איך נראיית מכשפה ?

sagiberg

New member
../images/Emo28.gifאיך נראיית מכשפה ?../images/Emo54.gif

האם יש להן איזהו צורה סטראוטיפית- למשל- שיער פרוע ? ציפורניים מלוכלכות וכו' ? בואו ננסה ל"מפות" מכשפות בספרות ילדים: אני מתחילה בתאור הבא: "....במקום ציפורניים של בני אדם יש לה טפרים דקים מתעקלים....מכשפות לובשות כפפות אפילו בבית...." "מכשפה אמיתית היא תמיד קירחת...." הצלחתם לנחש ? אלו המכשפות של רואלד דאל ובאילו מכשפות אתם נזכרים ?

ToryMaster

New member
המממ

המכשפה הלבנה של לואיס בסדרת נרניה. המ שמזור קצת, כי קיים ספר על דתות נאו פאגאניות, שנקרא האלה הלבנה. המממ... מעניין אם יש קשר
אצל לואיס היא אישה בעלת יופי נפלא, אבל קר ומרושע (אם אינני טועה
)

shv2004g

New member
לא כל המכשפות רעות!

למשל בהארי פוטר, המכשפות הן טובות. לא בהכרח יפות אבל הן טובות. יש גם את המכשפה ב"הקוסם מארץ עוץ" שהיא באמת דוגמא למכשפה מן המניין! בסרט "הקוסם מארץ עוץ", כל כך אהבתי את הדמות של המכשפה ואפילו הערצתי אותה! כמה שזה נשמע מוזר, זה נכון!

The Mad Hatter

New member
:/

זה מזכיר לי דווקא את "הקוסם מארץ עוץ". ראיתי אותו לפני די הרבה זמן, כך שאני לא זוכרת במדויק את הקטע-כשדורותי נפגשת עם המכשפה הטובה מ{אחת מרוחות השמיים} וזה מפליא את דורותי שהיא יפה, אז המכשפה אומרת שרק מכשפות רעות הן מכוערות. וזה הרגיז אותי מאד. P: המכשפות שעולות בדעתי הן אלה מהאגדות המוכרות-"הנזל וגרטל", "שלגיה", "היפהפיה הנרדמת" וכל אלה. המכפשות המסורתיות. הבעיה היא שאני כבר לא זוכרת את התיאור של המכשפות, ויש לי רק את זיכרון המראה שלהן מסרטי "דיסני". אני מניחה שרובן מתוארות כמכוערות (אולי חוץ מהמכשפה ב"שלגיה"). ו"המכשפות" של רואלד דאל הוא ספר מטריד ביותר.

אבל..../images/Emo19.gif../images/Emo55.gif

*נדחפת* בספר "הקוסם מארץ עוץ" דורותי לא פוגשת את גלינדה בהתחלה, אלא דווקא מכשפה זקנה ומקומטת...ואין את הקטע הזה של "רק מכשפות רעות הן מכוערות", אם אני זוכרת נכון.

מכשפות../images/Emo5.gif

לדעתי יש שתי אסכולות עיקריות-יש את המכשפות ה"קלאסיות" שנראות כמו קריקטורה אנטישמית של זקנה כפופה ומכוערת עם אף מעוקל וגב כפוף (גם אם הן נחמדות, למשל "מכשפה קטנה"), יש את יפיפיות הקרח המסוכנות, כמו המכשפה משלגיה, נרניה ומלכת השלג מהאגדה. בעצם, כשאני חושבת על זה, אני מכירה גם מכשפה אחת שלא נופלת לקטגוריות האלה אלא נראית כמו סתם, השכנה הזקנה ממול-פנינה מ"המכשפה מרחוב מלצ'ט 3"המןפלא של גדי טאוב.

הממממ... ../images/Emo123.gif ../images/Emo57.gif

הן מסתובבות באמצע הלילה עם סכין לחם בחגורה ומודדות קוו אנרגיה בעזרת תיאודליט. הן נראות פחות או יותר יפה (המילה הנכונה היא atracttive) וכו' וכו' וכו' (אנתימה דיוויס, בשורות טובות. עוסקת בנסתר וצאצאית מקצועית, כמדומני)

Athaclena

New member
../images/Emo45.gif רק שכחת את האופניים ../images/Emo8.gif

יש כל כך הרבה סוגים של מכשפות... זה פשוט תלוי איזה ספר קוראים. אפרופו המכשפה ממלצ'ט (גם אני אהבתי את הספר, במקרה קניתי אותו יד שניה), היא נראתה די נורמלית, לא? אז יש 2 ספרים-סרטים קלאסיים עם מכשפות מאותו סוג: מרי פופינס וbedknobs and broomsticks, שתיהם סרטים די דומים ומאווווד אהובים עלי.

sagiberg

New member
אני תמיד חשבתי על מרי פופינס ../images/Emo8.gif

בתור קוסמת ולא בתור מכשפה, אולי בגלל שבתור ילדה המכשפות היו רעות והקוסמות טובות.

למעלה