שאלה דחופה

lost in dreams

New member
../images/Emo26.gif שאלה דחופה../images/Emo70.gif ../images/Emo36.gif

יש לי חברה טבעונית ויש לה יום הולדת השבוע ואני רוצה להכין לה עוגת שוקולד טעימה כי אני יודעת שהיא מזמן לא אכלה כזו... עכשיו, יש לי מתכון לעוגת שוקולד שאמורה להיות די טעימה אבל אני רוצה להוסיף לזה גם קצפת... ואני הרי לא יכולה להשתמש בשמנת מתוקה רגילה... השאלה שלי אם אני יכולה להשתמש בשמנת מתוקה צמחית??? מה הרכיבים של זה??? זה נחשב טבעוני??? אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם האפשרי... תודה עדי

אני מניחה ששמנת מתוקה צמחית

היא טבעונית. וחוץ מזה הפתרון הכי טוב הוא תמיד לבדוק את הרכיבים.

Neta558

New member
יש פתרונות צמחיים

יש שמנת צמחית טבעונית, אפילו דיי הרבה סוגים, צריך פשוט לבדוק ברכיבים. יש גם קצפת צמחית, אפשר למצוא בכל סופר. שימי לב לכשרות ושאין רכיבי ביצה (אלבומין, חלבון ביצה..). תמסרי לה מזל טוב, והיא מוזמנת להיכנס לכאן, כמובן
נטע

lost in dreams

New member
תודה רבה!!! בדקתי רכיבים ו...

הרכיבים הם: מים, שמן צמחי מוקשה, מייצבים, אמולסיפיירים, חומרי טעם וריח, חומר משמר, מלח, צבע מאכל טבעי. אין עם זה שום בעייה נכון???

דורון ק

New member
יש לך את הרשימה באנגלית?

לא ניתן לדעת מהנתונים שנתת-צריך לזכור שההגדרה "צמחית" או "צמחונית" משתנה באופן ניכר בין יצרנים.יש יצרנים שאצלם "צמחוני" מוגדר באם לא נעשה שימוש ברכיבי בקר אבל עוף,דגים וכו´ נחשב "צמחוני". ואת תמיד יכולה לתת לה איזה
טעים...או איזה פרי B12
(בצחוק). כל הכבוד על הרעיון,ובהצלחה!

דורון ק

New member
אבל זו לא Bדיחה../images/Emo67.gif

אני חושב שמן הראוי שנמליץ לא/נשים לצרוך תזונה מגוונת התספק את צרכיהם התזונתיים דרך המזון,ואם היא באמת חברה טובה-אז למה לא!?

תגדירי "בעיה".

תראי... מבחינת טבעונות, גם: כוס של חול ים, מעט דבק מגע, כוס של מים מהקישון וקורט נפט - זו רשימה טבעונית למהדרין. עם-זאת, יש בה מן הבעייתיות. גם הרשימה שאת הבאת היא (ככה"נ - תלוי בשמן ה"צמחי") טבעונית למהדרין (אישית - הייתי אוכל מהעוגה שלך). עם זאת, היא יותר דומה לתעודת-משלוח של "חיפה כימיקלים" מלקצפת.

F L O P P Y

New member
מהו הפתרון לבעיה הזו לדעתך?

אם אכן קיים פתרון, כי לפי מיטב ידיעתי, כמעט כל חברת מזון משתמשת ברכיבים הנ"ל למוצריה הטבעוניים (הוספתי את ה´כמעט´ לא כי אני יודעת על חברה שלא משתמשת ברכיבים הללו, אלא כדי להשאיר לי מקום לטעויות ותיקונים...)

ללמוד מגדולים ממני...

ולאכול כמה שיותר אוכל לא מעובד (ע"ע יעל/EaTit442)... חיי הטבעונים אינם תלויים (כמה מפתיע) במעדנים של צוריאל, דגני-בוקר למיניהם, שניצלים של טופוטבע או אפילו לא בסוליות שוקולד מריר... אז אני לא אומר לוותר לגמרי על ה"ג´אנק-פוד הטבעוני", אבל זה יהיה רעיון מוצלח להשתדל לבשל לעצמנו כמה שיותר... כי מה שקורה היום זה שאנשים מתחילים את היום עם קורנפלקס (עם חלב סויה כמובן), לארוחת צהריים שניצל טופוטבע וקטשופ, ובערב מקנחים עם איזה צלחת חומוס ופיתה. זה בטח לא עושה לגוף יותר מידי טוב... כשאת הוכלת לקניות למשל - יהיה נבון לשהות יותר באזור הפירות-ירקות או אצל הדודה שמוכרת תבלינים (וגרעינים, קטניות, דגנים וכו´...) - ופחות ליד הבמבה, ביסלי ובייגלה...

F L O P P Y

New member
הלוואי אבל כפי שציינתי כאן כבר

אני לא יודעת לבשל!!!!!!!!! כך שלצערי אני תלוייה ב"ג´אנק פוד הטבעוני" הזה...

מותק.... ../images/Emo188.gif

מה זה "אני לא יודעת לבשל"
זה הזמן ללמוד!!! גם אני לא ידעתי לפני הטבעונות. הנה עוד יתרון שיצא לך מהטבעונות. שלא לדבר על כמות האנשים שתמשכי לטבעונות כשריח התבשילים מהמטבח יגיע לאף שלהם...

דורון ק

New member
פתרון פשוט../images/Emo88.gif

כפי שאורי ציין-פשוט לא להרבות במאכלים מסוג זה! ולאכול מגוון ונכון.

../images/Emo23.gifadidas../images/Emo23.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אם לא השתנה משהו בעקבות המכתבים הרבים, אדידס משתמשים בעור קנגורו, שלא לדבר על עוד פרה.
ולכן, אני ממליצה לחסל את החתימה הנוכחית
מיד!

lost in dreams

New member
יקירתי... צר לי אבל...

לחתימה שלי אין שום קשר לחברה אדידס... שמי עדי ורבות מחברותי נוהגות לקרוא לי Adidas בתור כינוי חיבה... כתבתי את החתימה הזו לפני די הרבה זמן ולא היה לי כל כך עקרוני מה תהיה החתימה שלי... אז כתבתי את זה... אבל אם כבר מדברים על זה... אני באמת צריכה להחליף אותה כי היא נורא משעממת...

אדידס גם ביחד עם נייקי,

היא אחד התאגידים היותר גרועים שקיימים. הם מעסיקים עובדים בתנאים מחפירים במדינות העולם השלישי.

dylan

New member
בקשר לאדידס

מה ההבדל בעצם בין עור קנגרו לעור פרה (מבחינה מוסרית..)? בקשר לניצול העובדים, יש חברה גדולה שלא מנצלת עובדים במדינות עולם שלישי (אני באמת שואל)? ואם כבר אז הנה המילים של שיר בנושא (אפשר גם לשמוע קטע ממנו און ליין)..

dylan

New member
ושכחתי לשאול

מישהו יודע אם יש בעיה מהבחינה (זב"ח וז"א..) הזאת עם קאפה (KAPPA)?

למעלה