פרסום. חוקי ? משתלם ?

../images/Emo26.gif פרסום. חוקי ? משתלם ? ../images/Emo36.gif

נניח ויש לי מוצר/שירות שאני מעוניין להביא לידיעת רבים, אשמח לדעת האם הדברים הבאים חוקיים (אם לא, אשמח לקבל הפנייה לחוק ו/או לדעת מה העונש בצד העבירה, אם זו אכן עבירה). נושא #1
1. הדבקת מודעות פרסום על גבי לוחות מודעות עירוניות
2. הדבקת מודעות פרסום באיזורים שונים בעיר/ארץ (קירות, עמודים, ברחוב וכו')
3. הנחת פליירים תחת מגבי כלי הרכב
4. הנחת פליירים בתיבות דואר אמיתיות / וירטוליות (SPAM ?) נושא #2 אשמח לדעת סדר גודל של מחירים לפרסום במדיות השונות, כמור שזה מאוד תלוי במאפיינים רבים, אז אני רוצה לקבל רק סדר גודל כדי לסבר את האוזן, מה המחיר לפרסום קצר וחד פעמי (נניח) במדיות הבאות :
5. ערוץ 2
6. ערוץ 10
7. ערוץ 1
8. ברדיו (הסלוגן אומר שהפרסום עובד
)
9. באתרים/פורטלים גדולים (YNET / NRG / תפוז / נענע / וואלה) אשמח לקבל גם תשובות לחלק מהשאלות, העיקר להחכים מעט
תודה

תשובה כלשהי...../images/Emo130.gif../images/Emo104.gif../images/Emo130.gif

תראה,כל האלמנטים הפרסומיים שהצגת,בפועל,אינם חוקיים,כי יש חברות שקנו את העמודים והו אחראיות על הפרסום שם. הכל כמובן תלוי באיזה פרסום תשים שם,איזה גודל וכו'. אגב,יש לוחות יותר פירטיים,לפחות אני מכירה כמה ברחבי ת"א,ששם זה יותר פשוט. יחד עם זאת, המדיה הזו של לוחות מודעות,קצת עברה מהעולם,לגבי מודעות קטנות,כי כמה פעמים יצא לך לעבור ברחוב ולסקור את העמוד בחיפוש מודעות חדשות??? אולי רק מי שמחפש משהו מסויים- כמו דירה,עושה זאת... פלייריםעל רכבים באזורים ממוקדים לקהל יעד שלך,בהחלט עשויים להועיל.גם פלאייר בתיבות. כנ"ל לגבי מייל,אם יש לך מיילים ממוקדים,זה עדיף.יחד עם זאת,לרוב האנשים יש היום תוכנות שחוסמות את כל המיילים הלא רצויים האלה. אני לא יודעתמה המוצר,אז קשה לי להציע לך איפה וכיצד לפרסמו.אם תתן פרטים נוספים,אולי אוכל להועיל לך... לגבי הטלוויזיה זה מסתכם במאות אלפי דולרים... מודעות בעיתונים,תלוי איפה,גם יכול להגיע למאות אלפי ש',תלוי איפה ממוקמת המודעה ,איזה גודל וכמה פעמים תפורסם. כמובן שפרסום בודד אינו אפקטיבי בכלל.פשוט,זה כאילו לא היה בכלל...במינימום זה 6 פרסומים,כדי שאדם ישים לב לכך. אני לא יודעת מה התקציב שלך ומי מגבה אותך בכך,אבל אם זה מוצר טוב,אתה יכול להתחיל מפרסום זול יותר וממוקד ולהמשיך הלאה. גם פרסום ברדיו אפשרי,תלוי מה המוצר כמובן ומה התקציב.. בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום

rastamana

New member
קודם כל תבדקי עם עצמך כמה דברים

1. האם המוצר שלך ורשת השרות והתמיכה במוצר מתאימה לחשיפה ארצית? 2. האם תוכלי לעמוד בשטף פניות והזמנות מבחינת מלאי, כ"א וכדומה? 3. מכל מה שמנית, פרסום פליירים על מכוניות ותיבות דואר- סביר אבל מכסה אזור מוגבל, חוצמזה שאת עושה הפצה רוויה ו% התגובה יחסית נמוך, לעומת ההוצאה. פרסום ברדיו האזורי עולה בין 80-130 ש"ח לפריצה בת 30 שניות ואת צריכה לפחות 12-15 פריצות ביום כדי שתהה נוכחות.(וזאת ללא עלות ההפקה!) לדעתי יש תחנות שמחיר ההפקה כלול (תבדקי) פרסום בעיתונות - מתחלק למקומונים וארצי בענף המקומונים יש שחקנים חזקים- כמו ידיעות תקשורת, שוקן, וזמן מעריב וכמובן כל הקטנים- כך לשגבי מחירים יש לעשות עבודת בית (גודל, טווח ומיקום) ושיעורי שטח (בדיקת מחירים (אחרי שגיבשת הכל) פרסום ארצי- מחירים גבוהים מאד - מעריב זול יותר פרסום טלוויזיה- סף כניסה במחירים גבוהים ביותר- תגבשי קודם אסטרטגית מוצר, שרות, צפי הכנסות ועוד. בהצלחה

למעלה