פינת הסיטואציה היומית

../images/Emo26.gifפינת הסיטואציה היומית ../images/Emo36.gif

חשבתי על פינה יומית בפורום שכל פעם נעלה סיטואציה שעדיין לא עלתה בתוכנית ואולי עוד תעלה
, וננסה לראות איך אנחנו היינו מגיבים, מה אנחנו היינו עושים. אז...שנתחיל בסיטואציה הראשונה
מיד בהודעה הבאה

הסיטואציה של יום שישי ../images/Emo39.gif

ילד הולך ברחוב, עם דמעות בעיניו. הוא בוכה תוך אמירה שהוא הלך לאיבוד. מה תעשו
האם תיגשו אליו ותעזרו
איך תעזרו
האם תתעלמו ותמשיכו הלאה בדרככם

i c u 2

New member
צריך לבחון ת'סיפור הזה

נדירים האנשים שעל הנייר יגידו שהם יעשו משהו ובאמת בשעת המצוקה גם יעשו את זה. קרה לי כבר מקרה כזה שילד הסתובב לו לבד, שאלתי אותו איפה הוא גר, נתן לי כתובת {לא היה רחוק בכלל.. סתם הוא איבד ת'כיוון ונלחץ} והראיתי לו איפה זה וזהו.

ברור שאני אנסה לעזור

אני אשאל אותו אם הוא יודע את המספר של אחד ההורים ובמידה וכן אתקשר אליהם. במידה ולא, אשאל לשם ההורים ואתקשר ל-144. זה באמת מקרה שאין יותר מדי מה לחשוב בו. מה שכן, יש מקרים אחרים. פנתה אלי פעם ברחוב ילדה כבת 8 שאמרה לי שהלכה לאיבוד והיא צריכה כסף כדי לקחת מונית הבייתה. הצעתי להתקשר להורים שלה והיא ענתה בתגובה שכבר התקשרה, ואמא שלה אמרה לה לבקש כסף מאנשים למונית, זה נשמע לי כמו סיפור אחר, והילדה הזאת לא התרגשה כשאמרתי שאין לי כסף והלכה אחרי וסיפרה לי עוד כל מיני סיפורים לא ברורים, עד שהגענו לאיזה בניין והיא אמרה ששם היא גרה (מרחק של דקות הליכה מהמקום שפנתה אלי!).

אני ראיתי ילדה בוכה מול שער נעול של בי"ס

הסתבר שבי"ס סיים מוקדם באותו יום ואמא שלה לא הגיעה לקחת אותה. לקחתי אותה לתחנת המשטרה הקרובה, קניתי לה בדרך משהו לאכול ונשארתי איתה שם עד שהאם הגיעה. הילדה לא הסכימה להוציא מילה ולכן לא יכולנו לאתר את האם... הפסדתי באותו יום ראיון עבודה חשוב, אבל הרווחתי משהו לחיים.

../images/Emo26.gif הסיטואציה היומית-סיטואציה מס. 2 ../images/Emo36.gif

אתם בדרככם לעבודה, אור יום ורואים פורץ מנסה לפרוץ מכונית. כיצד תגיבו? איך תפעלו, אם בכלל
ותודה לגולש i c u 2 על הרעיון לסיטאוציה-אשמח לקבל ממכם רעיונות לסיטואציות
.

טלפון למשטרה

(למרות שמניסיוני להתקשר למשטרה זה לא מאוד יעיל בהרבה מקרים) + לחפש איזה גבר רציני בסביבה ולבקש שיעזור לעצור את הפורץ פיזית, כי אם אני אנסה סביר להניח שהפורץ פשוט יברח (במידה ולא יתקוף אותי). אני יכולה לספר בהזדמנות הזאת שפרצו בעבר לאוטו של מכר שלי וגנבו מתוכו תיק. הוא רק ראה שהאוטו פרוץ וטיפל בזה, אבל מאוחר יותר קיבל טלפון מהמשטרה שיידעו אותו שעוברי אורח תפסו את הפורץ ומסרו את התיק לשוטרים שבאו לעצור אותו ורשמו את מספר הרכב (וככה איתרו את הבחור). הוא התבקש לבוא ולאסוף את התיק שלא היה חסר בו כלום. כל מי ששמע את הסיפור הזה מאוד הופתע לטובה.

כל הכבוד לאזרח הטוב שדאג לעזור ../images/Emo140.gif

ואכן המשטרה בישראל מאוד בעייתית. השאלה איך אנו כאזרחים יכולים לעזור לה להתייעל, אם בכלל. יש רעיונות

i c u 2

New member
אממ....

הסיטואציה הזו היא נטו ללכת מכות. הרי לא תגיד לו "אחי, זה לא בסדר.." חייבים נטו ללכת להביא לבנאדם מכות ו-99% מהאנשים לא היו עושים כלום.

../images/Emo20.gif פינת הסיטואציה היומית- סיטוא' מס. 3 ../images/Emo20.gif

גבר שיכור הולך ברחוב ולפתע מתעלף. מה תעשו
האם תיגשו ותעזרו
האם תתעלמו
האם תגישו עזרה
אחר

i c u 2

New member
רעיון טוב

א. אזמין לו אמבולנס. ב. אם מדובר ברמה של החיאה, לא אבצע בו {אולי זה ישמע מגעיל אבל מאיפה אני יודע איזה מחלות יש לו וכל מיני כאלה} אם זה היה אדם שהוא לא נרקומן או אלכוהוליסט הייתי עושה הכל.

idanoosh17

New member
אזמין אמבולנס

לא אברח מהמקום. אשאר שם ואזמין אמבולנס. אי אפשר להתעלם מזה...

פרפרית שלום

חיים שלום, אני שמה לב שעדיין קיימת התעלמות ממשית בעניין עישון פסיבי של ילדים ע"י הוריהם/סביהם אנא קחו בחשבון רעיון זה לתכנית. ב-ב-ק-ש-ה!!!!! כי לי כבר נמאס להיות היחידה שמעירה ומתעצבנת מזה. אנא ידעו את הציבור לגבי נזקי העישון הפסיבי ואכיפת חוק העישון בכלל. תודה, דנה ולירו.

למעלה