שאלות ותשובות בנושא בה"ס

קו פתוח- בנושא חינוך../images/Emo124.gif

כל מה שרצית לשאול ולא ידעת למי לפנות! ביום רביעי 25.8.04 בין השעות 16:00 עד 18:00 בטלפון 02-9977111 יעמדו לרשותכם בנוגע לשאלות לגבי פתיחת שנת הלימודים בגנים ובבתי הספר נציגי מ.א. מטה בנימין: הרב יעקב ליבי - מנהל מח' חינוך חנוך ירס - שרות פסיכולוגי חינוכי יהודית קרביץ - גנים נאוה ואן לובין - קב"ס

ronpel

New member
בית הספר

העבודות נמשכות במרץ ורואים אור בקצה המנהרה. בשל האפשרות שיפתחו שתי כיתות ה' (לא ברור עדיין ) והאפשרות שגם כיתת ו' תעבור לישוב אנו נדרשים למציאת פתרון לשתי כיתות נוספות שלא היו בתכנון. על מנת להיות מוכנים בזמן -יתכן ונזדקק למספר מתנדבים מכל כיתה כדי לעזור לארגן את הריהוט והציוד בשבוע הבא -בימים שני ושלישי. במידה ואתם יכולים לעזור אנא שלחו מייל לרונית או למושי ותשאירו פרטים. אנו נתקשר ביום ראשון לתיאום. תודה רונן

אשירית

New member
שביתת רשויות

נראה כאילו מישהו במרכז השלטון המקומי מעוניין לעזור לישובנו הצעיר והחליט להרחיק את פתיחת שנת הלימודים למען יוכלו הפועלים העובדים בבניין בית הספר להשלים עבודתם. ועכשיו ברצינות, היום הלכתי לבדוק מקרוב את הנעשה בבית הספר ודי נרגעתי. חלק גדול כבר מוכן ואני מציעה לכל הדואגים לבקר, בלי להפריע , ולראות שממש לא כצעקתה והכל הרבה יותר טוב ממה שמספרים ברחוב..

רונירום

New member
כיתות ה'

אני מבינה מהכתוב בפורום שעדיין לא ברור האם תפתח כיתה ה' אחת או שתיים. במה הדבר תלוי? מי מעורב בקבלת ההחלטה? מתי אמורה להתקבל החלטה? תודה

didal

New member
עזרה בבית הספר

רונן, מתי אפשר לעזור בשעות הבוקר או אחה"צ?.

ronpel

New member
זה תלוי רק במספר הילדים

שיהיו רשומים בסופו של דבר. אם יהיו מעל התקן לכיתה אחת אז יפתחו שתיים. אנו מנסים לבדוק זאת בצורה סופית כי יש כנראה 2-3 ילדים חדשים שמצטרפים השנה לכיתה זו ויחד איתם עוברים את התקן המקסימלי לכיתה. מכיוון שאלו ילדים שחוזרים משליחות בחו"ל הבדיקה יותר מסובכת. ביקשתי שיבצעו זאת במיידי כדי לקבל תשובה סופית עד סוף השבוע.

כיתות ה'

כל הזמן דיברו רק על כיתה ה' אחת ולכן הילדים לא רשמו שמות של חברים שברצונם להיות איתם , אז לדעתי זה טוב מאוד שיהיו שתי כיתות אבל איך דואגים שהילדים יהיו עם חבריהם ?

כיתות ה' - שתי כיתות

קלרה לב מנהלת ביה"ס מסרה לי כי יפתחו שתי כיתות ה', המורות יפנו באופן אישי לכל ילדי כיתות ה' ויבקשו שמות חברים כדי לבצע את החלוקה לכיתות.

ronpel

New member
אני מניח שגם וגם

נחליט בהתאם למצב ביום ראשון. בעקרון הקבלן אמור להביא חברת נקיון אבל ליתר בטחון עדיף שנתארגן במקביל עם מתנדבים. ירון הרפז תושב הישוב נבחר לאחראי על האחזקה בבית הספר וכבר החל לעבוד. יחד איתו נבדוק במה הוא זקוק לעזרה ונפרסם בהקדם. בכל מקרה תודה על ההענות.

