שאלות של מהגר מחלונות

Flash_os

New member
../images/Emo26.gif שאלות של מהגר מחלונות

* איך אפשר להריץ KUDZU דרך KDE או בכלל? * האם אפשר לבטל LOGON ובכך לאפשר כניסה חופשית כמו במשפחת WIN? רק על תגידו לי: לך לקוד ושנה מה שבראש שלך...

S A

New member
תגובה ...

אם אני לא טועה KUDZU אמור לרוץ בבוט בטח אפשר להריץ רגיל כROOT כמובן לבטל LOGON אפשר דרך הכלים שקיבלת עם ההפצה כמובן שאפשר גם איכשהו ידנית אבל אין לי מושג

beitar

New member
קודזו אכן רץ באיתחול.

אם רוצים לאתחל אותו תוך כדי עבודה, תמיד אפשר להריץ ידנית מחלון קונסול.... למשל בראד האט אפשר להריץ: /etc/init.d/kudzu כשמעבירים לו כפרמטר את start להפעלה או stop לכיבויי.... בקשר ללוגין אוטומטי. אני יודע שבמנדרייק זה קיים (לא יודע לגבי אחרות). אם אני מבין נכון זה מבצע שימוש ב "ססמאות מוצללות" (באנגלית זה נשמע טוב יותר האמת...). כדי לתת למערכת לעלות למוד גרפי כולל כניסה אוטומטית עם שם משתמש מסויים, אפשר להשתמש ב Xconfigurator ושם להגדיר את העניין... (אבל זה הולך על חשבון ההגדות הישנות של ה X). אני אישית לא מתלהב מהאופציה הזאת. עדיף להכנס לחלון לוגין, ככה משפרים את האבטחה, אפשר להכנס בצורה נוחה עם שם משתמש כלשהו, ובכלל עדיף, לקנפג את המערכת לעלות במוד טקסט, ואז בעזרת startx להכנס לגרפי. אני חושב שעוד שניה או שתיים שלוקח לבצע לוגין ידני, זה שווה את היתרונות שבעניין....

Rul3R

New member
יש לזה את היתרונות שלו..

אם למשל אתה מחשב יחיד שלא מחובר לרשת או לאינטרנט, וסתם משתמש _יחיד_ במחשב למטרות אישיות של עבודה רגילה, הקטע של הלעלות כמשתמש רגיל (לא רוט) בלי להכניס סיסמא יכול להיות דבר שימושי שיחסוך זמן ויתן יותר נוחות, ומבחינת אבטחה אין בעיות מכיוון שהמחשב לא מחובר לאינטרנט ולא עובדים עליו עוד אנשים. בכל מצב אחר יש לזה חסרונות אבטחה גדולים וזה לא צעד מומלץ.

beitar

New member
א. אני לא מכיר מחשב שלא מחובר

לאינטרנט כמעט... (חוץ מאלו שאין להם אינטרנט בלינוקס בגלל המודמי תוכנה המחורבנים...
) שנית, אני חושב שבגדול זה נוח, ועבדתי ככה תקופה לא קצרה... (עם מנדרייק 7.2), כיום הלינוקס שלי עולה למוד טקסט ואני שולט עליו כמעט אך ורק באמצעות SSH. אבל שוב, הרבה פעמים כשיש תקלה עם ה X למשל, העניין הזה יכול להפוך למטרד אמיתי, ובשביל כמה שניות, אני מעדיף איתחול טקסטואלי...

Rul3R

New member
לא הזכרתי את ה X

גם אצלי הלינוקס עולה במצב טקסט ולדעתי זה הרבה יותר נח וברגע שאני רוצה ממשק גראפי אני מפעיל אותו עם ה startx. אך מה שאני דיברתי עליו זה לגרום ללינוקס להעלות בצורה כלשהיא (טקסט או ממשק גראפי) ובלי צורך לעשות לוגין, שיכנס ישר במצב של משתמש כלשהוא (לא רוט - מסיבות ברורות..). לדעתי זה יכול להיות נח ועוד לא חשבתי על איך לעשות את זה. אם אני לא טועה אז אחד ה runlevels עולה במצב כזה, של שורת פקודה בלי צורך לעשות לוגין, אני חושב שזה runlevel 1, אך הוא עולה כמשתמש רוט, אפשר לנסות להסתכל בקובץ איתחול שלו ולנסות לשחק עם זה..

beitar

New member
runlevel לא בדיוק עושה את מה

שאמרת, הוא אכן מכניס כ root ללא סיסמא, אבל זה מה שנקרא: single user mode שלמעשה מביא אותך למערכת מאוד בסיסית, נדמה לי שאפילו ללא מולטי טסקינג..... ובטח שללא network וכל מה שמסביב, המטרה של השימוש בו הוא לתיקון בעיות ותחזוק במקרה "חירום". להכנס ישירות כמשתמש כלשהו בטקסט ? אני מניח שטכנית יש אפשרות כזאת, ובטח יש איזה אפשרות לסדר משהו כזה, אבל אני לא רואה יותר מדיי חשיבות לזה... הקלדת ססמא לוקחת כמה שניות, וזה הרגל טוב להשאיר את הלוגין הרגיל לדעתי.

Rul3R

New member
את זה אני יודע

אבל הרעיון שלי היה ללכת לקובץ האיתחול של אותו runlevel ולראות כיצד הוא גורם לך להכנס כמשתמש מסויים בלי להזדהות, וככה לנצל את זה לסקריפט איתחול משלך שיכנס בתור משתמש כלשהו בלי צורך בסיסמא. בקשר לקטע של החשיבות, אני גם חושב שכדאי להשאיר את הסיסמא ולפעמים יש עצלנים שיהיה להם יותר טוב להשתמש במערכת שלא דורשת לוגין בעליה, וגם אם זה לא כלכך "שימושי" לדעתי זה יכול להיות אתגר מעניין.

למעלה