../images/Emo27.gifקינג דיוויד../images/Emo37.gif
דיוויד ארצ'ולטה הוא המתמודד הצעיר ביותר בעונה השביעית של "אמריקן איידול"
על סיימון כנראה זה עבד, כי הוא לא מפסיק להשתפך עליו
שאר השופטים, אגב, משתחווים מאת: אולגה ירושנקו [email protected]_olga "אני רוצה לנצח בעונה הנוכחית של 'אמריקן איידול' כי אני פשוט אוהב מוזיקה, מאז ומתמיד. מוזיקה היא פחות או יותר החיים שלי. רק הכוח שבמוזיקה יכול לעשות כל כך הרבה. הוא יכול לשנות את האופן שבו אני מרגיש, את האופן שבו הקהל שצופה בי מרגיש... להיות מסוגל לעשות זאת כקריירה הוא חלום חיי". קוראים יקרים, תכירו את דיוויד ארצ'ולטה. המתחרה הצעיר ששבה את לבם של השופטים, וכבר סומן כהצלחה מובטחת בעונה השביעית של תוכנית הריאליטי "אמריקן איידול". ארצ'ולטה, המכונה "פלא מזמר" (בתרגום מקרטע מאנגלית, כמובן), אמנם רק בן 17, מה שהופך אותו למתמודד הצעיר ביותר ב'אמריקן איידול 7', אבל אין ספק שעכשיו הוא מתחיל לשחק במגרש של הגדולים. ארצ'ולטה, אמריקאי ממוצא היספני-פיליפיני, נולד במיאמי שבפלורידה ב28- בדצמבר 1990. לאחר כמה שנים עבר עם משפחתו להתגורר בסולט לייק סיטי, יוטה, שם הוא גר עד היום. הוא מספר כי אהבתו לשירה התעוררה בגיל שבע, כאשר צפה במחזמר "עלובי החיים". המבטא האנגלי לא הרתיע אותו, והילד הקטן שינן כמה שירים אהובים ומאז לא הפסיק לשיר. בנוסף, למד נגינה בפסנתר, ואף כתב והלחין כמה שירים. לפני כמה שנים, איבד דיוויד את קולו בעקבות מחלה במיתרי הקול וזמן רב לא יכול היה לדבר. אולי זה חלק מהסיבות שכשהוא שר היום, הוא עושה זאת עם כל כך הרבה כוונה. הוא יודע מה זה כשאי אפשר לשיר. השופטים משתחווים הפריצה הראשונה של דיוויד היתה בשנת 2003, כשהיה בן 12, וזכה בקטגוריית הזמר הצעיר בתוכנית האמריקאית "Star Search". היום, חמש שנים אחרי, מנסה ארצ'ולטה לשחזר את ההצלחה על במה קצת יותר גדולה. ארצ'ולטה, שניחן בקול עמוק ומרגש ובחיוך מבויש, התחבב מייד על השופטים כולם ועבר את האודישנים והמיונים ללא כל קושי. הנער עצמו, נרגש ומודה על כל דקה בתוכנית, מצטנע ומספר כי כלל לא ציפה לתגובות האוהדות מצד השופטים. "ציפיתי לאחת משתי תגובות: או 'או.קיי, זה היה בסדר', או 'זה היה נורא ואיום' מצד סיימון". אך להפתעתו, דווקא אותו סיימון (קאוול, אלא מי?) התלהב מדיוויד לא פחות מן השאר. באחד האודישנים שלו, לאחר שדיוויד ריגש את כולם בביצוע מדהים לשיר "Heaven" של בריאן אדאמס, קמו השופטים, ופשוט השתחוו בפניו. סיימון סיכם את דעתו על דיוויד במילים: "אתה צעיר, אתה נראה טוב, אתה חביב ונחמד ויש לך קול מדהים", או במילים אחרות (אם אנחנו מתרגמים נכון סיימונית): "יש לך סיכוי טוב לזכות". דיוויד מספר שהוא אוהב מוזיקה במגוון רחב מאוד של סגנונות: מוסיקה היספאנית, ששמע מאימו, מוסיקת ג'אז מאביו, פופ ורוק, "גוספל" ורבים אחרים. עם הזמרים האהובים עליו, שהשפיעו עליו ועל שירתו, נמנים בריאן אדמס, סטיבי וונדר, קירק פרנקלין ונטלי קול. היינו אומרים שאנחנו יכולים כבר לנחש את הבחירות שלו לעונה הקרובה, אבל ת'אמת - יש לנו הרגשה שהוא עוד יפתיע. הכתבה המלאה בגליון מעריב לנוער של השבוע
דיוויד ארצ'ולטה הוא המתמודד הצעיר ביותר בעונה השביעית של "אמריקן איידול"