לארי

New member
../images/Emo26.gifשאלות ותשובות בנושא בה"ס

בישוב, ירוכזו בשרשור מטה, על מנת שכולם יוכלו לעקוב אחר המידע ועדכונו בצורה מרוכזת וסדורה. אנא, הקפידו על שרשור שאלות לדיון זה בכדי ליעל את מתן התשובות.
לארי

קריאת הרגעה...

כמי שמלווה את הבנייה באופן רצוף (וכרגע אף יום יומי) משלב אישור התכניות במשרד החינוך, דרך המו"מ עם מפעל הפיס והקבלן ועד ליווי שוטף וקבוע של כל ישיבות המעקב השבועיות אני שמח להעביר אליכם את תחושתי כי, בעז"ה, בית הספר יפתח במועד. אינני מומחה גדול בבנייה וכל תפקידי בצוות המורכב שבנה את בית הספר היה (והווה) לדחוף את הבנייה ולשחרר חסמים כאלה ואחרים על מנת שב-1/9/04 יוכלו ילדי הישוב להכנס בביטחה לבית הספר החדש. לפי מה שעייני רואות כנראה שמשימה זו תוכתר בהצלחה. היתה לי משאלה חשובה - לאפשר סיור בבית הספר לתושבי הישוב ובהם להורים וילדיהם, אולם אני חושש שנוכחות כל כך מסיבית בבית הספר עלולה להפריע לבנאים בעבודתם, וכל דקה קריטית כרגע. אני מבטיח לשקול שוב את העניין, אולם עד אז אני מצרף כמה תמונות עדכניות לשעה 11:00 הבוקר, להתרשמותכם, בצרוף הסברים.

הפינישים

בתמונה - חזית אחת הכיתות. ניתן להבחין בלוח מותקן (טושים! טושים! חסל סדר הגירים...), לוח לבד למודעות, מזגן, תאורה ותאורת חרום, רמקול לכריזה, ופינישים אחרונים של צבע. היום - מחר אמורות הכיתות להשטף ולהתכונן לביקורת אחרונה.

עומדים בפינה...

פינת כיתה ובה ניתן להבחין בשני לוחות לבד גדולים, במגיני קיר ("כמה פעמים אמרתי לא להתנדנד..."), בלוח מיתלים ובתאורה. הריהוט אף הוא כבר מוכן במפעל ומחכה להודעה מאיתנו לביצוע ההובלה.

ומאולמות הייצור ישר לשרותים:

ובתמונה: אסלות, כיורים, שיש, קרמיקות. מחיצות בין התאים יגיעו ויותקנו תוך יום-יומיים, והברזים יותקנו רק עם חיבור המבנה למים כדי שלא ינזקו. אגב, מישהו יכול לנחש האם חדרי השרותים שבתמונה מיועדים לבנים או לבנות?

ומהשרותים למחלקת פיתוח:

הכניסה הראשית לבית הספר בשיא האקשן. אז מה רואים: מכבש גדול, מכבש קטן (המכבש הטיפש למה באת לקשקש... זוכרים?), מודדים, מסלעות, הכנה למדרגות, ביוב מותקן (את המים וצנרת החשמל פשוט לא רואים), חיפוי אבן למבנה, כיסוי דקורטיבי מעל המרפסת בהתקנה, ורכב של מכון התקנים הבא לבדוק את ההידוק של שכבות המילוי בכניסה. נו? התחלתם להשתכנע ש"יהיה בסדר" זו לא סיסמה ישראלית אלא עובדה כמעט מוגמרת?

michalig

New member
בית הספר נראה נהדר

אבל מאד מדאיגה כמות פסולת הבנין שתישאר בחוץ והמפגעים הבטיחותיים המסוכנים ביותר לילדים. בכל זאת הם ילדים וקשה יהיה לודא שאף ילד לא נוגע במה שאסור לגעת.

למעלה