לשמירה על פרטיות

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo27.gif לשמירה על פרטיות

נושא הפרטיות רגיש במיוחד בפורומים כמו שלנו. כדי שאנשים אחרים שנוגעים במחשב שלכם לא יגלו את הניק שבו אתם כותבים כאן, יש חידוש בתפוז. בראש עמוד הפורומים יש שורה של לינקים באותיות שחורות עדינות. באחד מהם כתוב - "יציאה מן המערכת". לחצו שם והמחשב שלכם ישכח את הניק שלכם. כך שמי שיכנס אחריכם, לא יראה שום ניק במידה וינסה לכתוב. מה שכן, לכם תהיה קצת טרחה להכניס את הניק והסיסמה כשתבואו לפורום בפעם הבאה.

agness_666

New member
מה שאפשר עוד לעשות זה..

Tools Internet Options Delete Files (ימחק את כל ה cookies, כדי שמי שיכנס אח"כ לעמוד הבית של תפוז, לא יראה את הלינק של הפורום הנ"ל מודגש ויבין שבקרתם פה.) בנוסף Tools Internet Options Clear History כדי שלא יוכלו לראות את האתרים שגלשתם בהם לאחרונה. (נדמה לי שכדאי לסגור את הדפדפן כדי שזה יעלם.). זה מה שאני עושה בכל פעם שיש לי אורחים שרוצים לגלוש. חוצמזה, תחשבו טוב לפני שאתם מספרים לאנשים את הכינוי שלכם, והיכן אתם גולשים. אני גיליתי בטעות כמה דברים שממש לא בא לי לדעת על חבר טוב שלי, רק בגלל שהוא הראה לי הודעה מגניבה שלו באיזה פורום. קליק אחד על הכינוי שלו גרם לי לגלות כל מיני סודות שלא נראה לי שהוא רצה שאגלה, ושגם אני ממש לא רוצה לדעת... אולי הפתרון הוא להשתמש ב users שונים לפורומים שונים.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
תודה על העצות

ובהחלט כדאי להחליף יוזר לכל פורום, בעיקר הפורומים בהם אתם כותבים דברים מאוד חושפניים. ואם כבר, את את כל פרטי הזיהוי שאתם כוללים בכרטיס, כמו מייל, ICQ וכד´. כי מי שירצה לחקור עליכם, יגיע לכל אלה ויצליב.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifנאיבית זה גם לא בטוח

agness_666

New member
זה בטוח רק נגד חברים וכאלה

מול אנשים שלא רוצים את רעתך, ואת פשוט רוצה למנוע מהם לראות בטעות דברים שהם לא צריכים לדעת. מול האקרים מקצועיים, הרבה יותר קשה להתגונן. אבל שתדעו לכם, שלא צריך להיות האקר בשביל להכנס למחשבים של אחרים. המשתמשים פותחים את הדלת בעצמם. למשל: תסתכלו בכל משרד ממוצע, בנאדם צריך לזכור כל כך הרבה סיסמאות כדי לעשות Login בבוקר.... אז הוא רושם לו פתק ומדביק על המסך.... אם אתה בא לסדר למישהו משהו במחשב, ישר הוא יתן לך את הסיסמא שלו.... (אני מדברת מנסיון - למרות שבחיים לא ניצלתי את זה לרעה!). יש מיליון דרכים לסחוט מידע מאנשים בלי שהם ירגישו. תסתכלו למשל בוואלה. אתם מכירים את משאלי דעת הקהל האלה, אז יש להם שאלה שלכאורה נראית תמימה, אבל יש הרבה גורמים שירצו את המידע הזה. השאלה היא כזאת: אדם מוציא בממוצע בחודש בין 1,800 ל-2,500 שקל בכרטיסי אשראי. מה איתך? אני מוציא עד 1,800 שקל אני עומד בממוצע בדרך כלל אני מוציא מעל 2,500 שקל אלה ההוצאות שלי לשבוע יחד עם כתובת ה ip שלכם........ מהמידע הזה אפשר להפיק הרבה. בקיצור, האח הגדול כבר מזמן משועמם מרוב מה שהוא יודע עלינו.

