סקר חדש

דרגורן

New member
הממ... הסקר קצת מטעה...

האם יש חיים ביקום? ומה אנחנו? מתים? השאלה צריכה להיות "האם יש חיים אינטילגנטים אחרים ביקום?" ואז התשובה היא לא רטורית... חוץ מזה זאת שאלה היפוטטית מדי, לדעתי שאלה יותר טובה תהיה "איך לדעתכם יראו צורות חיים אינטליגנטיות אחרות?"

snift

New member
חיים אינטילגנטים אחרים ?

איפה מצאת חיים אינטילגנטים ראשונים שאתה יכול לשאול אם יש עוד ? אני באמת חושב שהתחילו את פרוייקט חיפוש חיים תבונתיים מחוץ לכדור הארץ רק אחרי שהתיאשו מלמצוא כאלה פה

זה היה מבחן בהבנת הנקרא?

בוודאי שיש חיים בגלקסיה. אנחנו כאן, בגלקסיה הזו, לא? וחסרה תשובה בסגנון "בד"כ כן, אבל שבוע שעבר הארדראאאע´חק הוציאו את הגלקסיה מחוץ לחוק"

Dargo

New member
בוודאי שכן

לא יודע אם בגלקסיה שלנו יש חיים (למעט בני-אנוש) אבל לפי דעתי יש חיים ביקום...והנימוק לכך: תראו את מגוון החיים בכדור-הארץ, כ"כ הרבה מינים (אם איני טועה 500 מיליון - אתמול ראיתי תוכנית שעוסקת במקור החיים בפלנטה והנתון הוזכר) התפתחו מיוצר חד-תאי לפני 3 מיליארד שנה...ולא שיצור זה דרש תנאים מיוחדים, נהפוך הוא תנאים אלו שהיצור צרך נפוצים בכל היקום. הנקודה היא: זה קרה פעם אחת, אין זה סביר שיקרה \ קרה בשנית?

snift

New member
לא.

יש איזה חוקר שאני לא זוכר את שמו (משהו שוודי כזה) שהוציא פעם מאמר על כל צירופי המקרים שהיו צריכים לקרות כדי שיווצרו חיים על כדור הארץ. יצא לו מספר כל כך גדול, שהוא הפך להיות קתולי מאמין. זאת אומרת הסיכוי הוא 1 להמון.

דרגורן

New member
אוי נו הוא חישב את זה סטטיסטית!

נתחיל בזה שהיגיון זאת דרך נהדרת לטעות! נמשיך בזה אחד למיליון קורה 9 מתוך 10 פעמים! (טרי פרצ´ט) ונסיים בזה שחוקי מרפי מביסים את חוקי הסטטיסטיקה בכל רגע נתון! אם אני מחשב שהסיכוי שלך לפגוש את מדונה הוא אחד לארבעים מליון זה אומר שזה לא יקרה? ומכוון שיש אינסוף כוכבים וגלקסיות, נניח שהסיכוי הוא 1 ל-1,000,000,000,000,000,000 לכמה כוכבים יהיו חיים אם יש: 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 כוכבים?

Boojie

New member
תעזוב את ההסתברות לפגוש את מדונה.

מה ההסתברות לזה שבדיוק ברגע זה אני אשב פה ואגיב לדבריך (במיוחד לאור העובדה שהייתי אמורה עכשיו לשטוף כלים)? זעירה ביותר. ובכל זאת, הנה זה קורה. לכל דבר שקורה ביקום הזה יש הסתברות זעירה ביותר לעומת כל האפשרויות שהיו יכולות להתרחש. אבל משהו מתוך כל ההסתברויות הזעירות האלה חייב לקרות. זה העקרון של הסתברות...

ואיך בדיוק את והייזל הכחלתן?...

אני יודעת למה, אבל... לא צריך להיות כמו בשם הראשי?

פגעסוס

Well-known member
כבר לא...

עד לפני כמה זמן באמת שם המנהל/ת היה צריך להיות תואם לשם הראשי כדי שהצבע ישתנה. כיום זה שונה וניתן להגדיר (כפי שניתן לראות בפורום הזה למשל) מספר מנהלים.בזכות זה ניתן גם לדאוג לכך שגם מנהלים זמניים יהיו כחולים בלי לבטל את הכחול של המנהלים הקבועים.. GYXOIO

לא בדיוק.

א) קיים סיכוי זעיר שכל החלקיקים מהם מורכב גופי יסתנכרנו מעבר לקיר (tunneling). עד היום לא שמעתי על עצם מאקרו אחד שעשה את זה. זה שזה אפשרי בסבירות נמוכה לא מבטיח שהמאורע ייקרה. ב) היקום אינו אינסופי. ליתר דיוק היקום סופי למדי. ג) גיל היקום סופי. ד) יש מאורעות שההסתברות להם נמוכה (קטנה) מגיל וגודל היקום. מאורעות כאלה, אין שום הכרח שקרו או ייקרו באיזשהו עתיד נראה לעיין (נגיד, אחרי שהיקום יהפוך להומוגני לחלוטין - משהו כמו עוד 30 מיליארד מיליארד מיליארד שנים בקצב התפשטות ההתפשטות הנכחי).

לפי מה שאתה אומר,

זה בלתי אפשרי. אבל אם ייתכן שיש כוכב לכת דמוי כדה"א, אז ייתכן ששם זה קרה.
נעץ

עוד דבר שהמוח שלי

מנסה לתפוס כבר חודשים... ללא הצלחה, כפי ששמת לב.
נעץ נ.ב.-התוהים למה עברתי ניק, זה בגלל שאני במחשב אחר. המחשב שלי *שוב* (לא נראה לי שאתם מכירים את היסטורית דפיקת המחשבים שלי, לא? תדעו רק, שנראה לי שסה"כ הצלחתי *להרוס* שני מחשבים. שלושה, אם לא מצליחים לתקן את זה)

למעלה