שאלות נפוצות

מעיןבר

New member
../images/Emo26.gifשאלות נפוצות../images/Emo36.gif

אני בכוונה לא משרשרת להודעה הקודמת. אנא קראו היטב את ההסבר לפנ שאתן עונות או מגיבות לקחתי את רשימת השאלות שהעליתן כאן וערכתי אותה לפי נושאים. בתגובה להודעה זאת אני אשרשר כמה תגובות שבכותרת של כל אחת מהן נושא ובפנים השאלות.
כל מי שמרגישה שהיא יכולה לענות על אחת השאלות - תפתח תגובה לאותו נושא ובכותרת תשים את השאלה. בתוכן ההודעה יש לכתוב את התשובה.
אם יש לכן מה להוסיף לשאלה שכבר ענו עליה יש לפתוח תגובה נוספת לשאלה הספציפית ולהוסיף את המידע. אם תעקבו אחרי הנחיות אלה זה יקל עלינו לארגן ולערוך את החומר. אנא השתדלו לענות על כמה שיותר שאלות כי כדי שהכלי יעלה לאויר אנחנו צריכות לפחות 20 שאלות ותשובות.

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gifלאחר הלידה../images/Emo41.gif

1. כמה זמן נמשכת הירידה הטבעית במשקל לאחר הלידה? 2. כמה זמן אחרי לידה מותר להתחיל בדיאטה? 3. כמה זמן אחרי לידה מותר להתחיל בפעילות גופנית? 4. כמה התזונה המומלצת לבנות שאינן מניקות? 5. כמה זמן אחרי ניתוח קיסרי מותר להתחיל בתרגילי בטן? 6. האם הבטן תתיישר למרות חתך של ניתוח קיסרי?

כמה זמן אחרי לידה מותר להתיל

פעילות גופנית, 6 שבועות כדי לתת לגוף להתאושש מהטראומה שעבר.

חן123

New member
1. כמה זמן אחרי לידה נמשכת הירידה

הטבעית? אחרי הלידה הגוף ממשיך לרדת במשקל (מעבר למה שירד בלידה עצמה) התהליך הזה אורך כחודש וחצי, וזו גם אחת הסיבות שלא מומלץ להתחיל דיאטה לפני שחלפה התקופה הזאת, על מנת שלא לפגוע בירידה הטבעית של הגוף

טיפוטף

New member
יחד עם זאת תיתכן ירידה איטית נוספת

בחודשים הבאים - בפרט למניקות. חשוב לזכור שהירידה במשקל (כמו העליה) היא אינדיבידואלית, כך שיתכן שאישה שהיתה בצקתית עלתה 40 ק"ג והשילה אותם תוך חודש ימים, ואחת שעלתה רק 12 קילו תישאר עם 4 עודפים...

טיפוטף

New member
5+6. בטן לאחר ניתוח קיסרי

ההמלצה הרפואית היא להתחיל בתרגילי בטן 6 שבועות לאחר הלידה. יחד עם זאת אם עברת ניתוח קיסרי יתכן ואת חוששת לפגוע בצלקת - וזאת קרוב לוודאי שללא שום אחיזה במציאות. הצלקת הפנימית והחיצונית הגלידו לחלוטין וכל רגישות חיצונית אינה מתריעה על חולשה של המקום. חשוב לציין שברוב הניתוחים המבוצעים בימינו אין שום פגיעה בשרירי הבטן אשר רק "הופרדו" על מנת להגיע לרחם. אם את חוששת בכל זאת או חשה משהו חריג, התייעצי עם רופאך בעניין זה ובקשי ממנו לבדוק את המקום. מראה הבטן לאחר הניתוח הקיסרי תלוי במבנה הגוף לפני הניתוח, ככל שהבטן היתה מתוחה יותר לפני הניתוח, מראה הבטן לאחר הניתוח יהיה טוב יותר וישר יותר. ככל שהבטן היתה שמנה יותר, יווצר קפל גדול יותר מעל הצלקת. כך או כך, ניתן לשפר את מראה הבטן ע"י תרגילי בטן אינטנסיביים באופן שאפילו עם ביקיני לא יבחינו בדבר.

