פינק פלויד ו"מחוות" ישראליות

../images/Emo26.gifפינק פלויד ו"מחוות" ישראליות

מחוות לפינק פלויד-שירים שמושפעים באופן בולט מיצירות של פינק פלויד. ואני לא מדברת איתכם על להקות שהסגנון הכללי שלהם דומה לפינק פלויד בצורה כלשהי,נאו עושה קאברים...תנו שמות של שירים שמושפעים לדעתכם מיצירות מסוימות של פינק פלויד! לדוגמא- "שומקום" של אביב גפן דומה באופן היסטרי ל"גרייט ג'יג אין דה סקיי". הצרחה שם, הקטע של הפסנתר...תתמקדו ותראו על מה מדובר. יש לכם גם כאלו?

Yael Floyd

New member
פרדי על הבוקר- החברים של נטאשה

ובכלל מיכה שטרית נראה לי מושפע מאוד. מי עוד? המממ... אולי ערן צור? בעצם לא כל כך..

קניידעל

New member
בטח שערן צור

הבמקצב והליווי של חנוך מחנך זה בדיוק Another Brick in the wall pt.2 וחצמזה הוא גם גנב את המהלך של Is there anybody out there בתותים אם כבר דיברנו על החברים של נטאשה, הם בעצמם הודו שרדיו בלה בלה (ששמו אגב, מושאל מרדיו גה גה של קווין) הוא מחווה לחומה יהודה פוליקר ובנזין עשו גרסה ישראלית מאוד מפורסמת (וגם מאוד מוצלחת) לחלק גדול מהחומה, גם כן. איזכורים נוספים- משינה מזכירים בשתי שירים שלהם את "ברוך בואך אל המכונה" ו"אמא לב אטום", אבל לצערי אני לא יודע באיזה שירים, ובכלל הפתיחה ללמה לי פוליטיקה עכשיו נשמעת כאילו זה גרסה לא מפותחת של Shine on you crazy diamond. שליחי הבלוז עושים קאברים לפינק פלויד על ימין ועל שמאל, אבל הם גם לא כזו להקה חשובה. וטוב, אין לי עוד, אבל היו לי הרבה בראש. ברגע שאני אזכר אני אכתוב עוד כמה.

CaerBannog

New member
אברוך בואך למכונה מוזכר בשיר

"הלילותשל דרום ת"א" שהוא שיר סולו של יובל באי ולא שיר של משינה

שליחי הבלוז

עושים קאוורים לפינק פלוייד אבל זה מאוד חשוב ויפה אולי אתה לוכח אתצ זה כחוסר יצירתיות כי הם לא שרים יצירות של עצמם אבל ככה המון אמנים התחילו אני אישית אוהב להקליט מוסיקה שלי אבל גם קאוורים זה משהו בלטי נפרד לעשות קאוורים זה דבר מאוד מספק ואין לזלזל בזה אני חושב שאם אני ילך בסופו של דבר על קריירה מוסיקלית יוצרת אני יעשה גם הופעות שמוקדשות ללהקות והזמרים שהכי הדהימו אותי והצליחו לדבר ולחדור אלי

קניידעל

New member
זה לא מה שאני אומר

זה פשוט ש:א. הם באמת לא להקה כזו חשובה, אין להם חומר מקורי (לפחות לא מפורסם) ועד כה העבודה החשובה ביותר שלהם היתה בתור להקת ליווי לחמי רודנר. ב. השאלה היתה על להקות שהשפיעו על סצינת המוזיקה הישראלית. שליחי הבלוז? לא כל-כך

Jam Head

New member
לא שאני שומע יותר מידי

מוסיקה ישראלית , אבל אביב גפן אמר בראיון שעשו לו שאחת הלהקות שהכי השפיעו עליו זאת פינק פלויד. בעיקרון בכל הפרוג הישראלי - המאוד מצומצם - אפשר לשמוע השפעות של הפלויד.