אגנס-יקרה

כשאני אמרתי נאיבית אני התכוונתי שזה זה לא בטוח נגד חברים וכאלה מול אנשים שלא רוצים את רעתך, ואת פשוט רוצה למנוע מהם לראות בטעות דברים שהם לא צריכים לדעת . אין בטוח ברשת הזו כלום!!!!! תביני משהו את יכולה להחליף מאתיים שמות, מאתיים כתובות איפי, וכמה איסי שאת רוצה, רק עניין של זמן שאני אאתר אותך אם ארצה בכך ויהיה לי עניין והכל חוקי , יש מה שנקרא הצלבת מידע וזכרון. אני נכנסתי תקופות שלמות לוואלה , ועשיתי ניסוי כתבתי בשם בדוי בכללי שטויות, ואנשים ידעו שזו אני למרות שלא השתמשו בתוכנות. ורק עניין של זמן ולמה? יש לאנשים סגנון התבטאות מיוחד. יש לאנשים דברים שיחודיים רק להם בחייהם. יש את אני מכירה את החברה של..... את לא תוכלי להיזהר כל הזמן לא להתבטא משהו שמישהו אחר מפורום אחר יאתר אותך אין לזה סוף תחיי כמו בהסגר. אל תשכחי שלמשל בפורומים של תפוז יש ארכיון, ואת כתבת פה, יש לך סיפור חיים מסויים, מספיק לי לקרוא את הארכיון אם יש לי עניין בזה(ואין לי לגבייך אל תדאגי), להכיר אותך, להכיר את סגנון כתיבתך, להכיר מילים מיוחדות שאת משתמשת בהם, לדעת ממה שסיפרת איזה עוד פורום יכול לעניין אותך, ללכת לשם , לעקוב כמה ימים אחרי הפורום, ועם אינטואיציה שלי לקרוא כמה ארכיונים על משתמשים שונים ולהגיע אליך. יש רק דבר אחד בטוח בחיים זה המוות-פשוט תחיי, ותדעי שאין כזה דבר שלעולם מה שכתבת ישאר חסוי- תמיד יהיה מי שידע עלייך דברים. ואם תגידי אני לא אחשוף כלום אז הפסדת מראש את כל השימוש ברשת. אין באמור יעוץ ,עיצה, המלצה איך לעקוב אחרי אנשים. חייתי כל חיי עם שוטר שהוכיח לי שאין משהו שלא יתגלה אפילו אם אחרי שנים מישהו יזכר שראה אותי במקום זה וזה .....וככה הסיפור יעלה....ותאמיני לי העונש אח"כ לא היה שווה את השקר מאז אני אדם מאוד ישר.....וכל הנסיונות להפיל אותי בשקרים נכשלים.

agness_666

New member
רחלוש

כמו שאמרתי, זה רק כדי למנוע דברים שקורים במקרה. מי שמעוניין לעקוב אחרי, יעקב. אבל גם ככה אין לי סודות אפלים להסתיר. זה באמת לא בעיה להצליב מידע, גם לא בעיה לזהות סגנון כתיבה. אבל מי בכלל יעלה בדעתו שאני בפורום הזה? מי בכלל יחפש? הנזק היחידי שיכול להגרם (וגם זה לא בטוח) זה למשל אם במקום העבודה יגלו את זה. אני פשוט לא גולשת מהעבודה. בסה"כ, לכל אחד מאיתנו יש אתרים שהוא גולש אליהם ולא רוצה שידעו. כך ש..... אני מאמינה שהאדם הממוצע לא יספר את מה שהוא ראה כי... באותה מידה אפשר לחשוף גם אותו. חוצמזה, מה גם אבא שלך היה שוטר?

למעלה