שרשור אומנות על השואה

EYהודית

New member
הַחַמָּנִיּוֹת שֶׁל וַאן גוֹךְ

בֵּין הַחַמָּנִיּוֹת שֶׁל וַאן גוֹךְ הָיְתָה אִמִּי מַצְפִּינָה זִכְרוֹנוֹת, שֶׁלֹּא יַחְזְרוּ עֵינַיִם מַחְלִיקוֹת עַל אֲגַם קָפוּא מֵעֲלִיַּת הַגַּג, שֶׁלֹּא תָּשׁוּב רוּחַ בַּתַּחֲנוֹת וּתְסוֹבֵב גְּלִילִים חֲתוּמִים בְּחַיִּים אֲחֵרִים, שֶׁנָּמוֹגוּ עִם אֲרֻבּוֹת, שֶׁיַּפְשִׁירוּ עִם פַּעֲמוֹנֵי שֶׁלֶג רְחוֹקִים וְיָאִירוּ כְּמוֹ חַמָּה יִשְׂרְאֵלִית.

doram44

New member
אומנות

תודה ענת על הקישור... בשבילי היצירה היא הדרך לעבד להחלים אולי גם להשלים.. אני כותבת ומספרת ומציירת ומקדרת ועושה אומנות עם האור שבתוכי.. סבתות- סיפור.. לו היתה לי הזדמנות רק לרגע, הייתי רוצה לחבק את סבתותי להניח ראשי ולהתבונן בשתיים בעיניים . ב..זו שעל שמה אני בעצם קרויה , להנות מהאינטליגנציה והחוכמה שהיתה בה והשפות הרבות שיכלה לדבר בהן. ובאחרת שהיתה בה נפש גדולה ורגישות של אדם גדול כשהצליחה כבר בגיל צעיר כול כך לתת לאהבה להוביל אותה מעל למגבלות מוצאה גם אם שילמה בחייה לא היה בה חרטה מעולם. אצרור לה זר סיגליות מריח . אצרף אחר של פירחי אפונה ריחנית , פרזייות או פעמוני מאי. הייתי מצרפת גם את פירחי פריחת ההדרים שאולי בשבילי בארץ הן ממשיים ומושלמים ובשבילך היו דימיוניים וריחנים כמו פאנטאזיה אוריאנטלית, כורכת אותם בעלי רוזמרין או פירחי לבנדר. המבשמים את ארון הבגדים שלי... לא מוזר יקירה שלמרות שלא היכרנו אני יודעת שאת הפרחים האלה שאני אוהבת כול כך העדפת גם את. סבתי מרתה היתה מוכרת זרי פרחים בשוק ,ברחובות . אוגדת אותם לצרורות קטנים וכמו ליזה דוליטל היתה רצה ברחובות למכור אותם בקרנות רחוב קוראת בקול ... בשבילי סבתותי תהינה תמיד חיבוק שלא מומש כיסא ריק בשולחן הפסח..

למעלה