rainbow demon

New member
היהודים

היהודים הם להקה שהצהירה בגלוי שהם מושפעים מפינק פלויד... פעילות לשעות הפנאי - תשמעו את השיר WHERE DO YOU GO של היהודים וחפשו את הדומה לWISH YOU WERE HERE (האלבום, לא השיר)

meandmeandme

New member
האלבום החדש של היהודים

נשמע יותר כמו פרל ג'ם מכל דבר אחר. הכי רחוק מפינק פלויד לדעתי.

rainbow demon

New member
כנראה שלא חרשת עליו מספיק:)

תענה לי, WHERE DO YOU GO, המאה העשרים כ"כ לא פרל ג'ם WHERE DO YOU GO נשמע ממש כמו פינק פלויד של אמצע שנות ה70... אבל נכון, שאר השירים מזכירים למדי את הסגנון של פרל ג'ם

rainbow demon

New member
כנראה שלא חרשת עליו מספיק:)

תענה לי, WHERE DO YOU GO, המאה העשרים כ"כ לא פרל ג'ם WHERE DO YOU GO נשמע ממש כמו פינק פלויד של אמצע שנות ה70... אבל נכון, שאר השירים מזכירים למדי את הסגנון של פרל ג'ם

itaig99

New member
שמתם לב?

עד כמה השיר של משינה דני מזכיר את wish you were here... וגם אל תשכחו את רוקפור שעשו ל astronomy domine קאבר יפיפה... ובלי קשר לישראלי... מי ששומע ומי שלא אז dream theater באלבום a change of seasons שיר 5 עשו קאבר ל in the flesh ויצא נחמד מאוווד... ו...זהו בנתיים..

N a V e

New member
חחחח היהודים מושפעים מפינק פלויד

אז חבל שכמעט לא שומעים את זה. אביב גפן ומיכה שטרית אכן הושפעו מהם. גם יובל בנאי.. דני?לא ממש מזכיר את wish you were here...

rainbow demon

New member
שומעים את זה מצוין....

תקשיב לתיפוף ולסולואים של הגיטרה בשירים השקטים, שלא לדבר על מבנה מאד מאד דומה בשירים היותר ארוכים של היהודים.

Chocoholic

New member
סוף סוף איזכור לרוקפור...

שנוטים לשכוח אותם. "האיש שראה הכל" הוא אלבום ישראלי נהדר מלא בהשפעות פינק פלויד וביטלס. בשני האלבומים האחרונים שלהם (באנגלית) ניכרות ההשפעות. תשמעו את Astronauts...

השפעות..

אממ... באחד הראיונות שלה, שמעתי את דנה ברגר אומרת שהיא מושפעת מהמוזיקה של פינק פלויד (באחד השירים היה סימפול של 'ילדים צורחים ברקע'.. אז המראיין הדגיש את זה, וזה היה די ברור.. אממ..אני מסכימה עם זה שהיהודים מושפעים מפינק פליד, למשל בשיר, אממ.איך קוראים לו.. " ואם יש שם אל אחד, אז אנ'לא יודעת למה בלילות אני לבד..." תקשיבו טוב טוב לסולו גיטרה.. [זו הדוגמא הראשונה שקפצה לי לראש, אני בטוחה שיש עוד..] זה שאביב גפן מושפע מהם, זה ברור. 'רדיו בלה בלה' [החברים של נטאשה] זו באמת דוגמא מצויינת להשפעה כרגע לא עולים לי עוד שמות של להקות\זמרים.. אבל בוודאי שיש עוד, כי פינק פלויד הם באמת להקה רב גונית, שתמיד תשאר בתודעה המוזיקלית ותשפיע. אה, ו..כן, כיף לחזור

itaig99

New member
איך שכחתי!!!

חברים אם אתם לא מכירים יש להקה שהיא חצי ישראלית אם אני לא טועה.. שקוראים לה salem הם מנגנים מטאל והם עשו קאבר מדהייים ל set the controls... באמת שמעתי אותו לפניי איזה שנתיים לא זוכר איפה ומאז אני מנסה להשיג את השיר ופשוט לא מצליח .. אין אותו בקאזה כלוום... זה אחלה קאבר למי שאוהב מטאל... בכל אופן למי שיש אותו פה.. אז בבקשה שישלח לי!!! זה האייסיקיו שלי: 166916347

למעלה