עריכת תמונה לפני פיתוח..

y t r e w q

New member
../images/Emo26.gif עריכת תמונה לפני פיתוח..

שלום לכולם. אשמח לעזרתכם מאחר ואני מבין קטן מאד בצילום ועריכת תמונות. צילמתי מספר תמונות במצלמת Minolta Dimage Z-5, בעלת 5 מגה-פיקסל. התמונות צולמו במימדים 2048X1536. אני מעוניין לערוך את התמונות בפוטושופ לפני שאני מביא אותן לַצַלָם לפיתוח. העריכה כוללת סך-הכל: 1. חיתוך שוליים של חלק מן התמונות כדי שנושא התמונה יהיה באמצע, או בשביל לחתוך החוצה אובייקטים לא רצויים. 2. הבהרה של חלק מהתמונות שיצאו טיפהל'ה כהה מדי. שאלותי הן: א. גודלה הפיזי של התמונה שאני רוצה לפתח על הנייר הוא 13X18. הצלם אמר לי שזה בעצם 12.7X17.0. לאור זאת, איך אני מגדיר את התמונה שלי בפוטושופ על מנת שתצא בפרופורציה המתאימה ובאיכות הכי גבוהה? (קחו בחשבון את עניין החיתוכים שאני רוצה לעשות). כלומר: האם לפתוח קובץ פוטושופ חדש וריק עם הגדרות מתאימות לגודל ולאיכות שאני רוצה, אח"כ לפתוח את התמונה לעריכה בקובץ נפרד, לחתוך, להבהיר ובסוף להעתיק ולהדביק לתוך הקובץ הריק? ב. הפוטושופ נפתח אוטומטית על רזולוציה 72. על מנת לקבל את האיכות הטובה ביותר אצל הצלם אני צריך לשנות את ה-72 ל-300? ג. האם הבהרת התמונות מורידה באיכותן? כיצד אפשר להבהיר את התמונות ובכ"ז לשמור על איכות מירבית? ד. אחרי העריכה, כיצד לשמור את התמונה על המחשב על מנת שתשמור על איכותה המירבית? (איזה סוג שמירה, איזה פורמט, איזה הגדרות לתת בשמירה וכו'). |בדגשתודה רבה רבה מראש! המשך יום טוב.

שלום ..

y t r e w q אני ינסה לענול לך על כמה מהשאלות ... חיתוך - במקום לחתוך , בחר בכלי הבחירה המלבנית !!! סמן את החלק שאתה רוצה שישאר בתמונה ( ניתן לקבוע לו יחס מיגות כך שךא ישונו הפרופורציות .. ) לחץ (אחרי הסימון ) על CTRL C להעתקתו ופתח קובץ חדש !!! הקובץ החדש יהיה בגודל היחסי שבחרת ... כך שאין צורך לשנות את זה ... אחרי הפתיחה של הקובץ החדש לחץ CTRL V להעתקה של התמונה (המסומנת ) התמונה החדשה תהיה בדיוק מה שבחרת !!! אני צריך לשנות את ה-72 ל-300? - לא .. אל תיגע בזה ... אין צורך .. האם הבהרת התמונות מורידה באיכותן? - לא .. אבל תמיד כדאי לשמור את הקובץ המקורי ולא לדרוס אותו עם העריכות !! (כל שמירה מחדש של JPG גורעת מאכותו ) כיצד לשמור את התמונה על המחשב על מנת שתשמור על איכותה המירבית? - אם זה לפיתוח בלבד JPG תספיק !!! מקווה שעזרתי .. עופר .. אגב .. אם אתה רוצה להתעמק בפוטושופ .. אני ממליץ על הספר

y t r e w q

New member
תודה רבה. שאלה נוספת ../images/Emo26.gif

קודם כל, תודה רבה לך על התשובות. שאלה נוספת: בנוסף להבהרה יש תמונות שאני רוצה להגביר להן את החדות (ע"י שכבת high-pass באמצעות overlay blending. האם יש משמעות לסדר הפעולות? כלומר, זה משנה אם אני מבצע קודם את ההבהרה ורק אח"כ את החידוד או להיפך?

y t r e w q

New member
ועוד שאלה......./images/Emo163.gif ../images/Emo26.gif

ברשותכם... תמונה שמופיעה אצלי במסך בצורה כהה מדי (לטעמי), איך אני יודע אם היא באמת כהה מדי או שפשוט המסך שלי מוגדר לכהות כזו? איך אני יודע את רמת הבהירות/כהות שתופיע באמת על הנייר לאחר הפיתוח?

כיול מסך ...

אם כולם יעשו מסך מכיול ,יהיה (פחות או יותר ) הנתונים זהים לכולם!!! http://d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=80

לגבי הפיתוח ...

אצל כל מעבדה יש נתונים אחרים .. תמצא אחת שהנתונים שלה מספקים אותך ... (שהפיתוח נאמן למקור ..)

יש כמה צורות ודרכים !!!

מומלץ לבצע חידוד קל (ראשוני ) ולאחר סיום העריכה לבצע חידוד סופי !!! יש פה כתבה מעולה על חידוד !!! מומלץ לשמור ... http://d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=108

y t r e w q

New member
תודה רבה רבה! ושאלה אחרונה ../images/Emo26.gif

(תודה על הסבלנות ותודה על המדריכים ששלחתם לי לקרוא!) שאלה אחרונה לפחות לעת עתה....
: תמונה ממצלמה דיגיטלית - עדיף פיתוח מט או מבריק?

זה לפי טעמך ...

אני אישית מעדיף מט .. אין בה השתקפות ...(אם אתה שם אותה במסגרת או באלבום כיסים )

ran refael

New member
אני מעדיף מבריק ../images/Emo9.gif

תלוי באיזה תמונה מדובר ומה השימוש שלה לאחר ההדפסה

למעלה