אתי אתי

New member
דיאטה אחרי לידה

במהלך ההריון והלידה הגוף איבד נוטריאנטים רבים, כך שחשוב התקופה של אחרי הלידה תהיה תקופת שיקום והתאוששות. חשוב לאכול אחרי הלידה אוכל מזין שיענה על צרכים אלה, ולא מזון עתיר קלוריות ושומן. הגבלה קלורית ניתן להתחיל ששה שבועות אחרי הלידה, אולם יש לקחת בחשבון את הצרכים המוגברים בעקבות ההנקה, ואת הירידה האיטית במשקל.

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gifשינויים בגוף../images/Emo41.gif

1. חזרתי לאותו משקל אבל האגן התרחב, האם הגוף שלי יחזור לקדמותו? 2. חזרתי לאותו משקל/אותה מידה - אבל האם יש סיכוי שהבטן שלי תחזור להיות מוצקה כפי שהיתה? האם הקרעים והסימנים ייעלמו? 3. הציצי שלי איבד את הצורה שלו מה עושים?

טיפוטף

New member
התשובות שלי:

1. בעניין האגן: עצמות האגן שזזו על מנת לאפשר את ההריון והלידה חוזרות אט אט למקומן, אם כי יש נשים רבות המדווחות על כך שנותרו רחבות מעט יותר מכפי שהיו לפני ההריון. חשוב לציין שהתזוזה היא תזוזה של עצמות ובשום אופן לא מצדיקה עודפי משקל ושומן באיזור האגן! 2. בעניין הבטן - אפשרי להחזיר את הבטן לקדמותה, אבל יש לעבוד קשה לצורך כך. שרירי הבטן מגיבים דווקא לאחר מספר קצר יחסית של אימונים, לעומת איזורים אחרים בגוף, וניתן להבחין בשינוי תוך זמן קצר. באשר לקרעים ולסימנים, הרי שאלה לא ייעלמו לחלוטין לעולם, אך מראם ישתפר מעט בחלוף הזמן (עד להריון הבא...). כמו כן שיזוף באיזור הבטן מטשטש את הקרעים והסימנים. 3. השדיים משנים את מראם לאורך שנות חייה של האישה וזו עובדה שיש להשלים עימה (או לעבור תחת סכין המנתחים). השדיים היו משנים ממילא מצורתם גם אלמלא ההריון וההנקה. אך אין ספק שבזמן ההריון ובתחילת ההנקה החזה גדל, ומצטמק לאחר מכן. חלק מהנשים מדווחות על הידלדלות והצטמקות החזה לאחר סיום ההנקה, מעבר למה שהיה לפני ההריון וחלקן לא מבחינות בשינוי משמעותי.

כן כן ו... אין מה לעשות (סיליקון?)

זה מהנסיון הקודם שלי. עכשיו אני רק מחכה להיות קרובה לזה..

חן123

New member
3. הציצי שלי איבד את הצורה...

אין לי דרך אלגנטית להגיד את זה מלבד, שלומדים לאהוב אותו כמו שהוא. (או שמחפשים את המנתח הפלסטי הקרוב) בתור מישהיא שמבחן העיפרון מצליח להצחיק את הציצי שלה, אין מה לעשות, אצלי הם לא קטנו, הם התרוקנו, וזה הבדל מהותי. אני לא מצאתי משהוא שאפשר לעשות עם זה

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gifדיאטה בהנקה../images/Emo41.gif

1. האם נכון שהנקה שורפת קלוריות? 2. האם נכון שהנקה מעכבת ירידה במשקל? 3. מותר לי לעשות דיאטה? 4. איך אוכל להרזות? מה התזונה המומלצת? 5. האם החלב שלי יינזק כתוצאה מדיאטה? 6. מותר לעשות דיאטת SB או אטקינס בתקופת ההנקה? 7. מותר לעסוק בפעילות גופנית? 8. מזונות (לאם) שגורמים לגאזים אצל תינוק. 9. סיימתי להניק ואני רוצה להתחיל דיאטה, אבל לא רוצה שהציצי שלי יקטן?

