עזרה בקשר לדיאטה...

JustLiron

New member
../images/Emo26.gifעזרה בקשר לדיאטה...

שלום לכולם! אני בת 18 עוד מעט ושוקלת 58, הגובה שלי הוא 1.67 מטר. אני רוצה להתחיל בדיאטה וכל פעם שאני אומרת שאני אתחיל אז אני הורסת את זה לעצמי איכשהו. אף פעם לא הצלחתי באמת לעשות דיאטה. חשבתי שאולי יש לכם דרכים או הצעות לשמירה על דיאטה, או הצעות לדיאטות כי אני יודעת שיש כל מיני סוגים של דיאטה. אם תוכלו לעזור זה יהיה מצויין!

עצתי

היחידה לך היא שלא תתחילי בדיאטה בממדי גוף תקינים כמו שלך, את במשקל תקין ודיאטה רק תשבש את התהליכים השונים בגופף (חילוף חומרים יירד, הווצרות חסרים תזונתיים ועוד).

JustLiron

New member
אבל יש לי בעיה..

עוד מעט מגיע הקיץ ויש לי בטן. תמיד היתה לי בטן אבל הפעם זה דיי מפריע לי. אין לי בטן ענקית אבל לא חסר לי. אפשר לומר שהשמנתי ועליתי כמה ק"ג ואני לא מצליחה להוריד אותם. אני ממש מרגישה שאני חייבת לעשות משהו ולהוריד כמה ק"ג מהגוף שלי, במיוחד בבטן ובישבן. יש לך אולי בכל זאת עצה לדיאטה..?

אמממ.. כפיפות בטן?

מניסיון- את לא צריכה לרדת במשקל - אלא למצק וליצב את השרירים בבטן. זה נראה אחרת לגמרי כשהשריר מעוצב.

JustLiron

New member
האמת שלא חשבתי על זה..

נראה לי שאת דיי צודקת. למרות שבכל זאת אני חושבת שאני במקביל אשמור על תזונה נכונה ועל המשקל (בתקווה שאני ארד קצת..). כמה כפיפות בערך בכל יום? או שאצל כל אחד זה משתנה?

מאיר א א

New member
תוספת

כפיפות בטן רעיון מצוין. להוריד מהישבן. תנסי את התרגיל הבא. שבי על הריצפה ותתחילי ללכת בישיבה על הרצפה בלי להשתמש בידים. קדימה ואחורה לאורך החדר. כפיפות בטן תתחילי ב10 וכול יום תעלי ב7 נוספים. עדיף פעמים ביום.

ranzz

New member
לא, היא לא צודקת.

כפיפות בטן יחזקו לך את השרירים בבטן, אבל אם יש שיכבת שומן מעל השרירים האלה, אז כפיפות הבטן לא יתרמו למטרה שלך. את צריכה פשוט מאוד להיות במאזן קלורי שלילי על מנת לרזות. חפשי מידע על זה במאמרים או שתיגשי לדיאטנית שתרכיב לך תפריט בהתאם לכמות הקלוריות שאת צריכה לרזות על מנת להוריד 600-800 גרם בשבוע שיביאו אותך למטרה שלך במהירות. בנוגע לפן ה"רוחני" שבעניין (המוטיבציה) ברגע שיש תפריט מסודר ביחד עם הנאות קטנות וקצת אירובי (אפילו הליכה או ריצה מאוד קלה) זה דיי פשוט להוריד כמה קילוגרמים. אלא אם כן הקילוגרמים האלה הם באמת האחרונים לפני שאת "מקל", ואז זה עלול להיות קצת יותר קשה כי הגוף ינסה להיאחז בהם בכל כוחו.

ranzz

New member
+הבהרה

אם את רוצה לעשות כפיפות בטן בשביל לחזק את שרירי הבטן, זה בהחלט מומלץ, כמו שכל פעילות כנגד התנגדות (משקולות וכו') מומלצת. כוונתי הייתה שכפיפות בטן לא יעלימו את הבטן.

JustLiron

New member
אני בהחלט חושבת שכפיפות בטן

לא יעלימו את הבטן, אבל הם יכולים לחזק אותה וליצב אותה. לכן אני רוצה בנוסף לכפיפות לשמור על המשקל ולרדת כמה ק"ג. אבך איך עשים את זה?

tomer153

New member
תשובה

נגיד אם את אכלת היום 1000 קלוריות את צריכה להוציא (בספורט או בכל דבר אחר) יותר מ1000 וזה נקרא מאזן קלורי שלילי

bali

New member
מנהל
מאזן קלורי שלילי =

לשרוף יותר קלוריות ממה שצורכים, ככה שבסופו של דבר את במינוס קלוריות, וזה בעצם הדיאטה. אכלת נגיד 1500 קלוריות ושרפת באותו יום 1700 קלוריות - את במינוס 200 קלוריות.

JustLiron

New member
אהה.. אוקיי.. אז איך אני יודעת

איך אני יודעת אם שרפתי יותר קלוריות ממה שאכלתי? אם נגיד אכלתי 100 ושרפתי 1500 קלוריות, אז איך אני יודעת שהצלחתי לשרוף 1500 קלוריות?

tomer153

New member
..

