סקר חדש

shellyland

New member
../images/Emo26.gif סקר חדש ../images/Emo70.gif

איפה התודעת לראשונה למוזיקה הברזילאית? אפשר (ורצוי) להכנס ולהצביע בסקר החשוב והגורלי הזה. וכמובן לא להסתפק בהצבעה פשוטה, אלא לשרשר לכאן את הסיבות, הנימוקים, התירוצים והנסיבות המקלות שהשפיעו על הבחירה. אם החסרתי אפשרויות אשמח לעדכן בהתאם לתגובות.

caspit

New member
אני מודה שדרך מתי כספי... ../images/Emo24.gif

אי שם בשנות השבעים, עם "ארץ טרופית יפה" והגל הברזילאי ששטף את הארץ בעקבות המופע והתקליט. ואגב מתי כספי ומוסיקה ברזילאית: מחר (יום רביעי, 27.11.02) יתארח מתי כספי וגם רחל כספי (אשתו, הזמרת הברזילאית) בפורום באתר מתי כספי, וכולכם מוזמנים!

shellyland

New member
רחל כספי

אישתו של... וזמרת נהדרת בזכות עצמה. הוציאה דיסק עם שירים בפורטוגזית שנקרא Raquel ויש בו שירים מקוריים שלה, שירים של מתי מתורגמים מעברית לפורטוזגית וביצוע מקסים של שניהם לשיר Aguas de Marco.

אני בחרתי : דרך הריקודים (סלסה)

כעיקרון ידעתי מה זה סמבה ומוזיקה ברזילאית.. אבל התחלתי יותר לשמוע ולרקוד (ולאהוב
) את המוזיקה כשהתחלתי לרקוד סלסה..

דרך הסלסה

הי, אני חדשה, רציתי לציין שזה נפלא שיש פורום לחובבי הסמבה בינינו, ושסוף סוף יצא לי להכיר עוד חובבי מוסיקה ברזילאית חוץ ממני:) ואני התוודעתי והתאהבתי בריקודים הברזילאים דרך הסלסה וריקודי השורות הברזילאים ששמים בה.

קראולה

New member
אבא שלי ברזילאי

אני חושבת שמהיום שנולדתי שמעתי מוסיקה ברזילאית מצד אבא ומוסיקה קלאסית מצד אמא. איכשהו המוסיקה הברזילאית נכנסה לי עמוק לורידים ויש לציין את עזרתה של חברתי הטובה, המומחית למוסיקה, שדאגה לעדכן, ללמד, להסביר להראות ולהוכיח, ועל כך אני מוכירה לה טובה ואהבה בין לבין אני גם מנסה לשיר בפורטוגזית, אבל אני די פוחדת מהמבטא הבעייתי שלי

zakomea

New member
אני...

לראשונה שמעתי מוזיקה כשהראו בטלויזיה כל מיני (ברח לי השם של זה) חגיגות בברזיל, אבל אז זה לא ממש עינין אותי (יענו מבחינתי סתם עוד סיגנון...) אבל כשהתחלתי ללמוד קפואירה התחלתי להתעניין בנושא.

shellyland

New member
קוראים לזה קרנבל

ואתה יכול ללמוד על זה יותר בקישורים של הפורום.

freedom rider

New member
אני דרך הביצועים העבריים

ובאופן ספציפי - מארש הדייגים! בביצוע של הדודאים, וגם היה לי הכבוד לשמוע ברדיו את הפרברים ומייד אח"כ את הביצוע של דוריוואל קאיני עצמו בהיותי בגיל הרך. מהגל של ארץ טרופית יפה לא התלהבתי בזמנו. הרבה יותר התרשמתי ממה שאלי ישראלי שידר בתכניות שלו - כמובן את רכבת הלילה של גאל קוסטה, אבל היה עוד שיר שהוא אהב להשמיע הרבה, של זמר, בהופעה חיה, וכל הקהל שר איתו את הפזמון. מישהו יודע למה אני מתכוון?

אלרוהיר

New member
איפה התוודעתי או איפה התאהבתי?

כי התוודעתי למוזיקה הזו כבר מזמן. החל ממתי כספי ויהודית רביץ ועד ביצועים מקוריים של כל מיני זמרים כמו גל קוסטה וז´ילברטו ז´יל. אבל ללא שום ספק התאהבתי במוזיקה ברזילאית רק בברזיל. סלבדור עשתה לי את זה סופית. אחרי אולודום Timbalada, Netinho ואחרים כבר הייתי שבוי.רק לאחר מכן התחלתי להכיר יותר טוב ענקים כמו קייטנו ולוז´ו, מריה בטניה, ג´ורג´י בן ועוד.

הכל התחיל במתי כספי

למנהלת הפורום שלום אני עוקב כבר 20 שנה אחרי מתי כספי, ואני ראיתי גם הרבה הופעות שלו... נדמה לי שהחיידק התחיל להיכנס אלי עקב השירים שלו - אלבום ארץ טרופית משגעת, שרק בעקבותיו נכנסתי לארץ טרופית יפה, שהוא סם ממכר בזכות עצמו ב97 קנית אוסף ראשון של מוזיקה ברזיאלית, ומאז מצב ההתמכרות ממשיך להידרדר... שבת שלום נעם.

א ו פ י

New member
גיל 16

האמת ההודעה ישנה אבל התפתתי לכתוב כי זה נוגע בי בהחלט. אז בגיל 16 שרתי בהרכב של חמישייה והמדריך המוסיקלי שלנו היה מטורף על בוסנובות כמובן שמשם למתי כספי חזק מאד וכל דבר שהוא בוסה ישר אני נמרחת למרות שהביצוע האחרון שכחתי איך קוראים לשיר מתחיל משהו כמו בואי...לגונות כחולות.. בואי לאילת.. זהו נזכרתי - האמת מעצבן אותי נשמע כאילו הזמרת בסוטול ואני חושבת ששירי הבוסנובות הם סקסיים ונשיים לאללה וזה איבד את זה.. זהו מקווה שעוד מישהו יקרא את מה שכתבתי ביי לכם אהה.. הכי חשוב היום כשאני בהרכב של יעל גרמן אז כיוון שהיא גרה בברזיל תקופה אז אנחנו זוכות לבצע הרבבבבבבה שירי בוסנובה והכי מצחיק שכשנבחנתי למקהלה ברעות מעבר לכך ששיקשקתי לאללה הייתי הראשונה ושרתי לה את אפילו דקה והיא הייתה בשוק וחשבה שאם ככה הבמחן מתחיל מה יהיה בהמשך - אילו ידעתי את זה הייתי מתאמנת עליו עוד יותר למה זה מצחיק כי היא זוכרת לי את זה עד היום זהו לקישקושים

למעלה