סקר: הסדרה וה-FBI

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
../images/Emo27.gifסקר: הסדרה וה-FBI

מה הסדרה גרמה לך לחשוב על ארגון ה-FBI? 1. שלילי לחלוטין 2. שלילי אך עם אספקטים חיוביים ומעוררי הערכה 3. חיובי אך עם רעות חולות נלוות 4. חיובי ומוערך שאלה שניה: עד כמה האופן בו מוצג ארגון ה-FBI בסדרה, דומה בעיניך למציאות? ובנוסף: תתארו ותסבירו קצת מה ולמה גרמה לכם הסדרה לחשוב על ה-FBI כפי שהוא מוצג בה... תודה

סקר סקר סקר

אפפשר לבחור בחירה אחרת משלי? בעקרון, המילה אף בי איי נותנת לי קונוטציות חיוביות, רק כי זה מזכיר לי את מאלדר. על המוסד עצמו כמוסד אני לא יודעת אם דעתי השתנתה. אבל יש לי יותר הערכה כלפי הכח שלו. אני יודעת שהצורה שמציגים בסדרה היא לא דומה למציאות, אז אין אשליות. את השאלה האחרונה לא הבנתי....

Gilliana

New member
טוב, אני לא בדיוק...

... אתייחס לסקר ככתבו ולשונו - אני אענה על השאלה הראשונה באופציה 3 (חיובי אך עם רעות חולות נלוות) אולם לגבי השאלה השניה אני פשוט אענה כי מהכירות עם ה-FBI ושאר ארגוני מודיעין/חוק בארה"ב שהחלה עוד הרבה לפני תיקים, ועפ"י הרקע ההיסטורי של הארגון - הסדרה מציגה את ה-FBI באופן הנאמן ביותר למציאות.

1Shir

New member
ok הנה מה שאני התכוונתי. . .

אני אתחיל מהשאלה האחרונה: הסדרה גרמה לי לחשוב שה-FBI הוא ארגון קונספירטיבי ומושחת... בעיקר כי ראיתי איך התייחסו שם למאלדר וסקאלי... אם זה דומה למציאות? אני לא יודעת.. אני מקווה שלא.. אבל חוששת שדווקא כן ולגבי האופציות התלבטתי בין 1 ל-2 אבל בחרתי ב:2. שלילי אך עם אספקטים חיוביים ומעוררי הערכה. . .

eve6

New member
בעקרון 3

כמו רוב הארגונים שהחוק הוא מקצועם.

אני...

שאלה ראשונה: 3 שאלה שנייה: אני לא יודע איך הארגון במציאות, אבל יש פרקים שהארגון מוצג באופן די מציאותי למשל כמו בפרק The Pine Bluff Variant שמראים בו פעילות מצד הארגון, או בפרקים שלא רק מאלדר וסקאלי נחושים למצוא את הרוצח\חשוד.

the scout

New member
בואי נגיד ככה

היום שבו גיליתי שיש צורך באזרחות ארה"ב כדי לעבוד שם היה מהעצובים בחיי... והיום שבו חלפתי על פני משרד הfbi בוושינגטון בעת טיול היה מהמאושרים בחיי..

Y. Welis

New member
צריך אישור עבודה או גרינקארד

ניתן לפנות בבקשת קבלת אזרחות אחרי 3 שנים עם גרינקארד. לא שזה מפריע אגב למליוני מקסיקנים (וגם הרבה ישראלים) לעבוד שם. הבעיה היא התנאים, היעדר הביטוח הרפואי (מחייב מס' סושיאל סקיוריטי) ועוד בעיות.

FeLL67

New member
אמ אני אבחר ב3

זה לא שגם עכשיו אני יודעת הרבה על הFBI אבל ממה שכן- אני חושבת שהיא מוצגת באופן דומה למציאות בגדול עולה לי משהו חיובי , כמובן שיש גם את"הצד האפל" שמה, שלא צריך את תיקים בשביל לדעת שהוא קיים תיקים חידדה לי את הנקודה בכל דבר ובכל מקום שולט אדם/קבוצת אנשים בעלי השפעה והצדק והערכים יכולים לעמוד בתור ,

1Shir

New member
אני לא מבינה משהו

איך אחרי שכתבתם בעצמכם (פלי) שב-FBI אין צדק, ואחרי הדרך שבה התייחסו למאלדר וסקאלי ב-FBI, אתם מדרגים אותו כיותר חיובי משלילי???

FeLL67

New member
אמ הסדרה הראתה לי

את הפאן השלילי של כל העסק אין טעם להשלות את עצמנו ולהאמין שהוא לא קיים במציאות S: אבל בכל מקרה- אני מקווה לפחות- שאילו כמה עשרות מקרים בחורים היותר "מעניינים" בFBI ולא בשגרה היומיומית של המוסד הזה.. לא יודעת אם הסברתי את עצמי מספיק טוב,

Gilliana

New member
עלות מול תועלת

זה המושג הראשון שלומדים ניתוח מערכות - והוא תקף גם ל-FBI כמו לכל גוף אחר. בואי נחשוב מה היה קורה אלמלא ארגון כמו ה-FBI היה פועל בארה"ב, ובואי נחשוב כמה נזק גרם הארגון (או כמה זה "עלה לנו"), לעומת התועלת שהופקה מקיומו. התשובה, לדעתי לפחות, היא חד משמעית כי התועלת מצדיקה את העלות.

pusher

New member
מנסה חח../images/Emo215.gif

מה הסדרה גרמה לך לחשוב על ארגון ה-FBI? 1. שלילי לחלוטין 2. שלילי אך עם אספקטים חיוביים ומעוררי הערכה 3. חיובי אך עם רעות חולות נלוות
4. חיובי ומוערך שאלה שניה: עד כמה האופן בו מוצג ארגון ה-FBI בסדרה, דומה בעיניך למציאות?-אממ...נראה לי או שהם יותר מושחטים או ההפך
ובנוסף: תתארו ותסבירו קצת מה ולמה גרמה לכם הסדרה לחשוב על ה-FBI כפי שהוא מוצג בה...-כי אמממ...בעולם שלנו יכול להיות שאין לנו כאילו קונספירציות בממשלה

Y. Welis

New member
ה-9.11 גרם למחשבות קודרות הרבה יותר

בעיקר כשהסתבר ש'מאלדר' אמיתי שהיה שם, לא הצליח לשכנע את הממונים עליו בסכנה המתקרבת. אני לא חושב שהסידרה ניסתה לתאר תדמית של ה-FBI. הסידרה 'ללא עקבות' (מוצ"ש בערוץ 10) שמצולמת בסיוע הסוכנות, מספקת תמונה קרובה הרבה יותר.

למעלה