willo1

New member
../images/Emo26.gif

אני צריכה את תאריכי ימי ההולדת של החברים בפורום. חוץ מאלה שכבר רשומים בלוח אירועים תודה מראש

TAURUS בקשר להודעה שלך

לפני כמה ימים רשמת שאם ליודה היו שירים "פרוה" כמו שלמה ארצי היו לו הרבה יותר השמעות. אז קודם כל (וסליחה על ההצתה המאוחרת), דווקא שלמה ארצי ידוע הבנטיותיו הפוליטיות אותן הוא לא הסתיר ואף התבטא לגביהן לא אחת. אני חושבת שמבין שניהם זה דווקא יודה ששומר על מרחק מנושאים פוליטיים. וכאן עולה השאלה- היכן לדעתך באות לידי ביטוי דעות פוליטיות כאלו או אחרות בשירים של יודה? אולי יש איזה שיר שאני לא מעלה בדעתי שהוא בעל רמיזה פוליטית והוא כן. האמת היא שקשה לי להאמין, כיוון שיודה, לפי מיטב הבנתי, בורח מכל הגדרה וקיטלוג, בין אם בנושא המיניות שלו (תסלחו לי אבל כל הציטוטים שהבאתם היו דו משמעיים ובכלל לא משכנעים לגבי זהותו המינית וגם זה נושא שכבר לעוס ומאוס עד אימה) ובין אם בנושאים פוליטיים. זה בדיוק מה שיפה אצל יודה לדעתי. הוא לא מזוהה עם כלום, הוא לא שייך לאף קבוצה, הכתיבה שלו אוניברסלית (טוב אסף היא גם מאד "ישראלית" נכון), הוא זמר ויוצר נ-ט-ו. דבר שני, האם אתה בא להופעה בנס ציונה? חסר מישהו שיחזיק את השלט של הפורום עם אסף...

T a u r u s

New member
מוטב מאוחר... ../images/Emo13.gif

דעותיו הפוליטיות של פוליקר גלויות מאוד בשיריו, כך שאין טעם להכריז עליהן. "פרח", "רדיו רמאללה", "והילדים באים", "בוקר יום ראשון".... תזכרי בתקופה.... מלחמת לבנון... ~ ~ ~ מתי ההופעה בנס ציונה??? זו ההתרמה לחתולים??

לא

ההופעה לחתולים זה מחר בצוותא בת"א וההופעה בנס ציונה היא ב- 26.3 בהיכל התרבות בנס ציונה

willo1

New member
הכל בלוח אירועים

בכל אופן, ההופעה היא בהיכל התרבות - נס ציונה. כרטיסים ובירורים במספר הזה
08- 9304017 ( אני כבר זוכרת את המספר בע"פ)

כן אבל TAURUS

אלו לא בדיוק שירי שמאל מובהקים, אלו לא שירי "שטחים תמורת שלום" (אם מדברים על סלוגנים ישנים), אלו שירי אנטי מלחמה שנכונים לכל זרם ולכל קבוצה! "פרח" בכלל העלה לי אסוציאציות של שיר שואה! ו"רדיו רמאללה" מייצג בעיניי געגועים ליחסים שהיו ואינם, לישראל של לפני ששת הימים, של פעם וSYSYV בכלל סיפר שיעקב גלעד כתב את השיר על רדיו רמאללה שהיה כמו רדיו מונטה קרלו באותם זמנים. נכון שזה על רקע המלחמה אבל חוץ מלהבין כמה מלחמה זה לא טוב, לא שמתי לב לשום התבטאות פוליטית. ו"בוקר יום ראשון"?? זה ה-אמא של השירים האוניברסלים, זה שיר יגון שאפשר להבין כשיר של אהבה נכזבת או כל צרה אחרת שלא תבוא טפו טפו.זה הרי שיר יווני במקור... אני מתכוונת להגיד, שיודה הוא לא כמו שלמה ארצי או חווה אלברשטיין או זמרים אחרים שמזוהים באופן גורף עם השמאל, מתבטאים וכותבים על הנושא. כל מה שתמצא אצל יודה, חוץ מאנטי מלחמתיות, הוא נתון לפרשנות. מה דעתך?

