החידה המאוירת חוזרת
5

maore

New member
../images/Emo27.gif../images/Emo126.gifהחידה המאוירת חוזרת../images/Emo70.gif5

אחרי העדרות ארוכה של החידה המאוירת... היא שוב כאן
עליכם לזהות איורים מתוך 4 ספרים שונים.
לקחתי 7 ספרים מספרית ביה"ס כאן (ויש עוד איזה שלושה בבית), והחלטתי שבטח אפשר לארגן מתוכם איזו חידה (בלי לחשבו מראש על קונספט). ואכן פרט לספר אחד כולם כוללים איורים, 4 נבחרו הפעם.
אני מניחה שאחד הוא בלתי אפשרי (אבל העטיפה שלו היתה ממש מוכרת והייתי בטוחה שקראתי אותו, גיליתי שאני רשומה בכרטיס שלוש פעמים כילדה. נקווה שהוא אכן טוב
). בהצלחה!

מסכימה עם שירלי

אני כן בטוחה שהחתול הבודד מ"ג'ני" של פול גאליקו ולגבי השאר.....אממממממ.....
אולי אולי החתול השני מהמכשפות של רואלד דאל אבל אני ממש לא בטוחה. נראה כמו איור של קוונטין בלייק בכל אופן....

maore

New member
יש לכן הנחות יסוד שאינן בהכרח נכונו

יש לכן הנחות יסוד שאינן בהכרח נכונות. לדוג' שאני בוחרת ספרים שהם לפחות אחד מהבאים:
ידועים/מוכרים/פופולריים
קלאסיים
טובים במיוחד ובכלל אבני יסוד כלשהם בתחום. אז כדי שתפסיקו להתבייש ולהחמיר עם עצמכן אספר לכן שאלו ספרים
שהתאימו לקונספט שקבעתי לעצמי (חד גדיא, צריך למצוא מקל איפשהו לא? ולא הכרתי את ספרה של נורית זרחי שניה לפני שמצאתי אותו על המדף בספריה) או
שחייכו אלי מהמדף בספריה או
שבדיוק לקחתי לקרוא אותם מהספריה (וגם זה לאו דווקא בשל איזה מדד אובייקטיבי טוב, אלא פעמים רבות כי הם מתאימים לדבר מסוים שאני מחפשת - קטעים על מטמורפוזה מאדם לחיה, סיפורים קצרים שאפשר לאייר ועוד...). בקיצור, אל תקחו את זה כ"כ קשה שאתן לא מזהות. אני אחשוב על איזו חידה עם דברים קלאסיים. אז תוכלו להחליט שזו בושה אם אתן רוצות (בהנחה שחלק לא תזהו בכ"ז). והערה אחרונה - אישית אני זוכרת מעולה תמונות. אני יכולה לקחת ספר ליד, העטיפה מוכרת לי באופן אינטימי, אני יודעת בודאות שעיני שזפה בעבר את האיורים הללו - אבל אין לי שמץ מושג על מה הספר. יש לי זיכרון טוב, ומתוכו זיכרון חזותי מדהים. זה נראה לי בושה הרבהיותר גדולה שיש מאות ספרים שקראתי בילדותי ועל רובם אין לי שמץ מושג. במקרה הטוב (
) אני זוכרת משהו כללי על העלילה, איזה רגש שהספר העלה בי, או יודעת בודאות אם קראתי אותו או לא. נדיר שאני יודעת יותר מכל זה ביחד.

כן, אבל -

הידע שלי בספרות ילדים ונוער מתחלק לשניים:
ספרים שקראתי בילדותי ובנערותי - סביר להניח שכיום הם נחשבים לקלאסיקות (חלק מהם היו קלאסיקות כבר אז, כמו "ויהי ערב" ו"איה פלוטו").
ספרים שאני קוראת לילד שלי - מכיוון שהוא בן שנתיים, אלו ספרים לילדים קטנים, ולא ספרים לנוער עכשווי או לילדים קצת יותר גדולים. אי לכך, יש לי חור גדול למדי בהשכלה, שאני מקווה שיצטמצם עם גדילתו והתבגרותו. (אמא שלי היתה קוראת את הספרים שהבאתי מהספריה, וגם ממליצה לי על ספרים עתיקים מזמנה, כמו "דזירה" למשל). ככה שאם הספרים שמהם את לוקחת את הציורים נופלים בחור הנ"ל - אני לא יכולה לזהות אותם. אבל בשביל זה יש לנו את שירלי מאוס!

העניין הוא שכדי לזהות ספרים

צריך להכיר אותם.... טוב,אם את מתעקשת- אני לא מתביישת אבל גם לא מזהה מעבר ליבול הדל שלמעלה.

einat57

New member
איך את עושה את זה?

