צריך המלצה לאוסף של פינק פלויד

• פותח הנושא DC25
  • פורסם בתאריך

DC25

New member
../images/Emo26.gif צריך המלצה לאוסף של פינק פלויד

אני מחפש אוסף ממצה (רצוי דיסק אחד) של כל השירים הכי הכי שלהם.. יש למישהו המלצות? אני לא מעוניין לקנות דיסק כפול...

DICKPARRY

New member
DARK SIDE OF THE MOON

אין מצב שתמצא בדיסק אחד בודד את כל השירים שהם הכי הכי,מכוון שיש להם המון שירים שהם הכי הכי,הייתי ממליץ לך להתחיל עם אלבום מסוים ואז להמשיך הלאה. אני ממליץ לך להתחיל עם האלבום DARK SIDE OF THE MOON ששם כל פיסת שיר היא נכס ,כל אקורד שם מקסים בהצלחה.

The Walrus

New member
כן

The Dark Side Of The Moon. לא אוסף אבל אצל פינק פלויד לא מומלץ לקנות אוספים. האוסף היחיד הקיים בשוק כרגע - Echoes - הוא דיסק כפול והוא ממש מעאפן, אל תקנה אותו. והנה ההסבר: רוב האלבומים של פינק פלויד הם אלבומי קונספט. באלבום קונספט, אם אתה לא יודע, הוא בדיוק מה שהוא נשמע - אלבום עם קונספט, ז"א במקום שאלבום יהיה אוסף רנדומלי של שירים שיוכלו להיות גם בכל אלבום אחר, באלבום קונספט הדיסק כולו הוא יצירה אחת שלמה, שמחולקת לקטעים ("שירים"). כל השירים מחוברים זה לזה, מוזיקלית ומילולית. לכן לקחת שיר אחד מהאלבום ולשמוע אותו לבדו בעצם הורס את הקסם של הדיסק. זה כמו לקחת ספר עם 12 פרקים ולקרוא רק את פרק 5 כי אמרו לך שהוא הכי טוב. בשביל להבין את הדיסק ואת הסיפור שלו צריך לשמוע את כולו ברצף, בסדר הנכון. רק ככה אפשר ליהנות ממנו כמו שצריך. אלבום אוסף, מטבעו, אוסף חלקים "מוצלחים" יותר מכל אלבום ומוציא דיסק שמתיימר להיות מהיטב, אבל בעצם הוא אפילו לא קרוב לזה, כי אין קשר בין השירים, אין נושא המאחד אותם. שוב, הדוגמה של ספר עובדת פה: זה כמו שמישהו רוצה לעשות אוסף של סופר מסויים שהוא אוהב, אז הוא לוקח את 2 הפרקים האהובים עליו מכל ספר וקורא אותם ברצף. אפשר ככה ליהנות מספר? בדיוק מאותה סיבה אי אפשר ליהנות מאוסף של פינק פלויד כהלכה... אני ממליץ לך לקנות את the dark side of the moon, שהוא אלבום קונספט ולא אוסף. הוא נחשב - ובצדק לדעתי - לפסגת היצירה שלהם, ובאמת כל שיר בו זהב... מאוד מומלץ. וגם דיסק אחד ולא כפול. כדאי לך לקנות אותו... ואו, חפרתי, אבל אני מקווה שהפואנטה הובנה...

RoieL

New member
מסכים, רק תיקון אחד:

הצד האפל הוא לא פסגת היצירה של פינק פלויד, הוא פסגת היצירה. נקודה.

WeHaveExplosive

New member
תראה..

בעיקרון אם אתה רוצה אוסף עם השירים "הכי-הכי" שלהם כדאי לרכוש את האוסף Echoes: The Best Of Pink Floyd, אבל הוא אוסף כפול. אבל אם אתה רוצה אלבום שהוא לא אוסף אבל כל שיר בו הוא מעולה, תקנה את האלבום Dark Side Of The Moon. כמובן שיש עוד אוספים שלהם, אבל הם לא ממצים, ובכלל, פינק פלויד הם להקה של אלבומים שלמים, לא של אוספים.

DC25

New member
עוד שאלה קטנה..

