא לצאת מחוייב לעבודה כל יום מוקדם בבוקר, וגם המטייל היה מעדיף עמוק בליבו לטייל בהודו אך בגלל אילוצים כלשהם הוא מסתפק בטיול לטורקיה, כנ"ל לגבי הגנב ולגבי המוזמן לחתונה. מה שבאתי להסביר הוא שיש דברים שאנשים עושים בפועל אבל העדפתם הראשונה בתוך תוכם היתה למשהו אחר. ולכן הסקר בה לשאול את מי שמעוניין בו - האם היית מעדיף להיות מאלה שנותנים או מאלה שמקבלים (ולא לשאול על מה שאתה עושה בפועל אם כי אצל הרבה מאיתנו אין הבדל בין העדפה לבין המעשה בפועל). אני מקווה שתשובתי הובנה.

A N N 7

New member
למנהל הפורום יום טוב ואתה וכול מילה שלך אמינה

אני איתך . וגם בצד של הצדק של שווי. וצריך וצריך גם להודות שיש אנשים כמותך למען זה אתה עם שאר הצוות . עושים טוב וגם קצת סדר לא מזיק אלה מצדיק. חני באהבה. בת מזל קשת וכי.. צדק ירדוף צדק. ברצון ואהבה. לזולת לכול מטרה נעלה... גם למען בעלי חיים. יש סיפור על בן כלבה שווע מה הפרוש של המילה שובע לא ישן עד שכול כלב היה לא רעב. וכך נכון יש אנשים שאומרים לא כודם אני או הבן שלי יוכל ואחרי זה הכלב או החיה. ומה נותר המבט הכואב של אותו כלב רעב. ואותו אדם עם סדר העדיפוית שלא לא חשב נכון כי בטוח שחשב על אותו מבט מסכן של הכלב. אז גם יש לעזור לכול להתחלק גם אם זה רק פרורים. סליחה שגלשתי . וזה מה שזה רק מוסר השכל. חני

תודה לשלום30 המנהל לא חשבתי לפגוע בך רק לדעת

המילים שלך עזרו ליי להבין הכל אתה הסברת יאפה תודה עם הרבה מתיקות

למעלה