מצטערת, גם לי אין שמץ של רעיון. אפילו ג'ני לא מצלצל לי מוכר. אבל אני נהנית מהאופן שקיבצת את האיורים יחד! כל כך יפה. באיזו תוכנת עריכה את משתמשת?

maore

New member
את זה ערכתי בPSP

Paint Shop Pro, זו התוכנה הגרפית שאני שולטת בה הכי טוב, כי לימדתי פעם. אבל אני מעדיפה את GIMP שהיא חופשית (נכתבה בקוד פתוח). במחשב הנישא שלי יש לי רק את GIMP, אצל ההורים יש גם את הPSP (כי יש להם חוקי).

גם אני אוהבת לעבוד ב- P.S.P ../images/Emo8.gif

פעם בניתי אתרים אז למדתי לעבוד בכל מיני תוכנות גראפיקה... אני הכי ממליצה על Paint Shop Pro 9. זה גירסה חדשה ומעודכנת לתוכנה!

maore

New member
../images/Emo26.gifתשובות לחידה 5 ../images/Emo70.gif

סיכום: זוהה ספר אחד מתוך ארבעה. זוהה:
החתול מתוך "ג'ני"/פול גאליקו. איורים: אלונה פרנקל. (חתול לבד)
סיימתי לקרוא את הספר. הספר מקסים ואפילו מותח (מצאתי את עצמי מדלגת על תיאורים עדי לכלות כבר מה קרה..). התאכזבתי מאוד מהסיום. הספר נכתב לפני כחמישים שנה, אני מניחה שאז הסוף הזה לא היה כה נפוץ או אף שחוק כפי שהוא כיום. אם הייתי קוראת כילדה, אולי לא הייתי מתאכזבת כלל. אך הספר עצמו כל כך מוצלח, שאולי לקחתי קצת קשה מדי את הסוף (המאכזב). עדיין ספר מומלץ, וספר חובה לחובבי חתולים. לא זוהו:
סיפורי ניקולא הקטן/גוסיני. איורים: סמפה. (הילד הישן ואיור המסגרות עם החלומות, האריה שנכנס לסלון והמנהל הם מתוך האיור המקורי)
קראתי על הספר באיזה פורום כזכור לטובה מהקראות של המורה בבי"ס. עוד לא סיימתי לקרוא. יש בו סיפורים מצחיקים, מקצינים את כל השטויות הילדים יכולים לעשותף את כל הריבים והמכות, ולרב הסיפורים יש פואנטה מצחיקה. נראה שילדים בהחלט יזדהו עם חלק מהסיפורים.
אגדות למכסה/מכס נורדאו. איורים: יעקב גוטרמן. (החתול והאריה מתוך הסיפור האהוב על מכסה האריה המאולף).
זוכרת שקראתי אותו בילדותי. לא זוכרת אם אהבתי או לא. בנתיים קראתי שני סיפורים (לא לפי הסדר) וחביב, לא מדהים. אולי נפלתי על סיפורים שאינם המוצלחים ביותר.
חבורת הקן הכחול/מ. לובטו. לא מצוין מי אייר. (החתול היושב על הדום ואיש מתוך צנצנת)
זה הספר שהנחתי שאין סיכוי שיזוהה. לפי הכרטיס קראתי אותו 3 פעמים בילדותי. העטיפה כאמור מוכרת לי מאוד! עוד לא התחלתי לקרוא, לפי הדפדוף מדובר בספר בסגנון "3:0 לטובת בעלי הזקן", "הסיפור שאינו נגמר" ודומיהם. פגישה עם דמויות מאגדות ילדים.

טוב, נו.

לפחות אני לא דופקת לעצמי
בראש, ואומרת "איך לא זיהיתי את הספר הזה?" לא קראתי אף אחד מהספרים, אם כי כשאת מזכירה את אגדות למכסה, אז אני נזכרת במעומעם בסיפור בשם זה (אולי בהמשכים) שפורסם בעיתון פילון, שהייתי קוראת כשהייתי ממש קטנה.

גם אני התאכזבתי...../images/Emo19.gif

מהסוף של ג'ני. מה קורה שם, תזכירי לי?
אני רק זוכרת שנורא התבאסתי.

maore

New member
../images/Emo58.gifלספר ג'ני /גאליקו

הודעה זו מכילה ספוליר מפורט לסיום הספר ג'ני מאת פול גאליקו. בסוף הוא מתעורר בבית חולים, בהתחלה הוא חושב שהוא עדיין חתול
, רואה את הידיים שלו לבנות, ולא מבין איך אמא שלו מזהה אותו. בהמשך מסתבר שהוא ילד חזרה, על הידיים יש לו תחבושות ולכן הידים נראו לו לבנות.
זה הכל היה חלום. הוא רץ לכביש כשראה איזה חתול ופגע בו רכב. נני מביאה לו גור חתולים והוא צועק שהוא רוצה את ג'ני מק'שונרא
. בסוף הוא לוקח את החתול כשהוא מבין שזה היה רק חלום.

למעלה