התלבטות...

../images/Emo27.gif התלבטות...../images/Emo37.gif

אני צריכה ללכת למקום כלשהו ובגלל חוסר התמצאות / הכרות / או כל דבר אחר של הפעם הראשונה - אני לא רוצה ללכת לבד. בן דוד שלי לומד בכולל לא רחוק משם ואני יודעת שאם הוא ידע מתי אני הולכת הוא יבוא איתי (יש לו סיבות משלו לרצות ללכת לשם ואני ה"תירוץ"). יש לציין שהוא יודע שאני הולכת והוא כבר אמר שהוא רוצה לבוא, הוא רק לא יודע מתי. ההתלבטות שלי היא כזו: - מצד אחד אני לא רוצה ללכת לבד, והוא בלאו הכי רוצה (בלי קשר) ללכת לשם. ומצד שני - זה אפשרי רק בשעות שהוא לומד בכולל, ובמצב שנוצר כרגע, ואני לא יכולה לפרט יותר מידי, אם אני אלך בלי לומר לו כלום הוא יפגע כשזה יוודע לו. מה אתם אומרים? (ובבקשה אל תגידו לי בלי לנמק ש"הלימוד הכי חשוב" - כי זו גם הדעה שלי, אני רק לא יודעת איך "לסדר" את זה עם שאר הנסיבות שהזכרתי..)

לב אiהב

New member
מבחינת כל מה שכתבת (בלבד)

אני חושב שאין בזה בעיה של ביטול תורה(אם זאת הבעיה שחששת שזה יהיה ביגללך).אני חושב שעלייך להודיע לו על כך מתי את הולכת! זאת דעתי,אך בהחלט אינני רב או פוסק.יום מקסים.

מה יש לו לעשות שם?

זה צורך, או סתם הנאה/בילוי? אל תגידי שלימוד זה לא שיקול, כי זה כן. תוכלי להסביר לו יפה שלא חסרות לך עבירות(במידה וזה אכן כך) ושאת מעדיפה שלא יבוא. אלא אם זה מסוכן מינית.

אני מתלבטת איך לענות לך...

אני חייבת ללכת, בן דוד שלי-לא, אבל הוא רוצה. שום סכנה מינית או משהו כזה..

עוד יותר מעליב

איך זה נשמע - אני לא חושבת שכדאי שתצטרף אלי כי חבל על ביטול התורה שייגרם... אם היו אומרים לי את זה הייתי נעלבת.

odery

New member
את מפחדת ללכת לשם לבד? יש בזה סכנה?

אם זה סתם פאדיחה לך לבד,וסתם פאדיחה לך לומר לו שזה ביטול תורה עדיף תפדיחה של ביטול תורה.. אבל אם יש חשש לביטחונך,אז אין בכלל התלבטות

למה את שואלת שאלות אישיות??

אם היא תענה על שאלות, היא תחשף! היא רוצה עצה בלי זה > ?. הבנת? גם אני לא.

רמבש א

New member
לא הבנת

לומר לו שאת יכולה ללכת רק בשעה מסוימת ואין לך ברירה אחרת ואת יודעת שזה פוגע לו בזמן של הכולל ולא היית רוצה לבטל אותו ושהוא יעשה את החשבון שלו לבד...הוא ילד גדול לא?

פפינס

New member
זה בסדר טהרת את שמך

את מעריכה תורה. דברי אתו כבדרך הגב שאת הולכת ואל תבקשי ממנו לבוא והוא יחליט לעצמו אם הוא בא

אני חושבת שאני הולכת לעשות מה שלב אוהב המליץ

אם כי ההתלבטות המקורית היתה בין האופציה לא לספר לא בכלל ואז אולי הוא יפגע לבין ביטול התורה שיגרם לו אם הוא יבוא (והוא רוצה לבוא מסיבותיו שלו). (לא לב, בלי גוונים תכולים גם בזכוכית מגדלת) אני חושבת שאני אגיד לו שאני הולכת ואשאיר לו את ההחלטה אם לבוא או לא (וגם את העניין של ביטול תורה...) השאלה אם זה שאני יודעת שאם הוא ידע - הוא יבוא, לא הופכת אותי לשותפה בזה...

למעלה