פינת מאמרים,פוסטים וסרטונים פרי עיטכן

../images/Emo260.gifפינת מאמרים,פוסטים וסרטונים פרי עיטכן

זהו המקום לשתף אותנו בכתבות שלכן בסרטוני הוידאו שלכן נשמח לשיתוף והעשרה

BabyLee

New member
פוסטים קצרים בנושא התפתחות תינוקות

היי לכולן, כמדריכת התפתחות תינוקות הקמתי אתר ובו אני מעלה מדי פעם פוסטים קצרים בנושא. אני שמחה לחשוף אחד מהם בפניכן... כיוון שזהו אחד הפוסטים הראשונים שכתבתי, אשמח לשמוע לדעתכן. אפשרי לפה במסר או ישירות למייל שלי [email protected]. תודה. ליאת בייבילי "גזים - טיפים להקלה" הבייבי יוצא לאוויר העולם וכל מערכות הגוף שלו לומדות להתאקלם בעולם אליו הוא נולד. המשימה אינה פשוטה ודורשת מאמץ לא קטן. לעיתים אף לוקח לתינוק זמן להתרגל ולהיות נינוח ושקט. אחת המערכות שאיטית יותר בתהליך ההתאקלמות היא מערכת העיכול. לכן, תינוק בן כ-4 שבועות מתחיל לחוות גזים הגורמים לאי נוחות, כאבי בטן ובכי. מי מהתינוקות חווה זאת בצורה קלה יותר ויש שחווים בצורה קשה ומאד לא נעימה. הסבל הוא לא רק של העולל הקטן, אלא גם של ההורים שרוצים להקל על התינוק. הנה כמה טיפים שיכולים לעזור: בעת התקפת גזים: 1. ניעות מעלה ומטה על כדור פיזיו. ניתן לאחוז את התינוק בערסול, על הכתף או להשעינו על היד (כמו גור נמרים קטן) ואז בעזרת ישיבה על כדור פיזיו (המוכר גם ככדור פילאטיס) יש לנוע מעלה מטה בקצב הרמוני ואחיד. קצב איטי ורגוע. 2. אחיזת נמר על עץ והתעגלות האגן. יש להשעין את התינוק לאורך היד שלנו, כאשר ראשו מופנה לעבר המרפק שלנו וידיו נמצאות משני צידי היד שלנו (תנוחה שמזכירה מאד גור נמרים על עץ). כעת משהתינוק נשען על יד אחת שלנו בעזרת היד השניה נעגל את האגן שלו כך שבית החזה שלו יתעגל. לכל תינוק יש את הזמן בו הוא סובל הכי הרבה מגזים. אני ממליצה לעשות כמה תרגילים בטרם מתחילה התקפת הגזים, בעת ההאכלה האחרונה באותו המועד. תרגילים למניעה: 1. טפיחות, שפשופים והקפצות אגן. נשכיב את התינוק מולנו על הגב, בעזרת שירים או דיקלומים נתחיל בטפיחות לכל אורך חלק גופו הקידמי. נתחיל מהכתפיים, במורד בית החזה ועד הברכיים. טפיחות בעזרת כל כף היד, כאשר היא קמורה מעט. לאחר מכן, נעבור לשפשופים לכל אורך ורוחב הגוף. ניתן להתחיל מלמעלה ולרדת מטה או להיפך. כעת נעבור להקפצות האגן ע"י אחיזת רגלי התינוק בגובה הברכיים (בהונות כף היד מתחת לברך). בעזרת שיר קצבי (בים בם בם תירס חם…) נקפיץ את האגן מעלה מטה קלות. 2. סיבובים בכף הרגל וכף היד – התינוק שוכב מולנו על הגב ובעזרת היד שלנו נעשה סיבובים בכיוון השעון בשקע כף הרגל. נתחיל ברגל שמאל ואחרי כ-9-10 סיבובים נעבור אל הרגל השניה. כעת אותו הדבר נעשה בשקע כף היד, סיבובים עם כיוון השעון, כיוון מערכת העיכול. חשוב – לעבוד על שתי הידיים.

פתיחת חוגי ריקוד אצלכם קרוב לבית

מצרפת הצצה לריקודים ממופעים של שנה שעברה הפועלים במושבים במועצה איזורית חבל מודיעין ומועצה איזורית גזר. . אצלנו מקטן ועד גדול רוקדים את החלום וכל רקדן הוא כוכב! http://www.hacolbmahol.co.il/קליפים.htm מנהלת "הכל במחול" 0544511799

למעלה