התוכנית היומית- 4.10

../images/Emo28.gifהתוכנית היומית- 4.10../images/Emo28.gif

והפעם בתוכנית היומית ד"ר פיל דן בנושא חשוב מאוד-כיצד מתמודדים עם נתינת תינוק לאימוץ אחרי לידה בגיל צעיר
סוזן נכנסה להריון בגיל 15 ולכן מסרה לאימוץ את ילדה, ניסתה ליצור קשר עם בתה אך ללא הצלחה וכעת מבקשת שד"ר פיל יעזור לה ולבתה להתאחד בחזרה. היא אמרה שהיא עברה תקופה קשה בביה"ס כשילדים תקפו אותה וכינו אותה בשמות ללא הפסקה. ד"ר פיל אמר שהוא רוצה לעזור לה בתהליך של שאלת שאלות ומציאת מענה והיפטרות מהמרירות שקיימת בה, כי אם יום אחד היא תיפגש עם בתה שמסרה לאימוץ, זה יכול להרוס את הקשר שיכול להיבנות ביניהן. הביאו הקלטה של מישהי בשם אי.ג'יי, שהייתה בראש המועדון של אלה שהציקו לסוזן והיא אמרה שהיא לא רוצה שינטרו לה טינה ושהיא לא זוכרת בכלל שהציקה לה. ד"ר פיל הציע שהיא תשוחח שיחה בוגרת עם ראש המועדון של אלה שהציקו לה כדי להצליח להרפות מהנושא והביא את אי.ג'יי גם לאולפן, וסוזן הטיחה בה האשמות של מה שקרה בעבר אך אי.ג'יי לא הבינה על מה היא מדברת ואמרה שהיא לא זוכרת וציינה שהיא לא נולדה בעצמה עם כפית של כסף ביד, היא הייתה עם צלקת בפנים וצחקו עליה גם, והן שוחחו ביניהן. כשד"ר פיל חש שהיא מוכנה לכך, הוא הפתיע את סוזן והביא את ג'ודי בתה, שהיא מסרה לאימוץ, ואיחד בינהן. ג'ודי סיפרה שחייה היו לא קלים, והסיבה העיקרית לכך היא שהיא לא הכירה את אמה הביולוגית. היא בעצמה ילדה בגיל 18 תינוקת, היא לא כועסת ומבינה שאמה סה"כ רצתה לתת לה את החיים הטובים ביותר שתוכל ועשתה זאת דרך האימוץ. ג'ודי אמרה שהיא מקווה שהן יוכלו לקחת חלק בחיים אחת של השנייה, ולהיות חברות אבל לא יהיו יחסים טבעיים של אם ובת, כי היא גדלה כל השנים במשפחה מאוד אוהבת וד"ר פיל אמר שצריך להיות תהליך של הכרות וגילוי אחת של השנייה וזה תהליך שקורה לאט ומתפתח בהדרגתיות. ד"ר פיל הזמין את סוואנה, בתה של ג'ודי שתפגוש את סבתה שלא הכירה מעולם- סוזן. התוכנית היום הייתה בהחלט מרגשת, האמת שציפיתי לעוד סיפורים, אבל היה בזה משהו מרתק שכל התוכנית התמקדה בסיפור הזה של סוזן. מה דעתכם על התוכנית שהייתה
התחברתם לדברים שנאמרו שם
ובכלל- מה דעתכם על אימוץ- לו הייתם מגלים שאתם בהריון בגיל צעיר יחסית, הייתם משאירים את התינוק או מוסרים

היום לא ראיתי

אבל אין שום סיכוי שהייתי מוסרת ילד שלי לאימוץ. לא הייתי יכולה לחיות עם זה. כך או כך, אני חיה בישראל ולא בארה"ב, ככה שגם אם היה אכפת לי באופן עקרוני מה הסביבה חושבת לא הייתה סיבה להרתע מלעשות הפלה...

למעלה