אברך שיוצא לעבוד - האם זה משנה במה?

../images/Emo27.gifאברך שיוצא לעבוד - האם זה משנה במה?

נניח שזוג צעיר ואברכי מגיע לנקודה בה הם מחליטים שהבעל יאלץ לצאת לעבוד... האם אתם רואים הבדל בגישה אם הוא פונה למקצוע תורני או למקצוע אחר? האם יש הבדל אם הוא הולך ללמוד משהו או שהוא ישר מתחיל לעבוד במשהו?

לא משנה

העיקר שישאר בן תורה, כלומר שיהיה מחובר לכולל ערב או חברותא קבועה, וכמובן שיעבוד בסביבת עבודה נעימה ודתית.

דעתי:(אתם אולי יודעים אם כן או לא,אבל לא למה)

קודם כל, אדם צריך לעבוד במה שהוא אוהב וזה טפשי לעבוד במשהו אחר או לשבת בכולל ולהעביר את הזמן רק כי מצפים ממך להמשיך בקו מסויים (הדבר גם אמור על בן לאיש עסקים שעובד עם אבא שלו כשבא לו בכלל לכתוב תסריטים). שנית, כשאברך יוצא לעבוד זה בד"כ בגלל עניין כלכלי, אז קצת חבל לעבוד במשהו שיתן לך עוד 500-1500 שח יותר מהכולל (ובלי עתיד נראה לעין), עדיף שיפנה לעבודה עם נקודת מוצא גבוהה יותר ושיכול להיות בה קידום מבחינת המשכורת, גם ם לצורך כך הוא יאלץ ללמוד כמה חודשים.. (או שנים,תלוי)

דעתי . . .

זה משנה יש עבודות שלא תואמות השקפת אברך ואם הוא יעבוד בהם כל אורח חייו ישתנה!! מי שראה אברכים שהתחילו לעבוד יודע מה אני מתכון

טל 31 נ

New member
צודק בהחלט וזה נורא מצער.

לעיתים המצב הכלכלי נעשה מאד קשה, אנשים מחפשים עבודה אינסטנט...מתפשרים...רוצים מעכשיו לעכשיו...אין ברירה לוקחים כל מה שבא...ואז עם הזמן...מעט רווח להם כלכלית אבל בעצם זה מה שמחזיק אותם...הם מקבלים וותק מתקדמים קצת...לעזוב הם כבר לא יעזבו ואם הסביבה אינה תורנית שלא לדבר על דתית כאן מתחילה הבעיה...

כלומר כשתחפש שידוך לבת שלך

לא יהיה איכפת לך אם האבא של הבחור רואה חשבון או ר"מ בישיבה (ואני מתכוונת שאצל שניהם הבית מבוסס על יר"ש וקביעת עיתים לתורה)?

כתבת שיש עבודות שלא תואמות השקפה של אברך

אז אם אתה אומר שרק עבודות תורניות תואמות השקפה של אברך - אז זו התשובה שלך (וזה גם ממש לא נכון). לא מחייב רק עבודה תורנית, יש גם מצבים שעבודה לא תורנית לא סותרת את ההשקפה של האברך, האם אז לא תבדיל בין מישהו שעובד בעבודה תורנית ומי שלא (יר"ש זהה)?

הזכרתי בהודעה שלי את המילה תורנית

התכוונתי שיש עבודות בהם האברך מתבזה(אגב וזה ממש נכון)ולשאלתך . האם שאני אחפש שידוך לביתי וכו` אז כך אני לא אחפש שידוך לביתי אלא אני יסביר לה והיא תעשה כרצונה זה הגישה שלי!

סביבה תורנית זה דבר שלא קשה למצוא.

בטח בריכוזים חרדיים. לכן אברך שיוצא צריך לשמור על הגחלת, לצאת בהדרגה, וכמובן לקבוע עיתים לתורה עדיף דף גמרא. הסביבה התורנית מייצרת כיום מגוון רב של עבודות כך שלא חייב להיות ``מלמד``. אך אם בכ``ז זה לא מסתדר כמובן שעדיף משהו שנקשרים יותר.

אתה השני שעונה לי "סביבה דתית" לא שאלתי על זה

שאלתי האם להעדיף עבודה תורנית (מלמד, ר"מ, ראש ישיבה, אגב, מנהל פיננסי של ישיבה זה לא תורני) או לא? ושאלה נוספת - האם ללמוד משהו או לצאת לעבוד מיד?

למעלה