מסע במנהרת הזמן

ה מוזה

New member
../images/Emo28.gif מסע במנהרת הזמן ../images/Emo28.gif

פתאום סתם כך נזכרתי כשהייתי ממש ממש קטנה כשקבלתי מכה במצח אמא שלי היתה מניחה על הגבשושית לפני שתתנפח לממדים של הר
להב של סכין וקצת לוחצת עימו על המקום [זוכרת שהיה קר ואם לא טועה גם מרחה עליו משהו] והפלא ופלא זה עבר בלי נפיחות ובלי כאבים מה אתם זוכרים מהילדות שלכם ? לכולם יש חוויות נעימות יותר ונעימות פחות ותמיד תמיד אמא היתה שם עם מרפא נשיקה וחיבוק מה היה הסוד של אמא שלכם ? משהו שאתם זוכרים במיוחד מאמא או סבתא כשהייתם קטנטנים והן אחיות רחמניות עם תרופות הסבתא המיוחדות שלהן מקרקרות סביבכם
שתפו , ב"תרופת הקסם" של אמא או סבתא שלכם מה היא היתה ?

smady a

New member
אני מכירה את זה כי היתה לנו שכנה

מרוקאית שככה עשתה לילדיה ואכן המתכת מנעה אכשהו את הבונגילה. וכשתינוק היה בוכה חזק עד כדי עצירת נשימה הן היו מנשקות חזק את המצח שלו.

0 אור 0

New member
מותר כאמא?

אצלנו גם עבד העניין של הסכין הקרה (מרטיבים במים קרים) אבל תרופת הפלא הכי הכי טובה שתמיד עזרה הכי טוב - נשיקה של אמא. לפעמים כשהילדים נחבלו והיה פצע עם דם מפחיד, אז היה צריך חיזוק - פלסטר!! עד היום יש לי בבית כל מיני פלסטרים צבעוניים עם ציורים או זוהרים - זכר לימים ההם. ומשהו דוקא לא משפחתי - רופא המשפחה. כשאני הייתי ילדה היה לנו רופא במרפאה שאני זוכרת שצחקנו עליו שגם אם יבוא משיהו עם רגל שבורה הוא ישלח אותו לשתות תה עם לימון (ורק היום אני מבינה איזה רופא חכם הוא היה כנראה)

I Was Hoping

New member
חחח אצלי היו תרופות פסיכולוגיות

שעבדו פלאים! אהבתי נורא לקפוץ שעות על המיטה של ההורים ולא כל כך הירשו לי, כי מסכנה המיטה... אז רק כשקיבלתי מכה והיה צורך עצום בהסחת דעתי, היה מותר לי לקפוץ על המיטה ולצעוק "כוייב, כוייב, כוייב-כוייב-כוייב". כוייב=גירסה פרטית ל"כואב" וגם תמיד אמרו לי "להחזיר" לכסא שהכאיב לי, לפינה של השולחן שנתקעתי בה אלף פעם בריצות שלי. אם הייתי "מחזירה" להם מכה הכאב פשוט היה נעלם בדקה.

כשיש תולעים בבטן

תרופה מדהימה ביותר! אין מתחרים לה... מקלפים שום קטן ומחדירים אותו לפי הטבעת עם מעט וזלין. לחזור על הפעולה במהלך שלושה ימים פעם ביום ואין תולעים... אגב לא שורף ולא מפריע כלל למרבה הפלא. כך עשיתי לשני ילדי וזה עבדנפלא. עדיף מאשר לתת תרופה לכל בני המשפחה שהיא ממש רעילה...

עארק על הבטן..

כשהייתי קטנה.. היה לנו בקבוק של קריסטל מזכוכית שבו היה עארק <הוא עדיין קיים
!!> וכל פעם כשכאבה לי הבטן אמא או סבתא היו אומרות לי לשכב על הגב... מרימות את החולצה מעט ומורחות לי עארק על הבטן עד שמתחיל להיות חמים כזה ואז מהר מכניסים את החולצה למכנס!!! שישאר החום כמובן! זה תמיד עבד.. גם עכשיו כשבא לי להתפנק על אמא שלי היא עושה לי בדיוק אותו דבר.. מלאן כיף! גם אם זה לא יעבור.. סתם נעים לקבל מסג' בבטן..

smady a

New member
ובכל זאת לדאוג לכבס היטב מצעים

גזירת הציפורניים לילד הנגוע בתולעים.

ariela21

New member
חויה טראומטית

אני הראשונה לאמר שתרופות סבתא אכן עובדות אבל מנסיוני... יש מחיר לשלם על זה במקרים מסוימים... מקרה אחד: כאשר היו לנו כאבי בטן סבתא שלי היתה שמה אותנו על הבטן מורחת ערק על הגב ואז.. מסובבת עם שני ידיים את העור ומושכת למעלה עד ששמעו "קליק" זה כאב יותר מהכאב בטן.... אבל אחרי כמה דקות כאב הבטן היה נעלם.....(כנראה בשל הכאבים מהגב( : מקרה שני: היה לי חום גבוה והרופאים לא ידעו מה יש לי.סבתא שלי הגיעה במרוצה כמו סופר וומן מודרנית ובידה אתרוג!!!!!!!! הרתיחה אותו עם חומר נוסף (אולי לימון) ונתנה לי לשתות... זה היה הדבר המחריד ביותר שאי פעם הרחתי או טעמתי ואחרי ששתיתי את כול הכוס לנגד עינה של סבתי שלא הרפתה למרות תחינותי שאני, הפלא ופלא מרגישה נפלא, מרישה בריאה- החום באמת עבר תוך זמן קצר ללא טיפול קונבנציולי....

תרופה לאבנים בכליות

אני מעוניינת בשביל חברה תרופת סבתא נגד אבנים בכליות ובדרכי השתן. אם יש משהו בנוסף לפטרוזיליה מורתחת ורוזמרין מורתח במים חמים כי זה פשוט טעם מגעיל ובלתי נסבל.אודה לעצתכם במהרה תודה.

Revi 22 Tal

New member
../images/Emo9.gifשאלה חמודה...

אני זוכרת במיוחד את המלחמות שלי עם אמא שלי כשהיא רצתה לשים לי צמר גפן טבול בתה לעיניים. יום אחד הגעתי מהגן עם דלקת עיניים קלה , אמא שלי כמובן רצה ישר להכין את התה ואת הצמר גפן ולי משום מה נכנס ג'וק בראש שהוא טבול ביוד ולא בתה ולא הסכמתי שהיא תשים לי את הצמר גפן על העין (חשבתי שזה ישרוף )כמו כל פעם ששמו לי יוד על פצע מנפילה וכו'. לא משנה מה היא ניסתה לעשות בשביל להראות לי שזה כולה תה ולא קורה מזה שום דבר, אני עדיין נכנסתי כולי להיסטריה ולבכי שזה יוד ואני לא רוצה שהיא תשים לי את זה על העין. בקיצר אני זוכרת ששעות על גבי שעות ברחתי ממנה מסביב לבית רק בשביל שהיא לא תגיע לעין שלי
בסופו של דבר איכשהו השתכנעתי וכמובן זה לא שרף, לא כאב ולא באטיח.. הייתי דבילה מגיל קטן
חוץ מזה

למעלה