מה לגבי האלבום הופעה של PULSE? לא מומלץ?

DICKPARRY

New member
PULSE

אתה בכיוון הנכון מכוון שבהופעה הזו נוגן כל הדיסק של דארק סייד במלואו ,ועם כבר אז תשקיע עוד כמה שקלים ותקנה את ההופעה הזו בDVD .לא תצטער, זו אחת ההופעות הכי טובות שיצאו על גבי DVD בעשור האחרון בעולם המוסיקה.

The Walrus

New member
גם לא הייתי קונה את pulse

פולס הוא אלבום הופעה משובח, וכמובן שביום מן הימים שווה לקנות אותו, אבל לא להתחלה, בגלל שהאלבום לא מייצג את הלהקה כמו שצריך. האלבום פאלס לא כולל את רוג'ר ווטרס, כי הוא כבר לא היה חבר בהלקה בימים האלה... רק גילמור מיוצג באלבום. לגילמור ולווטרס סגנון שונה לגמרי, כשאר ווטרס יותר שם דגש על המילים והמסרים וגילמור יותר על הצד המוזיקלי של העסק, כך שבאופן טבעי הם משלימים אחד את השני. כל יצירה שכוללת אחד מהם אך לא את השני לוקה בחסר - אלבומי הסולו של ווטרס בינוניים מוזיקלית, באלבומי הסולו של גילמור חסרים מילים מעניינות והקונספט המפורסם של פ"פ. pulse אמנם מורכב ברובו משירים שווטרס כתב ולכן הוא מתגבר על מכשול זה, אבל לווטרס גם יש ביצוע מאוד שונה משל גילמור ולכן לא הייתי ממליץ לקנות דיסק שכולל רק אחד מהם בהתחלה... בנוסף אף אחד מן הביצועים החיים לא עולה על גירסת האולפן לטעמי. בקשר לDVD, אני מאוד לא אוהב את הDVD של ההופעה בגלל סגנון העריכה שבו וההתמקדות על התפאורה שלא מאפשרת ליהנות מהמוזיקה לדעתי, אבל זה עניין של טעם... שורה תחתונה - תקנה את הdark side, שכולל את שעתם היפה ביותר של כל חברי הלהקה, ואם אתה ממש לא רוצה אז את wish you were here שהוא אלבום ענק בפני עצמו.

RoieL

New member
אם ככה לקנות רק את ASOS!!

רק שם תקבל את סיד, גילמור, רוג'ר, מייסון ורייט.

RoieL

New member
אגב, התפאורה הייתה חשובה בפלויד מאז ומתמיד,

היו תקופות שבהן יותר מהמוזיקה. ולמי שטס לחו"ל- יש מבצע באוזן השלישית על המון אלבומים קלאסיים, החומה וITAOT למשל בשמונים ומשהו שקל, WYWH, DSOTM וכל האלבומים עם דיסק אחד במשהו כמו 45 שקלים. המחיר הכי טוב בארץ ובין הטובים בעולם! מומלץ מאוד לעבור ולהעמיס

The Walrus

New member
האלבום echoes אינו הכי הכי

יש הרבה מאוד פוליטיקה בבחירת השירים, כל אחד רצה יותר שירים שלו. גילמור התעקש על שירים ממומנטרי ודוויז'ן בל, שני דיסקים בינוניים; ווטרס מבחינתו התעקש להכניס שירים מהפיינל קאט, והתוצאה היא ששירים מעולים כמו breathe וeclipse לא נכנסו ויצירות מדהימות כמו shine on וechoes קוצרו, לטובת שירים בינוניים כמו keep talking וthe fletcher memorial home שנכנסו בגלל מאבקי האגו בלהקה. וכמובן שבאקוס חסר הקונספט הכל כך בולט בשאר היצירות... חסר הנושא של היצירה והמעגליות והכל. בקיצור לא מומלץ...

Anuerysm

New member
ולא הבנתי איך זה שנכנסו 3 שירים מדיוויז'ן בל

כשמפיינל קאט נכנס שיר אחד, העורכי דין של גילמור עשו עבודה טובה כנראה

למעלה