שרשור מתכונים שבבי סוייה|ימי

lilithmm

New member
../images/Emo26.gif שרשור מתכונים שבבי סוייה|ימי

קונים בחנויות טבע ובחלק מהסופרים. קשה ונראה כמו בונזו, תחליף בשר מצויין. אשמח אם גם אתם תוכלו לשרשר מתכונים של שבבי סוייה.
 

lilithmm

New member
עוף ברוטב פטריות

טופו יבש, נראה כמו בונזו, לכל מנה כוס. מיכל שמנת צמחית, אפשר גם רק חלב סויה אבקת רוטב פטריות צמחי מים אפשר בצל ירוק ותוספת פטריות טריות לבשל טופו יבש בהרבה מים 20 דקות. להכין רוטב פטריות, לפי הוראות. להשתמש במקום בחלב פרה בחלב צמחי, אבל עדיף להשתמש בשמנת צמחית. במקום חמאה חלבית להשתמש בשמנת צמחית לפי הצורך ולהוסיף מים בשלב זה אפשר להוסיף פטריות נוספות. לערבב הרבה לסנן את הטופו. להוסיף את הטופו לרוטב פטריות ולבשל עוד 15 דקות על אש נמוכה. כדאי להשתמש עם חלב סויה צוריאל. יוצא עוף ברוטב פטריות.
 

שמשוני

New member
אבקת רוטב פטריות ללא חומר משמר

אם כבר מזכירים רטבים משקיות רציתי לשאול האם קיימים רטבים כאלה ללא חומרים משמרים צבעי מאכל משפרי טעם(בד"כ שם קוד למונוסודיום גלוקומט) ושאר מריעין?
 

monkilita

New member
בחנויות טבע

יש בד"כ אבקת מרק בטעמים שונים - צמחית טבעית ללא MSG וללא חומרים אחרים. אולי יהיה להם גם אבקות רטבים??
 

monkilita

New member
שבבי סויה

כל תבשיל שעושים - כמו אלה של המרק של הקוסקוס, אפשר פשוט להוסיף את השבבים קצת לפני סוף הבישול. לפני כן רצוי להספיג במים מהברז למשך 15 שעה או קצת יותר(בודקים אם רך). ואוכלים על מצע אורז. נחמד מאוד: להספיג אותם במרינדה (סויה שום וכו´) ואז לטגן בשמן זית.. כמו שניצל.. יוצא נחמד, חטיף משעשע. אפשר להספיג במים, ואחרי זה לטחון במעבד מזון, להוסיף בצל מטוגן, פטרוזיליה, כוסברה, שום, ובכלל תבלינים.. אפשר לגוון... ולהוסיף תחליף ביצה- פשתן או כל משהו אחר שיש.. (אפשא גם להוסיף קמח או קמח מצה) ולטגן.. אחלה קציצות.. בפעם הראשונה לא האמנתי שזה לא עוף למרות שאני עשיתי.. :) לבריאות!
 

monkilita

New member
עוד

לא ממש כמו הקציצות. אבל את כל הקטע של הקציצות אפשר להמציא עוד ועוד.. תבלינים אחרים, להוסיף גזר,חומוס ועוד. דווקא עם טופו יש מעוף מסוג אחר, מילוי לבוקרסים עם טופו מפורר, בטטה ואגוזים. טופו, בצל מטוגן וקשיו (זה למלוי של עלי פילו - מומלץ) גם לזניה טבעונית - פשתן כתחליף ביצה+ טופו מפורר+ בצל ירוק זה השכבה הלבנה של הלזניה, את הרסק האדום אפשר רסק אדום+שום+בצל מטוגן+פטריות+שבבי סויה טחון(סטייל בולונז). לגבינה הצהובה אין תחליף שאני מכירה.. יש טופו שהוא פרוסות גבינה צהובה אבל לא ניסיתי. זה יוצא די נחמד.( תמיד אפשר לשפר..) אני אחשוב על עוד דברים שעשיתי...
 

דורון ק

New member
לא ממש קשור לשבבי הסויה

אבל עוד כמה מתכונים ניתן למצוא בדף המתכונים של אנונימוס.
 

aradori

New member
להיט...

זוגתי שתחיה, מכינה לנו ספגטי ברוטב בולונז מהשבבים האלה.... מה אני אגיד לכם - ילדה כשרונית. אגב - כל דבר שדורש בשר טחון (להוסיף לאורז בממולאים וכו´) יכול להתאים. בקיצור - תזרמו עם זה... אורי.
 
למעלה