Pagra Baleben

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אני לא ממש כותבת בפורום הזה, אבל כתבתי משהו. זה יותר פנטזיה, אז חשבתי שהכי מתאים לשים את זה פה.. ביקורת בונה בבקשה תודה
 

Pagra Baleben

New member
הסיפור../images/Emo26.gif

טיפה אחרי טיפה, בזרם אחיד, נשפכו המים מתוך המפל אל האגם היפהפה שהוצב ממש באמצע היער. סנדרין, נערה פשוטה מכפר קטן ונידח, בעלת תלתלים שחורים ועיניים כחולות שעד היום הקסימו כל עובר אורח, הפרה את השקט המבורך של היער, בשירתה האהובה. כך היא עמדה על קצות אצבעות רגליה, באמצע האגם, משתדלת להסתכל מסביב בכל כמה דקות ולסרוק את הסביבה כדי לבדוק שלא יהיה אף אחד שיכול לראות את גופה הערום שלא התקלח כבר כמעט שבוע. אחרי מקלחת טובה, מצב הרוח של סנדרין תמיד משתפר. היא יצאה מתוך האגם, רטובה מכף רגל ועד ראש, וכיסתה את עצמה במהירות כדי לא לקפוא מקור. היא כבר הספיקה להוציא מראשה את רעש הצרחות, את מראות הדם והגופות שנזרקו אחד אחרי השני, ואת כל המלחמה הנוראית שהשתוללה בכפר שבו, עד לא מזמן, היא חיה. משאירה את ביתה, ידידיה, ומשפחתה מאחור, יצאה סנדרין, או ליתר דיוק-ברחה מתוך הכפר. רגשות האשמה רדפו אותה. היא קיוותה שלפחות המשפחה שלה תמצא מחסה, מחבוא, נס… "מי זה שם?" נשמע לפתע קול גברי ומאיים. סנדרין מיהרה לתפוס את התיק, והסתכלה מסביב. מתוך השיחים, רכוב על סוס שחור, יצא גבר עם זקן ארוך, שיער מבולגן, וכמה צלקות על הפנים. הוא היה ברברי. ברברי מאותה קבוצת ברברים, שקמה יום אחד, והרסה את הכפר. פניה של סנדרין הפכו לחיוורות. לא היה לה לאן לברוח. הדבר היחיד שהיה עליה, זה מגבת דקה. במחשבה מהירה, קפצה סנדרין אל תוך האגם, וצללה בלי להסתכל אחורה. היא הרגישה כאילו האגם בולע אותה. שערה ריחף בתוך המים הכחולים. בתוך המים הייתה לה תחושה של שליטה. אף אחד לא יכול לפגוע בה… סנדרין כבר לא יכלה יותר. היא הייתה חייבת להוציא את הראש. אבל שם בחוץ, מחכה לה האויב. הסוף. בברברי היא יכולה לנסות להילחם, אבל המים… המים יבלעו אותה בלי להרגיש. מכוסה במגבת בלבד, נחושה להילחם, יצאה סנדרין מתוך האגם. אבל הוא לא היה שם. סנדרין נשמה נשימות קצרות, התנגבה בחפיפות, ותוך דקות ספורות כבר הייתה לבושה.
 

Rivendell

New member
תגובה

מבחינה עלילתית, כלום עוד לא קרה, ולכן אין לי הרבה מה להגיד. אבל מבחינת הטכניקה יש כמה בעיות שמאוד מציקות לי.
סנדרין, נערה פשוטה מכפר קטן ונידח, בעלת תלתלים שחורים ועיניים כחולות שעד היום הקסימו כל עובר אורח, הפרה את השקט המבורך של היער, בשירתה האהובה. עוד לא התחיל הסיפור וכבר את זורקת על הקורא כמויות אינפורמציה על הדמות. חכי רגע, תני לנשום. את מגלה לקורא הכל ומוציאה את החשק להמשיך לקרוא. אם אני, בתור קוראת, כבר יודעת הכל - כל הסקרנות שלי והרצון להמשיך לקרוא קטנים משמעותית. זה עתה נתקלתי בסנדרין. מה אכפת לי, נכון לכרגע, שהיא ענייה ופשוטה? תני פרטים שרלוונטיים לקורא, בזמן שהם רלוונטיים. לא בטוח בכלל שעוד חמישה עמודים כשזה יהיה חשוב הקורא שלך יזור שאמרת בעמוד הראשון שסנדרין ענייה. כשזה יהיה חשוב - תזכירי את זה. את עושה אותו דבר מאוחר יותר, עם הברברי. תני לקורא להבין שהיא מפחדת, אבל אל תגלי למה. תיצרי קצת מתח. את בתור המספרת צריכה כל הזמן לתת לקורא הרגשה שהוא חייב להמשיך כדי לגלות מה שאת יודעת.
ולסרוק את הסביבה כדי לבדוק שלא יהיה אף אחד שיכול לראות את גופה הערום שלא התקלח כבר כמעט שבוע. גופה שלא קולח. הגוף לא נפרד מהדמות, והוא לא רוחץ את עצמו. סדרין לא התרחצה, וגופה לא נרחץ.
והגופות שנזרקו אחד אחרי השני, גופה היא נקבה, ולכן "אחת אחרי השנייה". מעבר לזה יקירתי, הזמנים שלך מבולבלים לחלוטין. את כל הזמן מחליפה בין הווה ועבר בסיפור. תחליטי - את מדברת על כאן ועכשיו, או שאת מספרת את זה ממתישהו בעתיד? כי כרגע זה מאוד מבורדק ומבלבל. תשמרי על אחידות. הערה אחת לגבי התוכן - נשמע לי לא הגיוני שהיא קופצת למים. מה בדיוק היא מנסה לעשות שם? מילא היית אומרת שהיא שוחה לקצה השני, ומנסה לברוח משם. אבל סתם כך לצלול? זה רק שם אותה בעמדה הרבה יותר חשופה ופגיעה. מה גם שלא ברור לי מה היא עשתה עם התיק שלה בזמן שהיא צללה. אני מציעה שלפני שתמשיכי, תשבי לשכתב את זה קצת
זה יעזור לך בהמשך הכתיבה.
 
למעלה