שלום לכולם....

../images/Emo26.gifשלום לכולם....

זו לי הפעם הראשונה בפורום ודי התלבטתי לאיזה פורום שייכת השאלה שלי, "הורים", "חמותי ואני", "זוגיות".... אנחנו זוג צעיר. עברנו לגור יחד לפני כמה חודשים. אנחנו מאד אוהבים לארח אצלנו אורחים, משפחה וחברים, לערבים משותפים, סופי שבוע וכו´. אמא שלי כבר מבוגרת. גרה לבד ללא חברים או משפחה בסביבתה. היא בשמחה מוזמנת אלינו ואנו שמחים לארח אותה, אבל לאחרונה אנו שמים לב שביקוריה נמשכים ימים ארוכים עד שבועיים. מצד אחד, אנחנו זוג צעיר שבאיזשהו מקום צריך את הפרטיות שלו ואת המרחב הפרטי לבנות את הזוגיות. מצד אחר, אנחנו חושבים שאמא שלי מפתחת איזושהי תלות, הן מעשית והן נפשית בנו. אנחנו לא חושבים שזה בריא. הבעייה היא שאין לנו שום דרך בעולם להראות לה מה אנו חושבים ולהסביר לה שאנו צריכים פרטיות. היא נורא נורא תיפגע אם אפילו רק נרמוז על כך. ההכרה הזו היתה צריכה לבוא ממנה לבד. אבל זה לא קורה. האם יש איזשהו פתרון שלא יפגע בה? תודה רבה!

amitmom

New member
שאלה קשה...

האמת היא שאין לי שמץ של מושג מה לעשות או להגיד לך. אני מניחה שאני הייתי מנסה לרמוז לה בדרך מאוד עדינה או להכיר לה אנשים בגילה כך שהתלות בכם תפחת. בכל מקרה הרבה הצלחה.

תודה רבה על ההתייחסות....

אין לי ולזוגתי שום רעיון יצירתי איך לרמוז לה. האם יש למישהו רעיון? מנסיון אישי? מיידע קודם?

חדוה1

New member
אתם אולי לא יכולים לומר לה....

אבל אתם חייבים
. אולי כדאי לשוחח איתה על החיים שלה בתור זוג צעיר, להתיעץ איפה אתם יכולים לבלות כזוג,לדבר על מישהו אחר שגר עם הילדים וכמה זה קשה להם וכו´. בקיצור תהיו יצירתיים כדי שהיא תבין לבד. וכן אני מסכימה שכדאי למצוא לה עיסוק ( ולהתעניין בה גם כשהיא לא אצלכם). בהצלחה ותעדכנו אותנו

הגנובה

New member
ברוך/ברוכה הבאה לפורומנו הקטן...

לפני שאני עונה על שאלתך חסר לי קצת רקע עליה... א. בת כמה היא ב. האם עבדה מחוץ לבית או שהיתה עקרת בית ג. האם יש לך עוד אחים/אחיות ד. מה דעתו/תה הכנה של בן/בת הזוג שלך ה. האם מצב בריאותה תקין כפי שכבר הבנת - אני לא יודעת אם את/ה החתן או הכלה... אשמח לשמוע את הפרטים האלה ואז אוכל להרכיב איזושהי תשובה מתקבלת על הדעת.

../images/Emo51.gifעל כל התשובות, ו.......

אז ככה: תודה לכל המגיבים והמגיבות. פרטים אודות אימי:
גיל 67.
פנסיונרית.
ללא משפחה באזור מגוריה, ללא חברים באזור מגוריה.
עבדה כל חייה (למה זה חשוב לשאלתי?)
אוהבת גם את שתי אחיותי האחרות אבל אצלן יש המון נכדים ולכן אצלן זה מקום טוב להתארח עד יומיים-שלושה ולא יותר. לעומת זאת, זוגתי ואני עומדים לפני חתונה ("אוטוטו"... wink wink....)

עציון

New member
קח יוזמה ותהיה פרקטי

נכון שביקורים תכופים ממזערים את הפרטיות בין בני זוג. מאידך, גם רמיזה עדינה עלולה לנתק קשר בינה לבנכם. אי לכך, וכמו שאני הייתי עושה , קח אתה או מישהו אחר מבני המשפחה, ותתאמצו להכיר לה בן זוג. כן. מה אתה מתפלא? זה חריג בעינך? היא בסוף שנות ה-60 לחייה. זה נחשב בקושי לקשישה. לא אוכל להבטיח שכוחה במותניה אבל בן זוג יוציא אותה משעמומה ויהיה לה עם מי להעביר את היום. אל תחשוב לרגע שהצעה זו חריגה. אני מכיר כמה וכמה מקרים כאלו והשמחה שורה במעונם. הפלא ופלא.

איזו התקפה......../images/Emo122.gif

תודה רבה, עציון, על ההצעה המעניינת.... אבל Don´t let yourself be too prejudice... אנחנו כל הזמן "במגעים" לשדך אותה למישהו מתאים. אז אני לא מתפלא וזה לא חריג בעיני ואפשר להרגע.
זה בהחלט יכול להיות פתרון נפלא אבל יכולים לעבור "הרבה גשרים מעל למים" עד שיקרה משהו. מה עושים בנתיים???

אני שאלתי כי אפשר לארגן

לה מתנס במקום מגוריה זה מועדון לאנשים מבוגרים, שיש בו תעסוקה משעה 8 ועד 4 עם הסעה מקבלים שם ארוחת בוקר וצהרים, אני מכירה מקרוב עבדתי כל חיי עם קשישים ועם יהיה לה ענין אולי תפסיק לשבת לכם על הורידים

orom

New member
אתה מנסה לאכול את העוגה

ולהשאיר אותה שלמה. מצד אחד אתם לא רוצים להגיד לה מה אתם חושבים ומרגישים ומצד שני אתם רוצים שהיא תבין לבד שאתם צריכים פרטיות. לדעתי תדברו איתה, תסבירו לה בעדינות שאתם אוהבים אותה ושהיא חשובה לכם מאוד אבל אתם זקוקים לפרטיות למען הזוגיות שלכם. היא אוהבת אתכם ועל כן היא תבין. בכל מקרה אין פתרון קסמים הדרך הכי טובה היא תקשורת פשוטה, אמיתית, כנה ואוהבת.

למעלה