שלום לכולם

tehila13

New member
../images/Emo27.gif שלום לכולם ../images/Emo37.gif

שמי תהלה ויש לי שאלה. אני מאוד אוהבת יוגה (לומדת יוגה בחוגים כבר 4 שנים - עם הפסקות פה ושם) אבל אני מרגישה שזה לא מספיק . החוגים של מתנ"ס הם נחמדים אבל די שיטחיים לדעתי .אני היתי רוצה ממש להתקדם וללמוד לעומק ואפילו שוקלת בהמשך להתחיל לימודים למורה ליוגה. אז מה שאני מבקשת זה בעצם המלצה על המורה או חוג לתקדמים באיזור הצפון (אני גרה במעלות ) ועוד שאלה האם מישהו יכול להמליץ לי על פסיה פייג (מחיפה) נתקלתי באתר שלה וזה נראה לי די רציני. תודה ואשמח לקבל המצלות.

יוגי בר

New member
המשך לימוד

היי תהלה אז ככה: מתנ"ס זה בסדר, אבל כדי להתקדם הלאה באמת נחוץ מורה רציני ו/או מרכז ליוגה. יש מורים מעולים בצפון 1.וזה הזמן להתחיל לשוטט ברשימות השונות הנה שתים מהן: *רשימת המורים של ארגון מורי היוגה בישראל * רשימת המורים של הפורום. זכרי, אף רשימה אינה שלמה ובטוח יש מורים מעולים שאינם נמצאים בה. אבל זהו תהליך של חיפוש ובסופו של דבר תמצאי את המורה הרציני המתאים. 2. קורס מורי יוגה גם כאן יש כמה אפשרויות בחו"ל, אין סוף אפשרויות בכל מקום בעולם ובהודו כמובן. ובין היתר,יש את מרכזי שיבננדה בעולם המעבירים קורסי יוגה למורים. שהוא אחד מהקורסים המעולים ליוגה קלאסית. בארץ יש לך את וינגייט וכמה מרכזי ומורי יוגה שאפשר לעבור אצלם קורס מורים. חיפוש נעים ובהצלחה בדרך היוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

tehila13

New member
איך בוחרים את המורה

פשוט מתקשרים ועושים שיעור ניסין? איך אני אוכל לדעת האם זה מורה טוב? יש טיפים על מה להסתכל ?

יוגי בר

New member
כן

היי תהילה אז ככה: 1. אצל מורה טוב מרגישים מייד את הנוכחות שלו והאישיות שלו בתהליך הלימוד. אי אפשר להחמיץ את זה. נקודה. 2. בכל מקרה הדרך שלך היא להציג את הנתונים האישיים שלך ולהכין מראש ולשאול ימבה של שאלות. לפי התשובות וההסברים תדעי. בברכה ואהבה יוגי בר

פסי פייג -מומלץ

פסי עוסקת שנים רבות ביוגה,בנתה מרכז מלא השראה בחיפה. נסי,בוודאי יהייה לך הרבה מאוד מה ללמוד ממנה. תנסי ותראי עם את מתחברת לשיטה ,ולדרך שלה. בהצלחה.

tehila13

New member
יש לי כמה "בעיות" בקשר אליה

אולי אני טועה ומסתכל בתפל במקום העיקר. אז קודם כל הבעיות הבנאליות כמו מחיר די גבוה (260 לפעם בשבוע - אני משלמת עכשיו 160 עבור פעמים בשבוע) וגם המרחק (שזה אולי לא כ"כ נוראה ) והבעיה אחרונה זה שראיתי באתר שלה שהיא גם עוסקת \מטפלת \ מלמדת (לא יודעת מה המילה מתאימה ביותר) בעוד דברים כמו הומאופתיה , ריקי וכו') וזה נותן לי תחושה שהמקום הוא "מלכודת תיירים" , כלומר מקום שרוצה להוציא ממך הרבה כסף . האם אני טועה ?

פני גם ליוסי כהן עשהאל

לגבי המחיר,זה עניין של עלות מול תועלת וכמובן האפשרויות שלך. את ההחלטה ,לגבי היכולת שלך הפיננסית ,אם יש לך אמצעים ללמוד אצלה,תצטרכי לקבל בעצמך.בהצלחה. לגבי,התחושה שיש לך.....לי אישית נראה מאוד שכל מה שקשור לגוף ונפש,והוא הוליסטי יהייה בהקשר עם היוגה. יוגה היא דרך של שואף רוחני,רייקי,והומהופטיה בהחלט הם בהקשר של ריפוי הוליסטי של הגוף,ואם פסי בחרה והרחיבה את ידיעותיה במשך השנים,כעת היא,מטפלת,ומלמדת,מבחינתי זה שלם. אבל כמובן שההחלטה היא שלך. יש מורה מצוין בחיפה,שמלמד שמו יוסי כהן עשהאל (תוכלי למצוא את מס' הטלפון שלו ב144),מורה ניפלא,איש צנוע,עבורי הוא מאסטר.התקשרי אליו.

LCA

New member
גם אני

בדקתי את פסי פייג' ואין לי ספק שהיא מורה טובה ומטפלת טובה אבל המחירים שלה הרתיעו אותי... אם המחירים שלה היו מתאימים לי, הייתי ממשיכה אצלה...

anatina

New member
מסכימה איתך בעניין המתנ"ס

אם רוצים ללמוד יוגה בצורה רצינית, כדאי לעשות את זה בסטודיו ליוגה ולא במתנ"ס או חדר כושר.

בגדול מסכים אך טיפה בעייתי

בטח לגבי מתחילים ואני אסביר. באזור מגורי יש לי מספר אופציות: 1. חדרי כושר אשר מציעים מגוון רחב של חוגים ובדר"כ כ-3 שיעורי יוגה בשבוע. המחיר עבור כל החבילה בדר"כ כ-250 ש"ח. 2. סטודיו ליוגה מדהים (ועם הרבה שיעורים-ומה שמדהים יותר הוא הנוף האנושי שבו) אך הם גובים כ-400 ש"ח לחודש! (זה לא נגד ערכי היוגה-הם השתגעו?). ברור מה רב האוכלוסיה ובטח אלו שרוצים מגוון פעילויות יבחרו.

anatina

New member
לא כל מרכזי היוגה הם ככה

אצלנו אין 400 שקל לחודש. אבל עם זאת, קח בחשבון שיש סיבה שמרכזי יוגה יעלו יותר: מורים טובים עם יותר הכשרה וניסיון עולים יותר.

למעלה