חה"כ פרופ' רייכמן פורש

טלמ

New member
../images/Emo27.gif חה"כ פרופ' רייכמן פורש

מהחיים הפוליטיים. http://news.walla.co.il/?w=//894839 אני חושב שזה רגע מאוד עצוב וקדימה איבדה משורותיה איש מהמשמעותיים ביותר בה. אני מקווה שנשמע עליו בהמשך הדרך, כחלק בלתי נפרד מקדימה.

זה כולה ח"כ אחד שאין לו שבוע

אבל לי נראה שקדימה מתפרקת ובבחירות הבאות היא תקבל כמו המפלגה הקודמת של רייכמן אם אתם יודעים למה אני מתכוון

הבחירות הבאות נראות קרובות יותר!

ממשלת אולמרט לא נראה שתאריך ימים היא תהיה קצרה כמו ממשלת ברק, פרישתו של רייכמן מעידה רק דוגמא שמפלגה שבנויה על הבטחות לג'ובים ולכל מיני תפקידים ורק על תנאי ההבטחה מצטרפים אליה לשורות עוד ועוד אנשים, החבילה תתפרק. אני לא תומך בכלל בדרכה של קדימה, היא מפלגה שמאלנית כמו העבודה וכמו מרצ, ואפילו יותר שמאלה משניהם, כשמקימים מפלגה וכל מפלגה יכולה להיות מפלגת שלטון, אפילו מפלגה חדשה, וקדימה היא הראשונה שתוך 4 חודשים קיבלה כמעט 30 מנדטים, ושאר המפלגות הם נכנסו, חלקם כבר בחוץ וחלקם קיימות אך לשלטון רחוקות שנות אור, ורק הפתעות מרעישות יגיעו עוד מפלגות חדשות. למשל זכור לי תופעה כזאת גם בבחירות לפרלמנט הבולגרי שהיו ב-2001 שבא חזר בנו של מלך בולגריה שהוגלה במלחמת העולם ה-2, והקים מפלגה חדשה והזמין לשורותיה אנשים מכל קצות הקשת הפוליטית, התרבותית ועוד ועוד, תוך 4 חודשים כמו קדימה, המפלגה זכתה בלמעלה מ-50 אחוז מהפרלמנט מפלגה חדשה, שעשתה מפץ אפילו יותר גדול מקדימה, תוך 4 שנים המפלגה הודחה מהשלטון. נ.ב. הבטחות רבות מידיי זה לא טוב, יותר טוב לא להבטיח, כי מחוייבות שכזאת קשה לקיים, וקדימה שחשבה לקבל 44 מנדטים ותיקי הבכירים הביטחון והחינוך ואפילו יותר ישארו ביד המפלגה, ובסוף לאכזבתם קיבלו הרבה פחות. פרישת רייכמן זה תחילת הסוף של קדימה, כמו כל מפלגת מרכז שהיא הראשונה שקבלה שלטון מלבד שהיא יצאה מהליכוד, זה מפלגה של תופעות חד פעמיות, מעניין עם מופז יקבל פיצוי, או שגם יריב עם אולמרט וגם יעזוב, אז בסוף קדימה תתרסק ל-10 מנדטים ופחות מזה, כי התנועה הזאת הוכיחה ומוכיחה שרק תפקידים מאחדים אותם לא טובת המדינה.

טלמ

New member
אני לא חושב

זה לא היה מפתיע שרייכמן פרש מהכנסת. הוא אמר שאם לא יהיה שר החינוך, הוא מאמין שיתרום יותר במגזר הפרטי. הוא גם לא אמר שהוא עוזב את קדימה. בשינוי כיהן שנים כנשיא מוסדות התנועה, אולי הוא יקבל תפקיד דומה בקדימה... זה יכול להועיל מאוד. מופז לא יפרוש מקדימה, הוא מתאים למפלגה הזאת ו"הירידה" ברמה לא באה לא בהפתעה. עוד בימי שרון, הובטח לו שהוא ייענש על העזיבה המאוחרת שלו את הליכוד ושרון ייעד לו תפקיד לא כל כך חשוב כמו שר הרווחה. הוא הרוויח מעליית אולמרט, הוא יקבל את תיק התמ"ת או הפנים - שניהם תיקים מרכזיים. מופז לא טיפש, הוא מודע שלפניו ברשימה (רמון, דיכטר, שטרית) שגם די נמצאים באויר מבחינת תיקים. הוא נכנס בגדול לפוליטיקה ובמצב הזה, של 29 מנדטים הוא ידע שיצטרך לרדת דרגה. הוא עושה קצת צומי כדי לקבל איזה תואר קטן נוסף. אולמרט קיבל רק את תיק התמ"ת ולא את האוצר בממשלת שרון ואז הוא קיבל את מ"מ כפרס ניחומים (שנראה אז כל כך לא משמעותי), אז מופז יקבל את תואר סגן ראש הממשלה או משהו שירצה אותו.

bhnadav

New member
סגן ראש הממשלה, חבר בקבינט...

