ערנות בנושא גנבות ורכוש אישי

גנבה לאור יום

ביום ג' 26-10-04 נגנבו כספים של תרומות לבית- הכנסת מרכב ברחוב הפסגה בעת איסוף הילדים מגן-הילדים. הורים שימו לב לא להשאיר רכבים פתוחים גם לא לכמה דקות.

michalig

New member
אחרית הימים

תודה על האזהרה. קשה להאמין, אבל כנראה שגם בישוב צריך להיזהר. עד עכשיו תמיד השארתי דלתות פתוחות חופשי..

hagitshani

New member
גם לי נגנב ../images/Emo7.gif

לפני מספר ימים, לאחר שפרקתי שקיות סופר מהרכב, ולאחר ששכחתי (אני מודה -זה קרה לי לא אחת) לנעול את דלתות הרכב, גיליתי כי נגנב לי תיק איפור מלא בשווי מאות שקלים מהרכב...
שימו לב והיזהרו.

../images/Emo124.gifגניבות../images/Emo11.gif../images/Emo7.gif../images/Emo150.gif

שימו לב! בזמן האחרון מתרחבת תופעת הגניבות בישוב ויש תחושה של הפקרות. איננו יכולים להסתמך רק על הסיירים וצריך גם את העיניים של התושבים הנמצאים בעת ובעונה אחת בכל פינות הישוב. לכן: כל דבר חשוד, כל אדם חשוד, כל רכב חשוד, כל מעשה חשוד, בבית, בבית השכנים, באזור מבני הציבור (בית הספר, משרדי הישוב, מבני הנוער, בגנים) בכל מקום - נא לדווח מיידית לרבש"ץ במשך כל שעות היממה. במקרה של ספק אם הנושא חשוד או לא נא להטיל ספק וגם להתקשר באופן מיידי. הטלפון של אייל יצחקי - הרבש"ץ: 054-7715572 הטלפון של רכב הבטחון: 054-6371818

חברים

חזרתי משרות מילואים של שבועיים וחצי. מקרי הגניבה האחרונים מביאים אותי לריענון הנחיות לגבי הנושא. על כל מקרה של חשד לגניבה,אדם חשוד רכב חשוד יש לדווח לי בכל שעה של היום או הלילה. דיווח לאחר יום או יותר אינו מאפשר פעולה וניסיון למגר את התופעה. יש לשים לב לאנשים חשודים. לא מעט תושבים משפצים לאחרונה את בתיהם.לי קשה לעקוב מי הפועלים העובדים בכל אתר.להזכירכם:ועד הישוב החליט על איסור הכנסת פועלי שטחים לישוב(כולל בעלי רשיון)לידיעתכם רשיונות שהוצאו למקומות אחרים אינם תקפים לישוב. בימים הקרובים ננסה לתהות על קנקנם של הפועלים בישוב אבקש את הבנתכם ושיתוף הפעולה. נכון כתב מושי שאין אנו יכולים ליהיות כל הזמן בכל מקום ולכן ערנותכם ותשומת הלב חשובים ביותר.

תדרוך לסיירים

בשבוע שעבר הבחנתי בשעות הבוקר ברכב פרטי תועה ביישוב. לא טנדר וללא כלי עבודה. ברכב ישבו שלושה צעירים, והם סרקו את רחוב המעיין, ומשם פנו לרחוב הגבעה. הזעקתי את רכב הבטחון, ע"מ שיבדוק את כוונותיהם. ובאמת, יש לציין את ערנות הסיירים, ומהירות התגובה, שהגיעו במהירות עם הקריאה הטלפונית. שמתי לב, שהסיירים בדקו תעודות זהות של החברים - בדיקה של 2 דקות. מיד לאחר הבדיקה - הם שחררו את הרכב לדרכו. הרכב נסע ללפיד, ואז ביצע פנית פרסה, ושוב חזר ליישוב. בשלב זה כבר המשכתי בנסיעה לעבודה, ואיבדתי קשר עם הרכב. בכל זאת, התקשרתי לסיירים, והם סיפרו לי שברכב יש פועלים - לביצוע עבודה באחת החצרות, ושלא מדובר בגנבים. העניין הוא, שלא נראה לי שווידאו את הסיפור של הפועלים. הייתי מצפה מהסיירים, שילוו את הרכב אל הבית - ורצוי לבדוק עם בעל הבית שאלה הם אכן פועלים. חוץ מזה, זה דווקא הגיוני שריבוי הגניבות קשור לריבוי הפועלים/קבלנים וכד'. לי זה נראה הגיוני, שהגניבות ייתכן ונובעות מ"חלטורות", ולאו דווקא אחרי שעות העבודה - של אותם פועלים שאנחנו מזמינים אלינו הביתה. וזה במיוחד, לאור העובדה, שהגניבות האחרונות בוצעו לאור היום ! בהקשר הזה, נראה בעיני סביר, שהסיירים היו צריכים ללוות את הרכב הנ"ל, ולא להניח לא להמשיך לטייל ביישוב. בפעם הבאה, אני אתקשר גם אליך - אייל.

nhtbh1

New member
פועלים זרים

יש למנוע מצב שבו הפועלים הזרים יושבים בכניסה או מסתובבים בישוב על מנת להמתין לעבודה. דוגמא רעה בולטת לכך הינה צומת המרכזית בלפיד בסופי שבוע. אייל- האם ניתן לודא שהסיירים ימנעו כניסה שלהם ליישוב באופן עצמאי. הם מגיעים על מנת לחפש עבודה וכן לצורך איתור חפצים בפחים

פועלים זרים

כל עוד לא נעשתה פעילות אסורה ע"י הפועלים אין לנו סמכות לאסור עליהם כניסה לישוב.

nhtbh1

New member
אם נבדוק אישורי עבודה

אם נבדוק אישורי עבודה הם ימנעו מלהגיע וכך לא תהיה בעיה חוקית וגם נשיג המטרה

לא כל אחד

- לא כל אחד יכול לבדוק אישורי עבודה, בטח לא סתם כי מתחשק. - לרוב המכריע של הפועלים יש אישורי עבודה (שכמובן אינם משנים את אי חוקיות העסקתם בידי תושבים). - אין כל עדות, ויתכן שגם אין קשר בין הימצאות העובדים הזרים בישובינו לגניבות. - לבדוק אישורי עבודה כי בא לך להרתיע זו פגיעה בכבוד האדם. - אמנם הכותרת היתה "פועלים" אבל אסור לשכוח שאלו "אנשים". - נהיה אנושיים: לא בעד גניבות, אבל גם לא נגד הפועלים.

למעלה