T a u r u s

New member
אם הוא היה כותב/שר דברים מובהקים

זה לא היה פוליקר... אצל פוליקר כל שיר אפשר להבין בדרך כזאת או אחרת, הליריקה שלו מצטיינת בזה. אם זאת, אני חושב שבין השורות בהרבה שירים ניתן לראות את אותו המסר. וחוץ מזה, במדינה שניהלה 4-5 מלחמות ב-40 שנה, לשירי אנטי-מלחמה יש מעמד מיוחד ומסר ברור, למרות שעל פניו הוא נכון לכל זרם וקבוצה.

אם אני לא טועה

השיר פרח נכתב על ילדה שנהרגה בטיול למצרים מפיגוע ירי בוקר יום ראשון-אהבה נכזבת?(נכון שמוזכרת "זאת שאהבה אותי")אבל עיקר השיר הוא על מצבו העגום של העולם "סביב בית חומה סוגרת כבר כמה שעות צליל שרשראות מתכת מנבא רעות" או"אין על פני כדור הארץ חסד לרפואה" ואכן פוליקר הוא אנטי מלחמות(כמו כולנו)ראה "סיגריות בשרשרת"

אויש אסף! איך רואים שלא חווית מעולם

אהבה נכזבת...מילא אני שאני יודעת את זה, אבל למה להרוס לאחרים את הרושם על ימי נעוריך העליזים?? יקירי, מצבו העגום של העולם נגזר בהכרח ממצבו הנפשי של המשורר ואם אני לא טועה קוראים לתופעה הזו בספרות "סינקדוכה" (הנה עוד מילה ביוונית) דהיינו, השלכה של מה שקורה בתוכי על העולם. העולם נראה מקום עגום ונורא לחיות בו, המשורר רואה רק מלחמות, רעב ומחסור וגם "סביב ביתי..זמן עצר מלכת..מנבא רעות " וכו'- כל זה פועל יוצא של התחושה הפנימית כי המשורר עצמו רואה הכל שחור : "מעלי רק שמים שחורים". מאד יכול להיות שהמשורר היה מדוכא מסיבה אחרת לגמרי וזה שאהובתו עזבה אותו היה רק עוד לבנה בחומה, אבל אין זה מן הנמנע שהכל קשור לאהבה נכזבת שבעקבותיה הוא מרגיש נטוש ועזוב כאילו כל רעות העולם קפצו עליו. אולי "אין חסד לרפואה" כי היא עזבה אותו ללא רחם? ולכן הכל- כמו שאני תמיד אומרת- נתון לפרשנות. ולכן כמו שאני גם תמיד אומרת- אין לשלול פרשנויות של אחרים.

דווקא כן

חויתי אהבה נכזבת אבל זנ סיפור ארוך ואני מקבל גם את פרשנותך למרות שאני משוכנע שבהקשר המקורי בו נכתב השיר ביוונית הוא לא היה על אהבה נכזבת אלא שיר מחאה נגד השלטון

תודה תודה

אכן הכי ישראלי שיש אולי את זה נכתוב בשלט? למרות שאני לא בטוח שזו מחמאה גדולה

פוליקר

New member
הנה :)

22.12.81 חצי גדי וחצי קשת, וגם חצי פיני וחצי תימני... בקיצור- אדם מתוסבך ביותר שמזל שיש את פוליקר בעולם להרגיע אותו מדי פעם... :)

willo1

New member
../images/Emo45.gif

*נכנס ללוח אירועים* ובלי הרבה קשר, לכבוד פורים-

willo1

New member
איזה כיף זה נכון?

אני אוהבת את כל השגעונות של תפוז עם חגי ישראל

למעלה