סקר לכל המלצרים בפורום

../images/Emo26.gifסקר לכל המלצרים בפורום../images/Emo36.gif

איך המשכורת שלכם מגיעה? אתם עובדים על טיפים בלבד ונתונים לחסדיהם של אנשים ? השלמה לסכום מסויים? או במקרה הטוב גם וגם?

תשובתי

כשמלצרתי כמובן שהעבודה הייתה רק על טיפים, כשבמידה ולא מגיעים למינימום משלימים אותו (וזה דבר שקרה רק לעיתים נדירות בלבד...) ובנוסף קיבלנו תלוש מסודר שכולל גם נסיעות והטבות (קצובת נופש לזכאים ודברים בסגנון). במקום הראשון שמלצרתי בו, הטענה הייתה שמשלימים, אבל... לא ממש עשו את זה. מיותר לציין שתחלופת האנשים במקום הייתה גבוהה למדי...

get well

New member
טיפים בלבד../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

אבל טיפים טובים..טפו טפו טפו

Angel lips

New member
אצלי ככה

כפי שכבר כתבתי אני ממלצרת במסעדות לא גדולות, אז הטיפים גם לא גדולים. אצלי בעל המקום היה משלם לי סכום מסויים לערב למשל 80 שקלים, והטיפים שהייתי צוברת היו הולכים אליי.

nushita

New member
זה חוקי?

זה חוקי לא לקבל משכורת ורק לעבוד על טיפים?

Angel lips

New member
לדעתי זה תלוי במקום

אם זה עסק פרטי אז הוא יכול לקבוע חוקים משלו הכוונה עסק קטן אבל אם זו רשת אז ניראה לי יש משכורת.. אני לא בטוחה.

החוק פה מכופף 360 מעלות

כעיקרון המצב שנוצר לא סותר את החוק, כי המלצר יוצא עם שכר מינימום לפחות (במקומות שמשלימים למינימום). אם היו מחייבים לשלם שכר, בעלי המסעדות היו יכולים לקחת את הטיפים לעצמם. אגב, דבר דומה מתרחש במסעדה שבת דודה שלי עבדה בה - המלצרים מקבלים שכר מינימום ובעל הבית לוקח את הטיפים לעצמו - אבל אם משאירים יותר מ-10% ההפרש מתחלק בין כל המלצרים. בנוסף, מלצר שמוכר יינות או פריטים מיוחדים מהתפריט, מקבל אחוזים מהעלות. ככה, גם בעל הבית לא ממן את המלצרים מתקציב המסעדה (אלא מהטיפים), המלצרים יוצאים עם משכורת ללא קשר לנדיבות/קמצנות של הלקוחות, ומקבלים מוטיבציה למכור למרות שהם כעיקרון לא מקבלים את הטיפים לעצמם. חכם, לא?

למעלה