תגידי איזה פעילות את עושה ואנחנו ניתן לך תשובה (מדוייקת עד כמה שאפשר) למשל ספינינג זה 500-700 הליכה מהירה של קילומטר 200 וכו'

ranzz

New member
המונח מאזן קלורי שלילי

לא מתייחס לקלוריות ששורפים "בספורט וכאלה" כמו שאמרת, אלא מדובר על כמות הקלוריות הכללית שנשרפה מול כמות הקלוריות הכללית שנצרכה במזון. כמות הקלוריות הכללית שנשרפה = כל האנרגיה שהוצאנו במשך היום, אם זה בנשימה, הליכה, דיבור, אכילה, ואפילו מנוחה ושינה. אין דרך לדעת בדיוק כמה קלוריות שרפנו ביום מסויים, אבל יש דרך לחשב בערך... השרשור החדש הזה מסכם דיי טוב את האפשרויות. כמו כן כהסתייגות במה שאמרתי בפסקה הקודמת יש את זה. זה נותן קנה מידה דיי מדויק של כמות הקלוריות שאנחנו שורפים במשך היום, מה שמקל מאוד על הרכבת התפריט שיעזור לנו להיות במאזן קלורי שלילי לצורך הרזיה או חיובי לצורך העלאת מסה.

ranzz

New member
הלינקיאדה קצת התחרבשה

ה"זה" אמור היה להתייחס רק ל"זה" הלפני אחרון

JustLiron

New member
אממ.. תודה! ועוד שאלה.. =]

אז איך למעשה אני יודעת מה הוא הסה"כ הקלוריות שנשרפה? אי אפשר בדיוק לדעת, לא? את האמת שאני לא נראה לי כ"כ שורפת קלוריות.. חח הספורט היחיד שאני עושה זה כפיפות בטן והליכות. (ואני חושבת שבשבוע הבא אני ארשם למכון, אבל זה לא קשור). נתת לי לינק לשרשור שבו אפשר לחשב משהו. מה זה המשהו שאותו חישבתי בעצם? התוצאה שיצאה לי היא 933.. אז מה זה אומר?

ranzz

New member
איפה יצא לך 933?

בנוסחאת האריס בנדיקט? רק כדי לוודא שעשית נכון. 1. קודם תחשבי את ה BMR (שריפת קלוריות במנוחה) שלך. 2. בשורה האדומה יופיע ה BMR שלך, עכשיו את יכולה ללכת לדף של נוסחאת האריס בנדיקט ולפעול לפי מה שאומרים לך שם. לדוגמא, ה BMR שלך הוא 1500 ואת עושה פעילות קלה 1-3 פעמים בשבוע (זה האפשרות השניה) אז תכפילי את ה 1500 ב 1.375 שהם 2062. זה המאזן המאוזן שלך ליום! כלומר אם כל יום תאכלי את כמות הקלוריות הזאת (כמובן בצורה מאוזנת של חלבונים(40%)-פחמימות(40%)-שומנים(20%)) את לא תרזי ולא תשמיני. אם תורידי מהמספר הזה 500 קלוריות, ותאכלי את כמות הקלוריות הזאת, את תורידי חצי קילו עד 800 גרם בשבוע, מה שיביא אותך להורדה של 3-4 קילו בחודש בצורה מאוזנת ובריאה (ואני לא מכיר אותך, אולי זה כל מה שאת צריכה להוריד). חשוב מאוד לצרוך את הכמות הקלורית הזאת מאוכל איכותי! כלומר לא להגיד "טוב יש לי לאכול 1400 קלוריות ביום, אז אני יכולה לאכול מקדונלדס וכל השאר ירקות" כי ברמה העקרונית זה נכון, אבל שגוי! אוכל איכותי הוא פחמימות מורכבות (פסטה, אורז מלא) וחלבונים כמו בשר, טונה, ביצים. להמעיט בשומן רווי (מיונז, חומוס) ולעבור לממרחים דלי שומן אם אוהבים סנדוויצ'ים. אגב, אם את רוצה ללכת לתזונאית/דיאטנית בשביל להרכיב תפריטים ולצבור עוד ידע בנוגע למה שאת יכולה לעשות, תנסי למצוא אחת שיש לה את מכשיר הבודיג'ם שציינתי בהודעה הקודמת. נראה כאילו את דיי מוטרדת (גם אני, זה בסדר) מזה שאי אפשר לדעת *באמת* את המאזן המאוזן במדויק ואם תוכלי להיבדק בבודיג'ם, זה ממש יעזור. אני אישית גם מקווה שאצליח להשיג בדיקה בבודיג'ם בקרוב בלי לבזבז יותר מחצי משכורת צבאית. מעבר לזה, אל תתייחסי אל זה כאל איזושהי פעולה זמנית אלא אל כשינוי באורח החיים. תיידעי את ההורים שלך ותבקשי ממי שעושה את הקניות והבישול שישתף פעולה. אלה העצות הקטנות שלי... מקווה שעזרתי.

JustLiron

New member
וואי תודה! אם כך אז....

ה-BMR שיצא לי הוא 1447. הכפלתי ב-1.375 ויצא לי 1989. זאת אומרת שאני צריכה כרגע להוריד מזה 500 קלוריות ואז אני אוריד כ4 ק"ג בחודש? התפריט שלי ליום הוא בערך כזה: בבוקר ארוחת 10 בבה"ס - ירקות חתוכים. בצהריים בשר/עוף מבושל + תוספת כמו אורז/תפוח אדמה וכדומה וסלט. בערב אני בדרך כלל לא אוכלת ואם אני אוכלת אז זה גבינה צפתית או קוטג' עם ירק כלשהו, בדרך כלל גזר או גמבה. (אלה הגבינות היחידות שאני אוהבת ואוכלת. האם זה בסדר? וכמה קלוריות יש בערך בארוחת הצהריים שרשמתי שאני אוכלת?

למעלה