SimplyMe1

New member
../images/Emo26.gif

שלום לכם בלשנים יקרים. יש לי שאלה. פדנטיות,ביקורתיות. אני יודעת את הפירוש המילוני של שני המונחים הנ"ל,ובעקיפין ההגדרה של שניהם:דייקנות. אני רוצה לקבל הסבר נוסף על שתי התכונות הנ"ל,שלי הן כמו שתי מילים נרדפות,ובמה בעצם הן שונות אחת מהשנייה בהגדרתן,מעבר למה שמפורש במילון. תודה מראש, ולילה טוף SimplyMe

גנגי

New member
פדנטים וביקורתיים - התרחקו מתגובתי!

פדנט יכולהיות ביקורתי, אבל לא חייב. אדם ביקורתי יכולהיות פדנט, אבל לא חייב. בקיצור - אין חפיפה בין התכונות: פדנט הוא מי שמקפיד בקטנות עד מאוד, וביקורתי הוא מי שלעולם אינו מרוצה ותמיד יש לו מה לומר (לרעה ועל זולתו). המשותף היחיד הבולט שמצאתי בין השניים זו הנטייה הנוקדנית - להיטפל לקטנות. אלא שנקודת המוצא שונה: אצל האחד זו תכונת אישיות קומפולסיבית במידת מה, שבדרך כלל מקשה על סביבתו, אבל עליו עצמו יותר, ואצל השני זו הנטייה למצוא משהו רע ולהבליט אותו על פני השאר, מה שמקשה בהחלט על הסביבה יותר מאשר על בעל התכונה. אלו אינן מילים נרדפות.

hapax legomenon

New member
למרות היותי פדנטית וביקורתית

אני די מסכימה עם ההגדרות שלך. רק בנקודה אחת אני חולקת: הביקורתיות מקשה על בעל התכונה לא פחות מפדנטיות. יש לך מושג כיצד מרגיש אדם שאף פעם לא מרוצה???

גנגי

New member
ולך- היש מושג

איך מרגיש אדם שאפילו כשלכאורה מסכימים עם דבריו תמיד חולקים עליו בנקודה כלשהי? אני שבה ומדגישה: ביקורתי הוא זה שתמיד יש לו מה לומר - ולרעה - על זולתו.

hapax legomenon

New member
כשאת אומרת "מסכימים" ו"חולקים"

למי את מתכוונת? באשר לי, היו כאן די והותר הודעות שלך שהסכמתי אִתן לחלוטין, ועל כן לא הערתי דבר. הנה שלוש דוגמאות: זה עתיד?! מסתרי ההיגוי הנכון יש, אבל יכולתי להגיב ב-
לכל אחת מההודעות האלה, אבל איכשהו, לא נראה לי שאת זקוקה לאישורים שלי. בכל אופן, קצת מפליא אותי שאת רואה עניין אישי בעובדה שמדי מפעם לא מסכימים אִתך. המחלוקות הן חלק ממהות הפורומים. ולמען הסר ספק - מעולם לא התכוונתי לפגוע בך.

SimplyMe1

New member
גנגי,

תראי למה שאלתי.. שבוע הבא יש לי מיונים לצבא במסגרתם אני אצטרך למלא שאלון שבו אצטרך לכתוב- 3 תכונות טובות שלי(לא רלוונטי כרגע:))ו-3 תכונות רעות. עכשו,אני באופיי ביקורתית מה,אבל לא פדנטית *יותר מדי*(אני חושבת..). ואם אכתוב את שניהם,זה יהיה "יותר מדי" לדעתי..אולי גם לדעתם:) בקיצור ולעניין,יש הרבה תכונות שמאפיינות אותי,אבל אני מודה שיהיה לי קשה למצוא 3 תכונות רעות נטו. ז"א,בכול רע יש טוב,ולהפך,ככה שלהגיד ש-X זה טוב ו-Y זה רע,יהיה לי קשה. תודה שוב,

גנגי

New member
שאלה יהיו הבעיות שלך..

ואני מוכנה לנדב לך תכונה רעה אחת שלי, אם יש צורך. נכון שאני נשמה?

SimplyMe1

New member
אל תדאג חבר,ישנן צרות גדולות יותר"

תודה על ההצעה,אניוויז. אני אסתדר עם הרעות הנוכחיות שלי..

hapax legomenon

New member
החוכמה בעניינים האלה

היא למצוא תכונות רעות, שהן בעצם לא ממש רעות. תכונת הפרפקציוניזם מאוד פופולרית בהקשר זה. גם עקשנות עשוייה לעבור. אפשר גם לציין תכונות רעות שהן לגמרי לא רלבנטיות לתפקיד. למשל, אם אתה רוצה להתקבל לקורס טיס, להצהיר שאתה זייפן נוראי. או אם אתה רוצה להתקבל ללהקה צבאית, להצהיר שאתה חסר חוש כיוון. היזהר רק שלא לעשות ההפך!

למעלה