אם הוא רוצה הוא יכול להיות יו"ר ועדת החוץ והביטחון וזהו

טלמ

New member
אני מבין את האכזבה שלו

הוא השתחרר מהצבא כרמטכ"ל וישר נכנס לנעליים הגדולות של שר הביטחון... תפקיד בין החשובים במדינה. נראה לו ששר הפנים/תמ"ת זה תפקיד שולי, ולעומת הביטחון זה בהחלט פחות מפואר. אבל שיבין שגלות קצרה במשרד פנים/תמ"ת תועיל. פרץ חסר נסיון ביטחוני וברגע שיהיה פיגוע ועליו תיפול ההחלטה אם להוציא פעולה או לא (ואולמרט ייתן לו יד חופשית בזה, מיד אסביר מדוע) והוא לא ידע מה לעשות או יחליט את הצעד הלא נכון, מופז ודיכטר, ביטחוני העל של קדימה (חברי הקבינט) יצילו את המצב ויצטיירו בצורה טובה בדעת הקהל. פרץ אהוב מאוד על מצביעיו אבל שנוא על השאר. הוא מסוג הפוליטקאים, בניגוד ללבני למשל (שאותה כמעט כולם אוהבים), שאו שאוהבים מאוד או שמתעבים. גם ככה עכשיו הוא הצטייר בקרב השמאל המתנדנד בין מר"צ לעבודה כשקרן כי מוכן ללכת לממשלה עם ישראל ביתנו וויתר על עקרונות חשובים כמו צמצום מספר התיקים בממשלה כדי לצאת עם יותר תיקים (במצע העבודה הובטח לצמצם את מספר התיקים ל-11-14) הוא הפסיד עוד קצת ממעריציו ועם כמה כשלונות ביטחוניים הוא ייפול לגמרי

אז עכשיו יסנדלו את פרץ!

גם פואד לפני 5 שנים רצה תיק חברתי ונאלץ לקבל את תיק הבטחון, גם הוא נבחר ליו"ר העבודה אך זמני, כישלונו כשר בטחון הביא לדעיכתו במפלגת העבודה, ומראש המפלגה ובקושי לשר תשתיות, יהיה כנראה מועמד המפלגה לנשיאות המדינה, גם לעמיר פרץ עושים לו את זה, גם העבודה שלקתה בהלם כשנבחר ליו"ר המפלגה עמיר פרץ וגבר על הותיק שמעון פרס, שבגלל זה עזב את מפלגת העבודה, מפלגת העבודה זה מפלגה שרוב חבריה ובוחריה אשכנזים, זאת עובדה יש גזענות המצביעים האשכנזים לא השלימו עם בחירתו של ספרדי ועוד שהוא יהיה מועמדה, לכן חלק מהמנדטים עברו לקדימה, ו-7 מנדטים אחרים של הגימלאים, פלג שיצא מהם, ושוב כל האחריות על עמיר פרץ. אז עמיר פרץ לא יוכל לקיים את הבטחתו להעלות את שכר המינימום במשרד הבטחון, למי הוא יעלה לעובדי תע"ש לתעשיה האוירית, למי עמיר פרץ נפל בפח, הוא שרוף פוליטית, הכישלון שעלול להיות לו יהיה מוטל על כתפו, אז עמיר פרץ יצא פראייר, והמקורבת שלו יולי תמיר יצאה בטוב כי היא קיבלה את תיק החינוך, וזה יותר מדבר אליה. לילה טוב לכם.

טלמ

New member
מה שהורס את מפלגת העבודה זה

שהם לא מבינים שמפלגת שלטון לא יכולה לשים קודם אג'נדה חברתית או קודם אג'נדה מדינית. ל-2 האג'נדות חייב להיות אותו משקל! עוד דבר שהורס אותם הוא שהם איכשהו בוחרים את היו"ר הכי לא אהוב באוכלוסייה הכללית והם מסתובבים סביב אותם 19 מנדטים מסורתיים. אם פואד היה ראש המפלגה בבחירות הקודמות, הם היו מקבלים לפחות 25 מנדטים כי הוא נחשב מתון. אבל ששמים מישהו כה יוני כמו מצנע ופרץ (והוא מצטייר כמנהיג פועלים בלבד) אז הם נכשלים.

טשאפק

New member
שכר המינימום

העלאת שכר המינימום תיכלל בקווי היסוד והיא תבוצע, ללא קשר לתפקידו של עמיר פרץ. כך גם פנסייה חובה, עוד אחד מעקרונות היסוד של העבודה. גם אילו מונה לשר אוצר, קווי היסוד לא היו מאפשרים לו לקבוע את שכר המינימום כרצונו.

למעלה