תחרות מאמרים - עדכון

chayahd99

New member
../images/Emo26.gif תחרות מאמרים - עדכון

מכיון שעד כה לא ביקשתי תגובות, אז גם אין לי מושג ודרך לדעת האם יש בפורום שיתוף פעולה בעניין כתיבת מאמרים. רק כדי לראות איפה אנחנו עומדים, אשמח אם תגיבו להודעה זו עם
אם אתם כותבים מאמר עבור התחרות.

roshida

New member
אני מתכננת לכתוב מאמר על

landscaping quilts. מאמר זה חייב להיות מלווה בצילומים, מה שאומר פרוייקט חדש. ומכיוון שעכשיו קיץ, ויש מלא פעילויות עם הילדים, אני מניחה שהוא לא יהיה מוכן לפני אוקטובר.

chayahd99

New member
../images/Emo91.gif תפצלי

את לא צריכה לכתוב מאמר אחד באורך דוקטורט שכולל את כל המידע שצברת עד כה ויש לך בראש כרגע. בתור התחלה את יכולה לכתוב מאמר כללי שמסביר את הטכניקה ואת האפשרויות הכרוכות בה. אח"כ מאמר נוסף יכול לפרט את הטכניקה ועוד מאמר יכול לדבר על תכנון העבודה וכדו'. כך תמשיכי לכתוב על אספקטים נוספים של הנושא שבחרת. את תראי שלך זה יהיה הרבה יותר קל לכתוב אם תפצלי את הנושא הגדול לנושאים קטנים וגם לפורום זה יועיל מכיון שנוכל לפתח את מאגר המאמרים במהירות רבה יותר. בכל מקרה, בהצלחה בכתיבה ובהטלאה

ayala26

New member
אני מרגישה לא מומחית מספיק../images/Emo9.gif

כי אני רק מתחילה... מרגישה שקטונתי
אני עוסקת כרגע בקרייזי קווילט שעל זה אני יכולה לתרגם מאמרים או לצלם הדרכה למרות שהנושא הזה מזמין הרבה יותר ממאמר אחד
וגם מתחילה בימים אלו פרוייקט משותף fiber books בקומונה stitching fingers : אני מכינה ספר בד שהוא משלב כל מיני תחומים של art quilting וגם mixed media אני יכולה לכתוב על כך מאמר בעברית אבל זה יקח קצת זמן כי אני רק מתחילה את התהליך בהדרכה של pat winter שהיא אמנית שיצירות שלה מופיעות במגזינים כמו quilting arts ו- belle armoire

chayahd99

New member
../images/Emo22.gif איילה יקירתי

אני ממש מזדהה איתך ויודעת מה את מרגישה. אני בדיוק באותו מצב כמוך. סביבי יש מומחיות בתחומים שונים של עבודת טלאים שצברו נסיון וידע במשך שנים ארוכות ואני צעירונת, אולי מתעסקת כמה שנים, אבל בגלל העבודה והעיסוקים המקבילים זה אפילו לא משתווה לשנת פעילות מלאה של כל אחת מחברות הפורום. ובכ"ז אני לא מתביישת בזה שאני לא יודעת. ואם אני כן יודעת ויכולה לסייע למישהו אחר, אז למה לא
הרי, אם הייתי נשארת עם רגשי הנמיכות, אז הפורום הזה לא היה קם. ובכ"ז החלטתי שזה נחוץ, וחשבתי המון, ופעמיים רציתי להקים את הפורום וגנזתי את הרעיון, בגלל שלא חשבתי שאני ראויה לנהל כזה פורום. אני חושבת שהבהרתי את הנקודה. יצא לך להתמחות בקרייזי קווילט, אז תכתבי על זה. את לא צריכה לכתוב על נושאים שאת לא מכירה. דווקא הייחודיות שלך תורמת המון לפורום ואולי את התרומה הזו לא נקבל מאף אחת אחרת. תרגום מאמרים הוא בעייתי שכן נדרש אישור בכתב מהכותב המקורי (אישור שצריך להגיע אלי) על מנת שיהיה אפשר להעלות את זה למאגר. באופן כללי אני בעד, כי אני לא רואה סיבה להמציא את הגלגל מחדש, רק חייבים להשיג אישור וזה חייב להיות בכתב. אם את מסוגלת, אז בשמחה. ברור שבנושא שבחרת יש המון נישות ואספקטים ואפשר לכתוב על זה בלי סוף. כמו שכתבתי ל - roshida תתחילי עם מאמר אחד כללי המסביר את הנושא, אולי תשלבי כמה דוגמאות שונות. אח"כ את יכולה להתחיל לכתוב מאמרים על נושאים יותר ממוקדים ומפורטים על תתי-נושאים ספציפיים. כמובן שחוץ מזה, הדרכות מצולמות בכל נושא יתקבלו בברכה.
עלי והצליחי, ואם את צריכה עוד עידוד - דברי איתי.

ayala26

New member
שכנעת אותי

תודה על השיתוף. זה מאוד יפה מה שכתב ותודה על כך שהקמת את הפורום בסופו של דבר! אני אכתוב בשמחה מאמר כללי המסביר את הנושא crazy quilt ונראה איך זה מתקדם משם. אני אשמח לתרום למאגר המידע בעברית בנושא טלאים וקווילטינג.

roshida

New member
גם אני לא מומחית גדולה

אבל אם יודעים את הטכניקה ועושים כמה עבודות ספורות בתחום, לא צריכים להיות מומחים בשביל לכתוב מאמר. אני חושבת שחשוב שיהיה יותר מידע בעיברית על תחום הטלאים. כשאני התחלתי הפריע לי מאוד שאין מספיק מידע בעיברית. אמנם אין לי בעיה אם אנגלית, אבל כשהנושא חדש, עדיף ללמוד אותו בשפת האם.

chayahd99

New member
שמחתי לשמוע ../images/Emo13.gif

ומחכה בקוצר רוח לראות את הפירות

לאילה ראיתי את הבלוג שלך

האם את מכירה את שיטת הויטרז קווילט התוצאה דומה מאד לקרייזי אבל בפחות ביזבוז בד וגם סיפרת שם על ריבוע בדים שיש לך אז אם נשארו לך הרבה ואת לא יודעת מה לעשות איתם אני יכולה להסביר

ayala26

New member
איזה בזבוז בד יש בקרייזי קווילט?

