אמ...אני חדשה פה.

DoRiT ChaN

New member
../images/Emo28.gif../images/Emo107.gifאמ...אני חדשה פה.

שלום. שמי דורית ואני בת 14. הגעתי לפה דרך אחד הפורמים האחרים. אני לא יודעת אם מה ה"סיפור" שלי מתאים לפה. אבל לפי עוד כמה ילדים שראיתי פה אז יכול להיות שכן: נסעתי עם אחותי וסבא שלי לנתניה בשל לחגוג מאורע משפחתי. פתאום, באמצע הנסיעה שלנו לשם סבא שלי קיבל התקף לב והאוטו התחיל להתנגש בצידי הכביש. זה הדבר הכי מפחיד שקרה בחיים שלי. תוך כדי שאנחנו מתנגשים בצידי הכביש אני רואה את סבא שלי על ההגה, ללא הכרה. ואז פתאום עצרנו בצד הכביש. למזלי ולמזל אחותי לא נגרמה לנו שום תאונה ואנחנו יצאנו בסדר-חוץ מסבא שלי שמת בגלל ההתקף לב הזה. רק מלהיזכר בזה זה גורם לי מחנק בגרון. בשביל ילדה בכיתה ד' זאת הייתה החוויה הכי טראומתית שהייתה לי. בגלל הדבר הזה הייתי מאוד אובססית לעניין של אמא ואבא שלי בכבישים. הייתי חייבת תמיד לדעת מתי הם חוזרים מעבודה, בילוי, פגישות וכדומה. אם היה נגיד יום שבו היה להם פגישה, וכבר הגיע הלילה והם מאחרים הייתי פורצת בבכי ורצה לטלפון בשביל לשאול למה הם חזרו כבר הביתה. שנה לאחר מכן, כשעליתי לכיתה ה', כל השנה הייתה לי את הטראומה הזו [לא ידעתי אז שזה מהתאונה, אחרי קריאה קצרצרה בפורום הבנתי שכן] ולא הלכתי כלל לביצפר. הייתי נעדרת רוב הזמן. ואפילו חברותיי התחילו לדאוג 'למה אני לא מגיעה לביצפר'. עכשיו אני עולה לכיתה ט', האובססיה לטלפונים חלפה לי. אבל אני לא דיברתי מאז על התאונה אם אף אחד. אני עכשיו חושבת אם בכלל כדאי לי לשלוח את ההודעה הזו. אבל מצד שני אני רוצה לספר את זה כבר למישהו, אני מרגישה את זה כמו רעל בתוכי. גם העידרויות לאט לאט ונעלמו. אולם יש זמנים שאני נעדרת יותר מהרגיל.

oranit g

New member
אולי תשחזרי הכל בכתיבה? נסי......

ישנו פורם נחמד סופרים צעירים. אולי תכתבי סיפור על התאונה ועל הרגשות שלך. פחד וחרדה הם רגשות טבעיים ביותר ובמיוחד אחרי אירוע כזה. . נסי לכתוב מסר למנהלת הפורום שלהם ולהתייעץ איתה אם זה המקום המתאים. יתכן ואת זקוקה לעזרה נוספת ויש פורום תמיכה סה"ר. את יכולה לפנות גם לשם. העיקר אל תתבשלי עם תחושת המועקה ודעי שאת בסדר גמור ואלו תחושות כל כך טבעיות. כל טראומה גורמת לקשיים ועברת אירוע מפחיד וקשה. ולעיתים זה מתפרץ אחרי שנים רבות.

לב אם

New member
ברוכה הבאה דורית../images/Emo24.gif

את צודקת מאד, מה שקרה לך הוא אכן אירוע טראומתי מאד, והתגובה הקשה שלך היתה מאד טבעית, וכך גם ההחלמה - שהיא איטית אבל בטוחה. טוב מאד שכתבת וסיפרת את מה שקרה לך, כי זו התחלת הדרך של ניקוי הרעל הזה שחוסם ומפריע לך. עכשיו שאת מבינה מה קורה לך, את צריכה להמשיך להוציא את הדברים החוצה וללמוד לחיות עם זכר הדברים בלי שיפריעו לחייך. את מספרת שמאז התאונה לא דיברת על כך עם אף אחד, וכמה דאגת ונצמדת להוריך - אני בטוחה שאת יודעת כמה הוריך דאגו ודואגים לך לאורך כל התקופה, וודאי את חשה שעכשיו זה הזמן לנסות ולדבר אתם על הנושא, אך את לא יודעת איך לעשות זאת. אם את מרגישה שאת מסוגלת, כדאי לך לנסות ליזום שיחה אתם בצורה גלויה ולהתחיל לדבר לאט לאט על הנושא , עם הוריך שאוהבים אותך ושותפים אתך לכאב ולחרדה, את יכולה אולי קודם לכן לדבר עם אחותך שהיתה אתך באותה תאונה. אם את חשה שעדיין אינך יכולה לדבר עם הקרובים לך, מה דעתך לכתוב על כך כפי שיעצה לך אורנית, או לשוחח עם יועצת בית הספר שתסייע לך לחשוב על כיוונים נוספים. וכמובן את מוזמנת להמשיך לכתוב פה בפורום או להיעזר בפורומי התמיכה של סהר ככל שמתאים לך.

למעלה