האם נכון שהנקה שורפת קלוריות

בהחלט. יורדות 500 קלוריות ליום בהנקה אך צריך לקחת בחשבון גם לאכול נכון כדי שבאמת תראו את הירידה הזו. צריך גם לזכור ש-500 קלוריות אינן חצי קלוגרם על המשקל, אבל אם תאכלו נכון תוכלו בממוצע לרדת כ-חצי ק"ג לשבוע.

האם נכון שהנקה מעכבת ירידה במשקל

כן נכון. בגלל כל השינויים הפיזיולוגיים בגוף והאכילה המוגברת (300 קלוריות יותר ליום), למרות שבעקרון אמורים לרדת כ-500 קלוריות ליום אם מוסיפים ה-300 האלה יוצא שבפועל כמעט ואין ירידה ולכן מומלץ להתחיל דיאטה אחרי סיום תקופת ההנקה. מצטערת אני מרגישה שההסבר שלי לוקה בחסר אשמח אם מישהי תשלים אותו אחרי.

טיפוטף

New member
הנקה מעכבת ירידה במשקל אצל נשים

רבות. חלק מהנשים מדווחות על רעב שקשה להתגבר עליו בתקופת ההנקה, וחלק מהנשים מדווחות על קושי לרדת במשקל למרות היצמדות לתפריט מאוזן וביצוע פעילות גופנית. לא ידוע לנו על מחקרים סטטיסטיים בתחום זה ואולם קיים בסיס הגיוני לתפיסה לפיה גוף האם מנסה לשמר את ייצור החלב ומפחית את צריכת האנרגיה שלו לצורך כך, מה שמונע ירידה במשקל או מאט אותה באופן ברור.

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gifאורח חיים דיאטטי:../images/Emo41.gif

1. כמה פעמים להשקל? 2. איזה משקל לקנות? 3. על איזה דיאטה אתן ממליצות? 4. איך אתן מתמודדות עם פיתויים ומצליחות לשמור על הדיאטה? י 5. איך מתמודדים עם סוף השבוע? 6. המלצות לפעילות גופנית 7. בקרוב אני חוזרת לעבודה, יש המלצות לדיאטה בעבודה? 8. איזה כושר כדאי לעשות ומה באמת שורף שומנים הכי טוב? 9. מה לעשות, הוא מכניס לי אוייבים הביתה? 10. מה אפשר לנשנש במהלך היום כדי לא להשאר רעבים ומצד שני לא להיות שפנים?

כמה פעמים להשקל וגם איזה משקל לקנות

מומלץ להשקל אחת לשבוע למי שאינה נמצאת במסגרת או אחת לשבועיים או חודש למי שכן נמצאת באחת מהמסגרות. עדיף אלקטרוני למרות אי הדיוקים פה ושם.

תשובה ל-8. איזה כושר לעשות?

ממליצה על 2 דברים למתחילות כדאי להתחיל בהליכה נינוחה אם אינן במכון כושר . למתקדמות או לאלה שמרגישות שהכושר כבר חזר והן גם במכון כושר מהנסיון שלי מכשיר הסקי (FROSSTRAINER) שורף הכי טוב באירובי. אחריו אפשר לעשות גם ספינינג (שיעור אופניים) 3 פעמים בשבוע ואז להגיע למקסימום שריפת שומנים יעילה.

מעיןבר

New member
../images/Emo41.gifסוגי דיאטות:../images/Emo41.gif

1. דיאטת אטקינס 2. דיאטת South Beach 3. שומרי משקל 4. קבוצת תמיכה (לא וירטואלית)

למעלה