מה זה ויטראג' קווילט? ועל איזה ריבועי בדים את מדברת? יש לי 3 בלוגים אני מתקשה לזכור על מה בדיוק את מתכוונת. אין לי ריבועי בדים. יש לי המון בדים, לא דווקא חתוכים בצורת ריבועים.

אני הסתכלתי בבלוג בעיברית

היה שם צלום של ריבועי בדים בקריזי הרבה פעמים גוזרים את הבדים כדי להתאים לריבוע ראיתי פעם סירטון ביוטיוב של יצירת גרב לחג מולד מקרייזי קווילט ושם ממש היה המון בזבוז של בד נכון שתמיד יש מה לעשות עם השאריות אז זה לא נורא אבל בכל זאת בטכניקה של ויטרז קווילט מניחים 4 או 5 רבועי בד שווים בגודלם אחד על השני וחותכים בקווים אלכסוניים לכל מיני כיוונים כך שייוצרו כל מיני צורות ואז מערבבים בין הבדים כך שנוצרים 4 ריבועים חדשים שכל אחד מהם מורכב מארבעת הבדים בהם השתמשת שכחתי לומר קודם שצריך להכין ריבועים של פליזלין בד כמספר הריבועים שאת רוצה להכין את הריבועים החתוכים מסדרים על הפליזלין (כמו פזל רק בקווים ישרים) ומגהצים ובחיבורים אפשר לרקום להוסיף חרוזים לפי הבלוג שלך את לא ממש צריכה הסברים לחלק הזה אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב בהצלחה

ayala26

New member
אני מכירה את זה בשיטה קצת שונה

אני מכירה את השיטה שסיפרת רק באופן אחר - מניחים ריבועים וחותכים אותם יחד בכיוון אחד - למשל לאורך. מחברים חלקים של ריבועים שונים אחד לשנים עם seamallowance של רבע אינץ' ולא על ידי הדבקה לפליזלין. את הריבועים המוכנים מניחים שוב בערימה וחותכים יחד לרוחב ושוב מחברים חלקים של ריבועים שונים אחד לשני. מכמות כזו של ריבועים אפשר להכין שמיכה. השיטה שלך תתאים לי כשאעבור לייצור המוני כי בעצם יוצאת לך כמות של בלוקים ככמות הריבועים שחתכת בתחילה! ואני לא צריכה כל כך הרבה... כך שהשיטה הזו יוצאת לי בזבזנית ביותר. אני גם לא מגהצת כל דבר עם פליזלין. אמנם פליזלין הוא זול אבל לא עד כדי כך... בכל אופן אני לא משתמשת בריבועים בכלל אלא בשאריות ויש לי הרבה כי אני תופרת גם דברים גדולים יותר כמו בגדים ותיקים. את הריבועים שראית בבלוג קניתי כך - זה נקרא charm package וקניתי אותם בכוונה כי זו היתה חבילה של 60 ריבועים שונים והייתי צריכה הרבה בדים שונים ודווקא לא לקרייזי קווילט אלא לאפליקציה.

כן משהו כזה ואיילה זו לא חייבת להיות עבודה גד

גדולה אני עשיתי בטכניקה הזו עבודות בגודל מטר על מטר עשרים רוב העבודות שלי הן שטיחי קיר וזו טכניקה שנותנת תוצאות מאד יפות אני מתפרת אותן ורוקמת ריקמה חפשית אישית אני אוהבת את הטכניקה הזו כי התוצאה מפתיעה גם אותי שלא כמו בדוגמאות המסורתיות שאני יודעת בביוק איך תיראה העבודה בסוף שזה כיף אחר כל העיסוק הזה הוא הרי כיף

ayala26

New member
מטר על מטר עשרים?

אני יוצרת קישוטים לתיקים - לא בכאלו סדרי גודל של מטרים בכלל.. כרגע יותר נמשכת לכיוון של ספרי בד ו- Wearable art ולא כל כך לשטיחי קיר. אני בטוחה שהתוצאות יפות - יש המון טכניקות בטלאים וקווילטינג ולכל טכניקה הייחוד שלה. אני מחכה למאמר שלך בנושא!

ofelya

New member
אני אכתוב משהו על קווילטינג יפני

שיטת תיפורים בשם sashiko .

גם לי יש על מה לכתוב

אני אכתוב על ויטרז קווילט זו טכניקה שאני מאד אוהבת כי התוצאה תמיד מפתיעה מתי המאמר צריך להיות מוכן?

chayahd99

New member
מצויין../images/Emo70.gif

שמחה לקרוא שגם את כותבת. בדיוק רציתי לבקש
המאמר צריך להיות מוכן עד 10/06. פרטים נוספים על התחרות מצויים כאן.

chayahd99

New member
נשמע מסתורי ../images/Emo98.gif

אני מחכה כבר לקרוא את המאמר.

למעלה