תדרוך לסיירים
בשבוע שעבר הבחנתי בשעות הבוקר ברכב פרטי תועה ביישוב. לא טנדר וללא כלי עבודה. ברכב ישבו שלושה צעירים, והם סרקו את רחוב המעיין, ומשם פנו לרחוב הגבעה. הזעקתי את רכב הבטחון, ע"מ שיבדוק את כוונותיהם. ובאמת, יש לציין את ערנות הסיירים, ומהירות התגובה, שהגיעו במהירות עם הקריאה הטלפונית. שמתי לב, שהסיירים בדקו תעודות זהות של החברים - בדיקה של 2 דקות. מיד לאחר הבדיקה - הם שחררו את הרכב לדרכו. הרכב נסע ללפיד, ואז ביצע פנית פרסה, ושוב חזר ליישוב. בשלב זה כבר המשכתי בנסיעה לעבודה, ואיבדתי קשר עם הרכב. בכל זאת, התקשרתי לסיירים, והם סיפרו לי שברכב יש פועלים - לביצוע עבודה באחת החצרות, ושלא מדובר בגנבים. העניין הוא, שלא נראה לי שווידאו את הסיפור של הפועלים. הייתי מצפה מהסיירים, שילוו את הרכב אל הבית - ורצוי לבדוק עם בעל הבית שאלה הם אכן פועלים. חוץ מזה, זה דווקא הגיוני שריבוי הגניבות קשור לריבוי הפועלים/קבלנים וכד'. לי זה נראה הגיוני, שהגניבות ייתכן ונובעות מ"חלטורות", ולאו דווקא אחרי שעות העבודה - של אותם פועלים שאנחנו מזמינים אלינו הביתה. וזה במיוחד, לאור העובדה, שהגניבות האחרונות בוצעו לאור היום ! בהקשר הזה, נראה בעיני סביר, שהסיירים היו צריכים ללוות את הרכב הנ"ל, ולא להניח לא להמשיך לטייל ביישוב. בפעם הבאה, אני אתקשר גם אליך - אייל.