בישול בצ'יק וצ'ק...

רוני ר

New member
../images/Emo28.gif בישול בצ'יק וצ'ק...

פותחת שרשור חדש, כאין לכם זמן, ואוטוטו הילדודס מגיעים ממוסדות החינוך (אם אפשר לקרוא להם חינוך ...?). מתכונים שזמן ההכנה והבישול / אפיה שלהם קצר מאוד וכמובן טעימים. אני כבר משרשרת שלושה מתכונים קלים וטעימים , לקצרי הזמן שבינינו.
 

רוני ר

New member
כרובית / ברוקולי מוקרמים

לבשל כרובית / ברוקולי עד התרככות , אבל לא רך מדי. בקערה לערבב שמנת לבישול, מלח, פלפל, קצת אבקת מרק עוף. לשים בתבנית את הכרובית , לשפוך את השמנת , לפזר גבינה צהובה מגוררת ..והופ לתנור. מינימום עבודה, מינימום זמן והתוצאה...יאמי יאמי.
 

רוני ר

New member
נסיכת הנילוס בתנור

מורחים דג נסיכת הנילוס במיונז משני צידיו. מפזרים על גבי המיונז אבקת מרק בצל (האבקה די מלוחה, למי שלא אוהב מלוח, לפזר בקמצנות. ) לעטוף בנייר כסף, לאפות בתנור. חשוב להפוך את הדג בזמן האפיה בתנור.
 

רוני ר

New member
כרוב מאודה עם אבקת מרק ../images/Emo187.gif

לטגן בצל עד שקוף , לחתוך כרוב לבן לרצועות. להוסיף לסיר + 1-2-כפות אבקת מרק פטריות (תלוי בגודל הכרוב),מלח, פלפל. לבשל על אש קטנה, עד שהכרוב מתרכך (אבל לא רך מדי)
 

קישלורן

New member
שווארנה של שוש

לילה קודם שמים את הנתחים עם המרינדה במקרר ולמחרת - במחבת לכמה דקות עם אורז לבן או פיתה עם חומוס.
 
שניצל מטוגן בשמן עמוק-הכנה

שיטה זו להכנת השניצל, מתאימה מאוד לאימהות עובדות שבד"כ אין להן את הזמן המתאים לכך. ניתן להכין את השניצלים ולהקפיא , עד לפני הטיגון , ובשעת הצורך רק לטגן בשמן עמוק. השניצל יוצא רך ועסיסי, ובגלל הטיגון בשמן עמוק לא סופג יותר מיידי שמן. 3 ק"ג שניצל - לדפוק את השניצל מעט ולשטוף (זהירות לא יותר מיידי שלא ייקרע). ניתן להכין ½ כמות שניצל בתוך ½ כמות מרינדה החומרים למרינדה ל-3 ק"ג שניצל 3 –4 ביצים 6 כפיות חרדל 1 כפית גדושה חוויג' למרק (לא חובה) 1 כפית אבקת סודה לשתיה 4 כפיות אבקת מרק עוף 3 שיני שום כתושות 1 כפית כוסברה טריה קצוצה/יבשה אופן ההכנה בקערה עמוקה לערבב את כל החומרים במקצף יד. להוסיף את השניצלים הדפוקים והנקיים ו"להטביע" אותם במרינדה. להשאיר למנוחת לילה מכוסה עם ניילון נצמד, במקרר. למחרת, נכין בקערה עמוקה תערובת של פירורי לחם שומשום ( 1X1). להניח כל שניצל בנפרד בתוך תערובת פירורי הלחם והשומשום , לכסות אותו היטב בתערובת הפירורים והשומשום. להכין מגש חד פעמי לאחר שכל השניצלים טבולים בתערובת של פירורי הלחם עם השומשום, יש לנער מעודפי הפירורים, ולסדר את השניצלים בקומות כך שבין קומה לקומה מפריד ניילון נצמד, אחר"כ נכניס הכל להקפאה . לטיגון השניצלים - נוציא רק את הכמות הרצוייה מההקפאה. נטגן בשמן עמוק. תערובת פירורי הלחם והשומשום : 1 כוס פירורי לחם + 1 כוס שומשום הערה וטיפ - אם נשאר מתערובת המרינדה ומתערובת פירורי הלחם והשומשום, לאחר טיגון השניצלים אם נשאר מתערובת פירורי הלחם והשומשום, ניתן לאחד התערובות, להוסיף עוד 1 כפית גדושה רסק עגבניות (אם רוצים) לבלילה ולטגן . מתקבלות חביתיות מאוד טעימות.
 
למעלה