עזרה- למבינים בשפת הקולנוע

• פותח הנושא mj89
  • פורסם בתאריך

mj89

New member
../images/Emo27.gifעזרה- למבינים בשפת הקולנוע

דבר ראשון, אני חדש פה, אז שלום לכולם.. עכשיו לעניין.. אני חייב עזרה לגבי הסרט "אמריקן ביוטי".. יש לי פרספקטיבה כללית עליו אבל אני צריך העמקה במספר שאלות.. מי שיוכל לעזור יבורך.. בנוסף, כל תמצית מידע נוספת בלי קשר לשאלות תעזור מאוד..
מהם המסרים המועלים בסרט, ובאיזה אןפן מדגיש הבמאי את מסריו? (לדוגמא: תאורה, סאנוד, זוויות צילום, עריכה וכו')
אילו סמלים מופיעים בסרט (לפחות שלושה), ומה משמעותם הסמלית?
כיצד מתייחס הסרט לחלום האמריקאי? תודה מראש

lollapalooza

New member
וואי,

דווקא דיברנו על זה פעם באיזה שיעור ואני לא זוכר כלום.
בסמלים, יש משהו עם הפרחים, נדמה לי. ואממ החלום האמריקאי
הסרט מציג אותו כשקר. בעצם הבית נראה אמריקאי מלוקק מושלם וטיפוסי, הגדר הלבנה, הפרחים האדומים, הפרבר המושלם. משפחה שנראית מאושרת כלפי חוץ, מתפקדת, נורמלית. כלפי חוץ הכל נראה נפלא, אבל בעצם הכל בבית הזה רקוב, והם לא מתפקדים בכלל. הילדה שונאת את האבא, ההורים לא סובלים אחד את השני, האבא עושה דברים שהוא לא אמור לעשות כאבא, כשהוא נדלק על החברה של הבת שלו או כשהוא עוזב את העבודה והולך לעבוד בבורגר ההוא. זה לא דברים שאבא "נורמלי" ומתפקד אמור לעשות. גם האמא לא ממש אידיאלית- היא בוגדת באבא, הילדה מרדנית ובדיוק ההפך מה"ילדה של אבא" האמריקאית המתוקה. השכן בכלל הפוך מכל מה שהחלום האמריקאי מייצג- הוא סוחר בסמים ומשקר לאבא שלו. מזמן לא ראיתי את הסרט אז אני לא זוכרת הרבה. סורי.

דווקא השכנים ההומואים הם המשפחה

המתפקדת היחידה בסרט...בכלל הוא זועק לצביעות שיש בארצות הברית בנושא ההומו סקסואליות

הערה

הוא אכן מדבר על הצביעות בנושא הזה אבל, בסוף הסרט הדמות ההומו סקסואלית מתאבדת עד כמה שזכור לי כלומר, הסרט לא הולך עד הסוף עם האמירה שלו, הוא מיתימר להיות חתרני אך אם בוחנים אותו לעומק מגלים שהוא לא כי כשהדמות מתאבדת היא בעצם אומרת לנו שלהומו סקסואליות אין מקום בעולם, ובטח שלא בהוליווד השמרנית.

mj89

New member
או קי תנקס..

אבל בבקשה מישו יכול לפרט לי יותר או לענות על השאלות האחרות.. גם אם אתם לא בטוחים כל דעה חשובה לי...

למעלה