רכבת צרפת תפצה ניצולי שואה

../images/Emo26.gifרכבת צרפת תפצה ניצולי שואה

תקדים: "הרכבת בצרפת תשלם פיצוי למשפחה שגורשה בשואה בית המשפט הורה לממשלת צרפת ולחברת הרכבות לשלם 60 אלף יורו למשפחת ליפיץ, לאחר שאבי המשפחה וקרובים נוספים גורשו במלחמת העולם השנייה. חברת הרכבת הודיעה שתערער ".

מה דעתכם על תביעה זו?

מצד אחד, יש בלי סוף גורמים באירופה שאפשר לתבוע אותם על חלקם בשואה. מצד שני, את היקרים לנו זה כבר לא יקים לחיים. מה המשמעות של תביעות כאלו? הכרה בחלקם של חברות בהשמדת יהודים? פיצוי כספי? האם תביעות כאלו יכולות להרתיע גורמים אלו מלהשתתף בטרור נגד ישראל? מה דעתכם?

schlomitsmile

Member
מנהל
אילו הם היו שואלים אותי הייתי מחזקת את ידי התובעים, ומציעה להם לתרום את הכסף שביה"מש יפסוק להם (בהנחה שיזכו גם בעירעור) למטרה הומניטרית כלשהי, שאינה קשורה ליהודים. החשיבות של פסיקה כזאת, היא בעיניי מהותית- לסתור את הטענה ש"לא היתה לנו ברירה,ולכן גם איננו נושאים באחריות", טענה שרווחת בכל שדרות הציבור בארצות אירופיות רבות. חברות שעשו עסקים עם הנאצים, נהגי רכבות המוות, רופאים וכמרים שחטאו לשבועותיהם, וגם "סתם" אנשים, שראו את שכניהם נעלמים, הציצו מאחורי הוילון ולא עשו דבר- כולם נושאים באחריות. נכון שהפחד שלט, והיה קשה להעיז לקום נגד הרֶשע; אבל סיפורים כדוגמת סיפורן של הנשים הברלינאיות שהפגינו נגד מעצרם של בעליהן היהודים ע"י הגסטאפו, והביאו לשיחרורם (אם אני זוכרת נכון-ב43'), מוכיחים שזה היה אפשרי. כדי להדגיש את עקרוניות התביעה, ולא לתת פתח לחריצת לשון, ניראה לי רצוי לתרום את הכסף.

deebeebee

New member
כן, בהחלט יש לתבוע

במיוחד לאור העובדה שאירופה עדיין נגועה באותה גזענות פושעת. לגבי הנקודה השניה שהעלית- חשוב לזכור שבאירופה מפקדים וחיילי צ.ה.ל רבים נתונים לאיום של מעצר אבל טרוריסטים רבים מחוסנים מזה.

schlomitsmile

Member
מנהל
ההגנה שניתנת לטרוריסטים מחפירה, מסוכנת ןמטופשת (שהרי אותם טרוריסטים עלולים בהחלט לפגוע גם באזרחי המדינה המארחת), אבל לא ברור לי הקשר בין זה ובין תרימת הכסף שיתקבל מזכיה במשפט.

schlomitsmile

Member
מנהל
את כתבת-"לגבי הנקודה השניה שהעלית" זו היתה הנקודה השניה. כנראה שהיתה לנו פה אי-הבנה שנובעת מהמדיום העקיף הזה.

schlomitsmile

Member
מנהל
זה היה אמור להשתרשר ל"מי אמר שיש קשר?" אוף...הבלגן הוירטואלי הזה...

למעלה